Annonce
Odder

Ingen frisbeeklub? Så laver vi da bare vores egen

Johan Andreas Balle Rubak (tv.) og Simon Kjeldgaard Larsen spillede frisbee, mens de gik på Rathlouskolen. Det ville de også, da de begyndte på Odder Gymnasium, så de har lavet deres deres egen klub. Foto: Martin Ravn
Odder - Hvad gør man, hvis man gerne vil dyrke sin sport så meget som muligt, og der ikke findes en klub til formålet? Man stifter selvfølgelig en... Derfor har Odder nu en klub, hvor der spilles ultimate frisbee. Klubben hedder Odder Ultimate, i hvert fald indtil et mere fængende navn findes.

Bag klubben, der blev stiftet i december 2015, står to elever fra Odder Gymnasium, hvor begge går i 1. G, nemlig 16-årige Johan Andreas Balle Rubak og 17-årige Simon Kjeldgaard Larsen, der er henholdsvis formand og næstformand.

Johan og Simon stiftede første gang bekendtskab med det hurtige spil som elever på Rathlouskolen under ledelse af lærer Kasper Povlsgaard. På Odder Gymnasium spilles der også ultimate frisbee i stor stil, hvor spillet i 2. G er en del af undervisningsforløbet. Den store interesse for spillet på gymnasiet betød dog også, at de to 1. G'ere ikke kunne spille sig på det såkaldte All Star-hold, der er for elever fra 1. og 3. G. Og dermed blev kimen lagt til at lave en forening.

Med assistance fra Dansk Frisbee Sport Union og Odder Kommune fik Johan og Simon lavet de nødvendige ting, der følger med en forening, herunder udformning af vedtægter og valg af bestyrelse. Der er også blevet søgt, og bevilliget, lokaletilskud, så der kan trænes i Spektrum hver tirsdag aften. Træningen slutter kl. 22, hvilket rent logistisk er et problem for de spillere, der er afhængige af offentlige transportmidler ud af byen.
Foreløbig er der 14 spillere i Odder Ultimate.Foto: Martin ravn
- Alternativet var, at vi skulle vente til 2. G med at komme til at spille igen. Og det havde vi altså ikke tålmodighed til, siger Simon Kjeldgaard Larsen og tilføjer, at der ikke er tale om en klub kun for gymnasieelever.

- Det her er en klub for alle, både børn og voksne, og vi vil meget gerne have flere hold, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Butikstyv indhentet af cyklende betjente

Horsens

Kurdisk opråb på Rådhustorvet i Horsens: Stop den etniske udrensning

Annonce