Annonce
Horsens

Ingen hjælpende hånd i Samuelsens hjemby: Liberal Alliance får katastrofalt valg i Horsens

Anders Samuelsen (LA) stemte onsdag i Stensballehallen. Efter optællingen af stemmer må han konstatere, at der ikke er den store opbakning til hans parti i hjembyen Horsens. Foto: Claus Fisker, Ritzau Scanpix
Annonce

Horsens: Udenrigsminister Anders Samuelsen får ikke megen støtte til sit LA-projekt i hjembyen Horsens.

Partiet fik et katastrofalt valg i Horsens. I Stensballe, hvor både udenrigsministeren og hans søster, kultur- og kirkeminister Mette Bock, bor, får partiet et ordentligt smæk og mister næsten tre fjerdedele af stemmerne i forhold til valget i 2015. Denne gang står partiet til kun fem pct. af stemmerne - i 2015 fik LA næsten 18 pct.

Og tallene fra Stensballe står ikke alene. I Højvanghallen får Liberal Alliance katastrofale 2,7 procent mod næsten 10 i 2015.

I Forum Horsens styrtdykker partiet fra 8,5 til 3,2 procent., og på Sønderbro går regeringspartiet fra 6,6 til 2,5 procent af stemmerne.

Også i flere af de mindre oplandsbyer - Nim, Tønning-Træden, Sejet og Sdr. Vissing står partiet til store lussinger og mister omkring to tredjedele af stemmerne.

Anders Samuelsen er ikke selv opstillet i Horsens-kredsen. Han kæmpede for at få et mandat i det nordsjællandske. Det lykkedes ikke, og dermed er partiformanden og partistifteren ude af Folketinget.

Også Mette Bock siger efter onsdagens valg farvel til Folketinget. Hun forsøgte for 10 dage siden at sikre partiet et mandat i Europa-Parlamentet. Det lykkedes ikke, og hun genopstiller ikke til Folketinget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

God vilje, men ingen garanti for flere penge til indkøb i AC Horsens

Horsens

Tyve afsløret af overvågningskamera, mens de planlagde indbrud

Annonce