Annonce
Horsens

Ingen snak om halv pris: Fængselsmuseet satte ny besøgsrekord - overgik den dagen efter

Fængselsmuseet har masser af besøgende for tiden, men små celler og smalle gange gør, at museets ansatte skal være ekstra opmærksomme på, at der ikke samles for mange mennesker. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Danskernes hjemmeferie er den primære årsag til, at mandag var den hidtil bedste dag for Fængselsmuseet i Horsens målt på antal besøgende. Tirsdag blev endnu bedre.
Annonce

Horsens: Danskerne bliver hjemme i år. Hjemme i Danmark, vel at mærke - ikke hjemme på terrassen eller sofaen.

Det mærker man blandt andet på Fængselsmuseet i Horsens, hvor man to dage i træk har sat besøgsrekord.

Merete Bøge Pedersen, museumschef for Horsens Museum og herunder Fængselsmuseet, oplyser, at der mandag var cirka 1150 gæster forbi museet i den gamle fængselsbygning i Vestbyen, og tirsdag blev det tal så overgået, da omkring 1180 var igennem i løbet af dagen.

- Folk har simpelthen taget hinanden i hånden og sagt: ”Nu skal vi på museum,” siger en tydeligt begejstret museumschef.

- Vi lå også langt over niveau lørdag og søndag. Det er heldigvis et kæmpestort hus, men vi må også tage masser af foranstaltninger for at kunne have så mange gæster, siger Merete Bøge Pedersen med tanke på, de retningslinjer, som coronavirussen har medført for blandt andet museerne.


Det første er, at vores primære gæster, danskerne, holder ferie hjemme i år. Det andet er givet vis vores tilbud, og at der er halv pris på billetterne gennem sommerpakken. Og så er det sidste, at det har været perfekt museumsvejr.

Marete Bøge Pedersen, museumschef for Horsens Museum


Fængselsmuseet har blandt andet sat flere kustoder ind for at vejlede gæsterne gennem museet og sørge for, at der ikke kommer for mange mennesker ind i de små celler, hvor dele af udstillingen gemmer sig.

- Vi tager meget hensyn i billetsalget og rundt i museet, men folk er også blevet gode til selv at tænke over det, selv om der er steder, hvor der helt naturligt samler sig klumper af mennesker. Det løser vi nu også, og det ser ud til, at folk er glade, siger Merete Bøge Pedersen.

Annonce

Snakker ikke om prisen

Museumschefen har selv været med til at tage imod gæsterne og spurgt dem om baggrunden for at komme på museum. Her kunne man godt tro, at den sænkede pris kunne have noget at sige.

Som en del af sommerhjælpepakken til kulturlivet er der halv pris på museumsbesøg og mange andre kulturoplevelser, men det er ikke en årsag, folk har nævnt over for Merete Bøge Pedersen.

- Vi har ikke meget evidens for, hvad den præcise årsag til de mange er, men når jeg har spurgt folk i indgangen, siger de, at det er, fordi de holder ferie hjemme i Danmark, og derfor ville de også opleve noget herhjemme. Jeg hører ikke nogen snakke om prisen, siger hun og tilføjer, at mange også fortæller, at de kommer på museet for første gang, og det havde de planlagt, inden priserne blev sat ned.

Derudover oplever museumschefen, at mange henviser til specifikke udstillinger og børneoplevelserne, ligesom at hun fra brugerundersøgelser ved, at museet primært har danske gæster - og dem er der ekstra mange af i år, mens der omvendt er færre udenlandske.

Annonce

Gæsterne bliver ambassadører

For Fængselsmuseet er det økonomisk underordnet, om folk betaler fuld pris for billetten, eller om de betaler halv pris, og statskassen betaler resten i kompensation til museet.

Fængselsmuseet markerede museets genåbningen med udstillingen "Liget i Tønden", som fortæller den dystre historie om en 130 år gammel drabssag. Den har været et trækplaster for nogle, fortæller museumschef Merete Bøge Pedersen. Arkivfoto: Fængslet

Ligegyldigt om det er prisen på entreen eller bare, at danskerne er hjemme i år, kan de flere gæster være en fordel på lang sigt, når flere nu får øjnene op for museet.

- Vi vil gerne gøre os tilgængelige for vores gæster og give dem en god oplevelse, så de bliver en slags ambassadører for os og anbefaler os til venner og familie. Og at de i den ideelle verden kommer igen, når vi skifter ud i udstillingerne, siger Merete Bøge Pedersen, der dog også har en forventning om, at udlandet kalder næste år for mange danskere.

Også Horsens Museums andre lokationer oplever en stigning i antallet af gæster - dog ikke på rekordniveau.

Museumschef Merete Bøge Pedersen glæder sig over de mange gæster, der er kommet på Fængselsmuseet de seneste dage. Besøgstallene ligger nogle dage fire-fem gange højere end samme tidspunkter året før. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce