Annonce
Odder

Ingen festival men masser af gæster på Tunø

Sådan ser der normalt ud på festivalpladsen den første weekend i juli. I år er pladsen helt tom. Men det betyder ikke, at der ikke festes på øen - nu foregår det blot under mere private former. Arkivfoto
Ikke alle festivalgæster har droppet samværet på Tunø i denne weekend, hvor den 35. Tunø Festival skulle have været afviklet. Nu gør de det bare under mere private former.
Annonce

Tunø: Det er svært at sige, om det skyldes gratis færgebilletter eller et ønske om at tilbringe den første weekend i juli på Tunø, selv om den årlige festival er aflyst. Men sikkert det, at der lige nu er masser af mennesker på øen.

Det fortæller blandt andre Victoria Lindhardt, der er partner med Tim Grønbech, som driver både Mejeriet samt Tunø Røgeri & Restaurant.

- Vi har haft travlt hele ugen, men jeg fornemmer, at mange af vores gæster er kommet, fordi de normalt er på Tunø til festival i netop denne weekend. De hygger, spiser to retter mad og drikker masser af fadøl, siger hun.


Jeg fornemmer, at mange af vores gæster er kommet, fordi de normalt er på Tunø til festival i netop denne weekend.

Victoria Lindhardt, partner på Mejeriet samt Tunø Røgeri & Restaurant.


Hvis der trods aflysning af festivalen er ekstra mange "festivalgæster" på Tunø lige nu, skyldes det ifølge festival-formand Birgitte Lienhøft Larsen ikke foreningen bag festivalen.

- Jeg har talt med en del af vores stamgæster, som ville tage til Tunø og campere eller feste i et sommerhus i den her weekend. Men vi har som forening ikke noget med det at gøre. For eksempel er jeg ikke selv på Tunø lige nu, siger hun.

Annonce

Klar til næste år

Det er Birgitte Lienhøft Larsen i til gengæld til næste år, når den næste festival skal afvikles. For på trods af et stort underskud i 2019 er økonomien ifølge formanden god nok til, at man tør satse på at genoptage den årlige begivenhed i 2021.

- Nu kender jeg af gode grunde ikke regnskabet for den festival, som blev aflyst. Men min fornemmelse er, at tabet ikke bliver ret stort, fordi for eksempel vores musikere er indbefattet af hjælpepakker. Så sender de jo heller ikke regninger til os, siger formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brand på Søndergade blev seværdighed: Der har været tilskuere nok, men de kom ikke for tæt på

Horsens

Borgmester: Smittetallet stiger i Horsens - husk nu corona-retningslinjerne

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce