Annonce
Hedensted

Ingen konfirmationer i år - men stadig fuldt booket hos restauratører

Trods et år uden konfirmations-weekender i Hedensted- og Tørring-områderne melder egnens restauratører stadig om fuldt bookede lokaler, også på Ølsted Sognegård, hvor indehaver Sara Bisgaard nu til gengæld har fået fester ind i kalenderen fra blandt andet Horsens og Vejle-borgere. Arkivfoto: Michael Svenningsen
2020 bliver uden konfirmationer i Hedensted- og Tørring-området. Egnens restauratører er dog ikke synderligt påvirket af reguleringen - her meldes der stadig om fulde huse og feststemning.
Annonce

Hedensted: Store Bededag, Kristi himmelfartsdag, weekenderne efter påske og de første weekender i maj.

Om knap tre måneder står de første konfirmander parat til at bekræfte dåben i landets kirker med en efterfølgende fest.

Men i Hedensted- og Tørringområdet ser det i år helt anderledes ud. Her vil der ikke være konfirmationer, efter Hedensted Provsti i 2017 besluttede, at børn født i 2006 fra de gamle Hedensted og Tørring-Uldum kommuner skal konfirmeres et år senere - i 8. klasse.

Men forskydningen betyder dog ingenlunde tomme festlokaler, lyder det nu fra egnens restauratører.

- Ordrebogen lider ikke under det. I stedet er der kunder fra Horsens og Vejle, som har reserveret lokalerne, lyder det fra indehaver af Hedensted Sognegård, Bo Rasmussen.

Ordrebogen lider ikke under det. I stedet er der kunder fra Horsens og Vejle, som har reserveret lokalerne.

Bo Rasmussen

Annonce

Ikke alt helt let

Samme billede tegner sig for Ølsted Sognegård, på Bredal Kro og hos Lone Lykke Beyer fra Hotel Gudenå og Sandvad Sognegaard.

Lone Lykke Beyer fortæller:

- Jeg har stadig en del konfirmationsfester i år, primært fra Horsens, Vejle og en fra Egtved. Så det har ikke skabt problemer, og ingen har haft ringet for at rykke deres fest til et andet tidspunkt, lyder det.

Sidste del har til gengæld fyldt for Cafe Rindbæk ved Hedensted Golfklub. Her beretter Susanne Storm om besværligheder med at få puslespillet til at gå helt op.

- Det har været besværligt, og vi har måttet flytte rundt på festerne. Nogle har ikke kunnet få deres fest hos os på et senere tidspunkt, da vi her er optaget, fortæller hun.

Annonce

Ikke samme pres

Og netop forhåndsreservationer oplever man også, blandt andet på Ølsted Sognegård, der har bookinger i kalenderen frem til og med 2027.

Dog forklarer Bo Rasmussen, at han på denne tid af året plejer at have flere forespørgsler frem i tiden på sine konfirmationslokaler, end tilfældet er i år.

- Jeg mærker ikke det samme pres i år på den del. Måske skyldes det konfirmationspausen, vurderer han.

Ingen af restauratørerne, her inklusive Cafe Cozy i Østerbrogade i Hedensted, har kunnet fortælle, om deres bestillinger på mad ud af huset de givne dage er påvirket i år. Den type bestillinger løber først ind langt tættere på april og maj måned, lyder det samstemmende.

Her flytter konfirmationen

På følgende skoler flytter konfirmationen til 8. klasse:

Tørring, Rask Mølle, Lindved, Hedensted, Stjernevejskolen og Løsning Skole.

På følgende skoler bevares konfirmationen i 7. klasse: Skolen i Midten og Juelsminde Skole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce