Annonce
Horsens

Ingen stor fælles koncert i år - men børnene skal nok få Spil Dansk

Omkring 1000 børn fra 4. klasserne på Horsens Kommunes skoler plejer i uge 44 at samles til Spil Dansk-koncert i Forum Horsens. Ikke i år! Til gengæld kommer koncerterne ud på skolerne. Arkivfoto: Morten Pape
Den årlige kæmpe-koncert for fjerde klasser i Forum Horsens splittes op, når musikskolen tager på "skolepatrulje".
Annonce

Horsens: Selv om der er corona i luften, får hundredvis af skolebørn i Horsens Kommune også i år en koncert-indsprøjtning i Spil Dansk-ugen.

Spil Dansk-ugen finder sted i uge 44, og Horsens Musikskole plejer at markere begivenheden med en stor, samlende koncert i Forum Horsens for omtrent 1000 skolebørn fra kommunens fjerde klasser.

Det forhindrer pandemien denne gang, men musikeren Esben Kronborg, som også er ansat på musikskolen, har en nødplan parat.

Han vil i ugens løb rykke ud med det, han kalder en musikalsk skolepatrulje.


...børn hører jo bare musik, og en god sang er en god sang, så jeg vil gerne udfordre dem...

Esben Kronborg


I stedet for Forum Horsens henlægges koncerterne til de enkelte skoler, og dermed kan corona-restriktionerne overholdes, forklarer Esben Kronborg.

Annonce

Vil udfordre børnene

Han har skrevet fem nye sange, som eleverne kan høre og synge med på ved de i alt 14 spil dansk-koncerter, der er planlagt.

- Det er sange, som er skrevet lidt med corona-nedlukningen i baghovedet på den måde forstået, at jeg har haft mulighed for at gå og tænke over, hvad det er for en verden, vi er havnet i, siger Esben Kronborg om sangene, som han på sigt også har planer om at udgive.

Det er ikke decideret børnemusik, han disker op med i år.

- Sidste år skrev jeg nogle sange, der var mere direkte møntet på børnene. Men børn hører jo bare musik, og en god sang er en god sang, så jeg vil gerne udfordre dem og skrive om nogle ting, der kan sætte nogle tanker i gang, siger han.

Blandt de fem sange er en kommende Kronborg-single. Den udgives på fredag og hedder ”De Samme Fejl” og handler om Esben Kronborgs liv som barn i en dysfunktionel familie, i et hjem med alkoholmisbrug.

Annonce

Positive budskaber

- Det er ikke, fordi det er det, jeg direkte fortæller om, men sangen handler om, at det kan være svært som barn, som voksen og som menneske generelt at navigere i, hvad andre synes er rigtigt og forkert i livet, siger Esben Kronborg, som på grund af corona har haft et koncertfattigt 2020.

Han er derfor tændt på at komme ud og møde det unge publikum, og han fornemmer, at skolerne også ser frem til koncert-skolepatruljens Spil Dansk-besøg.

- Alle de her fede ting; koncerter og ture har været skåret væk mange steder, så jeg har et indtryk af, at skolerne glæder sig til, at det sker noget, siger han om koncerterne, der er et tilbud til skoler i hele kommunen.

Annonce

Flere koncerter

Ud over musikskolen sætter blandt andet også KulisseLageret fokus på dansk musik i ugens løb.

Her spiller Esben Kronborg torsdag sammen med Ida Wenøe, som også har lokale rødder, og Ginne Marker ved en såkaldt "Sange Fra Kanten"-koncert.

Fredag får spillestedet besøg af det talentfulde indie-pop-band Patina, og lørdag rundes Spil Dansk-ugen af med Chris Grey & The Bluespand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Fem biler i harmonikasammenstød: Eftermiddagstrafik på E45 ved Horsens var lammet i en halv time

Annonce