Annonce
Horsens

Risikerede at miste børnecheck: Syv babyer er i løbet af sommeren indskrevet i institution

De syv børn fra udsatte boligområder, der før sommer manglede at blive indskrevet i institution, er alle startet i dagtilbud efter sommerferien. Arkivfoto: Claus Skovholm
De syv babyer, som før sommer endnu ikke var indskrevet i institution, og hvor forældrene af den grund risikerede at miste børnechecken, er alle startet i dagtilbud.

Horsens: Før sommerferien kunne avisen fortælle, at i alt syv babyer fra Horsens’ udsatte boligområder stod til at skulle tvinges i enten dagtilbud eller obligatorisk læringstilbud - ellers ville forældrenes børneydelse ryge sig en tur.

Men hen over sommeren er alle babyer indskrevet i institution efter sommerferien.

- Jeg har fået forståelsen af, at det viste sig, at de børn var på vej i dagtilbud i forvejen, så problemet løste sig af sig selv, lyder det fra ledende sundhedsplejerske i Horsens Kommune, Renata Sloth Carlsen.

I flere andre byer har ansvaret for at få de små ind i institutionerne hvilet en hel del på sundhedsplejerskerne, men i Horsens mener Renata Sloth Carlsen ikke, det er sundhedsplejerskernes ansvar, men de vil gerne hjælpe.

- Vores opgave er, at når vi kommer ud til familier på de her specifikke adresser, taler vi altid med familien om, hvorvidt de har fået skrevet barnet op. Og kommer vi ud i en familie, hvor de siger: Vores barn skal ikke passes, gør vi dem opmærksomme på, at der er den her lov. Så vi har lovet at informere om det, lyder det.

- Jeg tror ikke, der bliver mange i fremtiden. Jeg vil tro der bliver en enkelt engang imellem, som vi taler med, og så fortæller vi dem, at der kan være fordele ved selv at indskrive børnene. Og en orientering til et besøg fra sundhedsplejersken virker bare mere fredsommeligt end et officielt brev fra kommunen.

Ledende sundhedsplejerske i Horsens Kommune, Renata Sloth Carlsen

En enkelt i ny og næ

Siden den nye lov trådte i kraft 1. juli, at har problemet dog ikke vist sig ret stort i Horsens, og Renata Sloth Carlsen regner da heller ikke med, at det kommer til at fylde i fremtiden.

- Vi har ikke gjort så meget endnu ud over at tale om det i organisationen og lige tale med de sundhedsplejersker, der bliver berørt. Og i og med at det viste sig, at de syv børn var tilmeldt, var der reelt set ikke noget problem.

Og Renata Sloth Carlsen tror da heller ikke, at problemet bliver ret stort i fremtiden, især ikke da tvangsinstitutionaliseringen kun gælder børn i bestemte, udsatte boligområder.

- Det kan være ærgerligt, at det begrænser sig til få adresser. Der kunne sagtens være børn andre steder i kommunen, som kunne have glæde af det.

- Jeg tror ikke, der bliver mange i fremtiden. Jeg vil tro, der bliver en en enkelt engang imellem, som vi taler med, og så fortæller vi dem, at der kan være fordele ved selv at indskrive børnene. Og en orientering til et besøg fra sundhedsplejersken virker bare mere fredsommeligt end et officielt brev fra kommunen.

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Nyt fra seriefodboldens verden

Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Annonce