Annonce
Debat

Ingen over eller ved siden af borgmester Peter Sørensen

Gorm Flagstad. Arkivfoto

Læserbrev: Det er positivt, at Horsens Folkeblad stadig holder valggryden til kommunalvalget 16. november i gang.

13. april kom journalist Thomas Schütt med en indsigtsfuld analyse under overskriften "Stort blåt valgforbund lyder som en succes, men..."

I over 100 år har Horsens Kommune haft en socialistisk borgmester, og intet tyder på, at den nuværende borgmester, Peter Sørensen, ikke også vil sidde meget solidt i borgmesterstolen i den nye periode.

Annonce

Inden for liste A's egne rækker er der for mig at se ikke et eneste medlem af den store byrådsgruppe, der vil være i stand til at true Peter Sørensen på borgmesterposten. I dag, i morgen og langt ud i fremtiden er der ingen over eller ved siden af borgmesteren.

Peter Sørensen er vel den nuværende socialistisk borgmester i Østjylland, som er mest sikker på et overvældende genvalg.

Fagforeningerne støtter borgmesteren, og det gør de store virksomheder etc. også. Partiet har et solidt økonomisk valgbudget. Og det at føre valgkamp i vore dage er meget bekosteligt. De små partier i blåt valgforbund har slet ikke den økonomi, som det store Socialdemokratiet har.

For at få et systemskifte i Horsens Byråd, skal der ske noget, som hverken jeg eller Horsens Folkeblad kan forestille os.

Vil der blive opstillet en eller flere lister med kandidater, som Maren i kæret og Brian i højhuset vil stemme på? Sker det kan det naturligvis ændre magtbalancen.


Det værste, der kan ske for Socialdemokratiet, er, at partiet får valgt en eller flere ind i byrådet, som har en selvstændig mening, men det synes at være mere end tvivlsomt.

Gorm Flagstad


Det værste, der kan ske for Socialdemokratiet, er, at partiet får valgt en eller flere ind i byrådet, som har en selvstændig mening, men det synes at være mere end tvivlsomt.

Det eneste, der synes at være sikkert, foruden Socialdemokratiets store valgsejr, er, at Dansk Folkepartis Michael Nedersøe må sige farvel til byrådet sammen med Liberal Alliances Jakob Bille og SF's mangeårige medlem Paw Amdisen.

Naturligvis er det meget svært for Horsens Folkeblad at holde dampen oppe, når der er så meget, der er givet. At forsøge at gøre valget til Horsens Byråd til et præsidentvalg er håbløst. Den hopper vælgerne ikke på.

Derimod er jeg fortrøstningsfuld ved, at bladet seriøst og kritisk vil fortælle om de forskellige partiers og listers politik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Megascope: Vi holder åbent, til vi får et påbud om at lukke

Horsens

Se videoen: Borgmester om nedlukning - Jeg er ærgerlig og ked af det

Horsens

Få overblikket: Disse skoler og institutioner i Sønderbro Sogn kan blive ramt af nedlukningen

Horsens

Se kortet: Så mange skal være smittede, før dit sogn lukker ned

Annonce