Annonce
Kultur

Ingen jul uden Brande Jul

Den lokale kunstner Finn Birkelund har malet dette maleri, der udgør den farverige forside på årets udgave af Brande Jul.
Bladet Brande Jul er på vej. Det er udgave nummer 76 af det populære blad.
Annonce

Brande: Julemagasinet Brande Jul kom til verden i 1943 og kunne derfor fejre rund fødselsdag sidste år, men også i den traditionsrige publikations 76. leveår indeholder Brande Jul masser af læsestof om og fra lokalområdet.

Siden 1985 er Brande Jul blevet redigeret af Erik Lauritzen, og han har i år blandt andre formået at få Fyens Stiftstidendes chefredaktør, Poul Kjærgaard, til at fortælle om sin barn- og ungdom i Brande:

- Jeg er en jyde fra Brande, og det er jeg stolt af. Punktum, fastslår han.

Pensioneret overlærer Peter Nielsen spoler et par årtier længere tilbage til sin barndom i 30’erne og 40’erne, Henny Husum fortæller om juletraditioner og om at holde jul under fremmede himmelstrøg, og Dorte Ørtved fortæller om sin personlige yndlingsjulesalme. Rie Mortensen fortæller om sine pilgrimsvandringer i Spanien og Skærlund, Ebbe Glarborg gennemgår Brande Sygehus’ historie, og Dina Blomstrand tager tråden op og fortæller om tilblivelsen af Dok Arends i de tidligere sygehusbygninger.

Historien om renoveringen af Blåhøj Kirke og Drantums nye byport har også fundet plads i spalterne, og det samme har nedrivningen af det tidligere rådhus, SMP-Centret, biblioteket og musikskolen i Centerparken.

Sidst men absolut ikke mindst gennemgås årets store og små lokale begivenheder i glimt. Den lokale kunstner Finn Birkelund står bag den farverige forside på årets udgave af Brande Jul.

Ligesom sidste år bliver Brande Jul i år heller ikke husstandsomdelt, men kan afhentes gratis på Brande Bladets kontor, i Kvickly, hos Blåhøj El, i RemisenBrande, på Uhre Friskole og hos Skoland så længe lager haves.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Se billederne: Nu skal Horsens Fjords havmiljø forbedres - frivillige sætter titusindvis af ålegræsplanter i fjordbunden

Horsens

Tyve stjal pengeskab fra skole

Hedensted

Gennemrodede hus under indbrud

Annonce