Annonce
Odder

Ingen test på skolerne de første par dage

Der går lige et par dage, før Odder Kommune er klar til at sætte testning af medarbejdere på skolerne i system. Foto: Mette Mørk

Odder: "Det anbefales, at medarbejderne tilbydes coronatest to gange om ugen".

Nogenlunde sådan lyder en af anbefalingerne i forbindelse med genåbningen af skolerne for 0.-4. klasse, som trådte i kraft i dag.

Men der bliver ikke testet medarbejdere på skolerne i Odder Kommune de første par dage. Der er simpelthen ikke nogen til at gøre det.

Annonce

- Vi har sendt en mail ud, hvor vi efterlyser ansatte, der kan se sig selv i opgaven med at pode kolleger, siger Flemming Skaarup, der er direktør for børn, uddannelse og kultur i Odder Kommune.

Det er skolernes egne folk, der skal oplæres i testningen. Det er dog i løbet af weekenden blevet endnu mere uklart, hvem der skal stå for oplæringen.

Plan på vej

Det har hidtil været SOS, der har været samarbejdspartner for kommunen, men det firma blev i weekenden fyret som leverandør af lyntests.

- Det er kommet lidt som en overraskelse, at der er lagt op til, at skolerne selv skal gøre det, men vi skal nok få lavet en plan, så vi kan få uddannet personale i løbet af ugen, så vi kan leve op til KLs anbefalinger, siger Flemming Skaarup.

Direktøren understreger, at anbefalingen om to test om ugen er et tilbud ikke et krav, så medarbejdere skal altså ikke fremvise rene tests for at få adgang til skolerne.

- Men allerede i sidste uge, da beslutningen om en genåbning kom, anbefalede vi medarbejderne at benytte sig at de lokale testmuligheder, og det er jeg da sikker på, at mange har gjort, siger Flemming Skaarup.

I oktober sidste år blev 17 ansatte i Sundhed og Omsorg uddannet til at teste kollegerne indenfor plejeområdet.

De kan ikke bruges som testere på skoler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce