Annonce
Odder

Ingen skovrejsning: Byrådet vil lægge pres på Naturstyrelsen

Jann Worm benyttede i april byrådets spørgetid til at spørge om der snart ville ske noget med skovrejsningsplanerne ved Boulstrup fra 2013. Nu beder byrådet Naturstyrelsen om svar. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Siden 2013 har der været planer om et skovrejsningsprojekt ved Boulstrup, men intet er sket. Nu vil byrådspolitikerne have svar.
Annonce

Boulstrup: - Vi retter henvendelse til Naturstyrelsen og finder ud af, hvad der er op og ned i denne her sag.

Sådan konkluderede borgmester Uffe Jensen (V) og Elvin Hansen (S) i fællesskab, da byrådet mandag aften behandlede punktet om manglende fremdrift i skovrejsningsplanerne ved Boulstrup.

I 2013 indgik Odder Kommune aftale med Odder Vandvæk og Naturstyrelsen om etablering af 110 hektar skov til sikring af grundvandet ved Boulstrup. Siden er der ikke sket noget, hvilket et par borgere mindede politikerne om, da byrådet rykkede mødet til Boulstrup i april måned.

- Så det er jo næsten et borgerdrevent forslag, indledte Leif Gjørtz Christensen (EL) behandlingen af det punkt, som Enhedslisten, SF og R havde sat på byrådets dagsorden mandag.

- Vi har fremsendt forslaget fordi vi synes, at vi som byråd skal vise initiativ, være udfarende og henvende os til Naturstyrelsen, argumenterede Leif Gjørtz Christensen.

Annonce

Pengene er sat af

- Og det er altså ikke nok at bede om en forklaring. Vi vil have Naturstyrelsen til at gøre noget aktivt, fortsatte den radikale Kresten Bjerre.

Det er Naturstyrelsen, der skal opkøbe arealer til skovrejsning, og det er altså ikke sket endnu.

Siden aftalen blev indgået i 2013, har kommunen lagt penge til side til skovrejsningsprojektet, som skal finansieres 50 procent af Naturstyrelsen, Odder Vandværk skal betale 40 procent, mens kommunen skal betale de sidste 10 procent.

Og det er netop en status på, om pengene kommer i brug inden for en nær fremtid, byrådet blandt andet gerne vil have en forklaring på.

- Når vi har fået et svar fra Naturstyrelsen, vil svaret blive behandlet i miljø,- teknik- og klimaudvalget, sluttede borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Julia frygter, at der sker ulykke ved trafikeret kryds - kommunen er på vej med løsning

Annonce