Annonce
Erhverv

Ingen ny bank til Uldum: Borgergruppe nedlægger sig selv

Drømmen om at få et nyt pengeinstitut til Uldum efter Middelfart Sparekasse er nu om ikke lagt i graven, så i hvert fald sparket til hjørne. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Selvom enkelte pengeinstitutter har vist interesse for at etablere sig i Uldum, er drømmen om at få et nyt pengeinstitut til byen efter Middelfart Sparekasse nu sparket til hjørne.

Uldum: Der kommer ikke et nyt pengeinstitut til Uldum i denne omgang. Sådan lyder det for Uldum-borgere nedslående budskab fra den selvbestaltede borgergruppe, der for fem måneder siden blev dannet i kølvandet på meddelelsen om, at Middelfart Sparekasse vil flytte til Tørring.

- Som forventet fik vi mange umiddelbare afslag fra de pengeinstitutter, vi kontaktede, men vi har også haft flere positive kontakter. Vi har sågar haft en sparekasse på besøg i Uldum, som efter lange og svære overvejelser til sidst takkede nej til at åbne en filial, fortæller højskoleforstander Kurt Villumsen på vegne af gruppen.

Da alt dialog med pengeinstitutterne har været fortrolig, kan han ikke fortælle, hvilket pengeinstitut, der har været på besøg i byen.

- Men de synes Uldum var interessant. De havde bare travlt med andre nye filialer. Dertil kommer, at det for dem krævede en investering på cirka seks millioner kroner at starte en filial op, og at det for tiden er svært at skaffe det rette personale, uddyber Kurt Villumsen.

Annonce

Sagen kort

Efter 24 år i Uldum meddelte Middelfart Sparekasse i april i år (2019), at de vil flytte deres filial til Tørring.

Det medførte glæde i Tørring, men protester i Uldum, hvor der blandt andet blev holdt borgermøde med 60 fremmødte og indsamlet 400 underskrifter fra borgere, der overvejede at skifte pengeinstitut.

En selvbestaltet bank-gruppe forsøgte i første omgang at overtale Middelfart Sparekasse til at blive i byen, men da det i begyndelsen af maj måned stod klart, at det ikke lod sig gøre blev gruppens formål i stedet at få et andet pengeinstitut til Uldum.

Positive tendenser

Selvom beskeden fra gruppen umiddelbart er negativ er der også optimisme at spore. Efter at have været i dialog med flere pengeinstitutter, er gruppens fornemmelse nemlig, at tiden arbejder for, at der igen åbnes filialer i mindre byer.

- De interesserede pengeinstitutter, vi har været i dialog med, har rost vores engagement og den drivkraft, de kunne fornemme var en del af byens kultur. Så hvem ved, måske vi senere kan få held med at tiltrække et pengeinstitut til byen? Det ændrer dog ikke på, at det lige nu og her er trist og ærgerligt, lyder det fra Kurt Villumsen, der blandt andet drager paralleler til historien om Middelfart Sparekasses komme til Uldum i 1995.

- Dengang rystede folk også på hovederne af, at man ville forsøge at få en bank til byen. Men selvom udfaldet ikke lige nu er som håbet, vidner forløbet om, at der altså findes pengeinstitutter derude, der er, hvor Middelfart Sparekasse var for 20 år siden. Under alle omstændigheder skal vi ikke bøje nakken og hovedet, vi skal videre med vor dejlige by med eller uden en bank, slutter Kurt Villumsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce