Annonce
Kultur

Ingen Street Art i Brande i 2020

Denne sommer bliver der ingen street art i Brande. Arrangementet har tidligere trukket mange kunstnere til, men på grund af corona-krisen kan arrangementet først finde sted næste år. Arkivfoto: Mads Hansen
Den store street art festival i Brande til sommer bliver aflyst.
Annonce

Brande: Sommerens internationale street art-festival i Brande, der skulle have været den sjette i rækken, er blevet aflyst. Det oplyser arrangørerne, Lions Brande.

Beslutningen blev truffet i forbindelse med et kort planlægningsmøde mellem Lions’ bestyrelse og street art-styregruppen for få dage siden.

- Set i lyset af den tilspidsede situation omkring corona-smitte og alle de begrænsninger, det vil pålægge os i de kommende uger og måneder, var der fuldstændig enighed om, at vi under disse forhold ikke bør gå videre med at arrangere festival i år, men udskyde den til 2021, fortæller Mogens Bentzen på vegne af Lions.

Han fortæller videre, at beslutningen blev taget med blødende hjerte vel vidende, at man til sommer - når smitten forhåbentlig er drevet over - kan stå i en situation, hvor forholdene i princippet vil være ok til afholdelse af festivalen - og hvor Brande måske netop kunne have behov for en god oplevelse oven på krisen.

- Men da er løbet kørt, og vi kan ikke nå det!

- Det er lige nu, planlægningen går ind i den mest travle fase, hvor vi skal have forhandlet de sidste mange sponsorater og aftaler på plads; hvor vi har brug for at kunne mødes og planlægge og træffe beslutninger sammen, og det er i den kommende måned, vi skal afgive ordrer for mange penge - og aftalerne med kunstnerne skal endelig konfirmeres - alt dette med stor usikkerhed, om vi kan gennemføre festivalen i juni, forklarer Mogens Bentzen og fortsætter:

- Samtidig ved vi, at mange af vores sponsorer lige nu er i en helt uafklaret økonomisk situation, hvor de værst ramte ikke ved, om de er købt eller solgt. Lions vil ikke i sådan en situation kunne bære at bede om indbetaling af de lovede sponsorater til festivalen, ligesom vi ikke vil søge nye virksomheder om sponsorater i denne situation.

- Vi vil derfor meddele alle de virksomheder og forretninger, som så venligt har givet tilsagn om at støtte os i år, at festivalen udsættes, og at vi håber, de vil være med igen i 2021, udtaler Mogens Bentzen.

Han oplyser, at allerede afholdte udgifter vedrørende festivalen i år (eksempelvis markedsføringsomkostninger) vil blive dækket af Lions’ festival-kassebeholdning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce