Annonce
Horsens

Ingen vil drive madbod på Torvet: Nyt udbud måske på vej

Pølsepavillonen er nu fjernet fra Torvet, men meget tyder på, at Torvets pølsemand, Tung Nguyen, får endnu en chance for at byde ind på at flytte sin pavillon til den nye stadeplads på Torvet. Foto: Morten Pape
Da fristen for at byde udløb onsdag kl. 12, var der ikke kommet nogen bud på at drive madbod på den nye stadeplads på Torvet. Ifølge køreplanen skal kommunen nu selv investere i en madbod, men V og DF ønsker, at der kommer et nyt udbud.
Annonce

Horsens: Onsdag klokken 12 udløb fristen for at byde på at drive en madbod på en ny stadeplads på Torvet i Horsens. Resultatet: Der kom ingen bud.

Et enigt byråd besluttede i august, at kommunen, i det tilfælde at der ikke kom bud, selv skulle investere i en madbod til 800.000 kroner. Det skulle så efter planen sættes i værk nu, men meget tyder dog på, at byrådet inden da vil sende madboden i et nyt udbud.

Det var borgmester Peter Sørensen (S) personligt, der efter samtaler med partilederne i koordinationsudvalget forfattede køreplanen for madserveringen på Torvet. Venstre og Dansk Folkeparti stemte for borgmesterens ændringsforslag, men herfra lyder meldingen nu, at man ønsker et nyt udbud.

- Jeg har fået oplyst, at det er muligt at fordele udgifter til tilslutning af el, vand og kloak på huslejen, så man ikke behøver at betale det hele på én gang. Det synes jeg er værd at tage med i et nyt udbud. Det kunne jo være, at vi kan spare kommunen for en udgift på 800.000 kroner, lyder det fra Michael Nedersøe (DF).

- Det er mest logisk, at vi som kommune giver mulighed for at afdrage tilslutningen over huslejen de næste år. Det er ikke rimeligt, at man står med en stor udgift, der jo kan være spildt, hvis man vil noget andet et halvt år senere, siger gruppeformand Martin Ravn (V).

Peter Sørensen (S) siger om den sag til Folkebladet, at byrådets beslutning står ved magt, men at han ikke vil stå i vejen for et nyt udbud.

- Hvis der er politikere, der ønsker at prøve sagen af i yderligere fire uger med et udbud med nye konditioner, kan jeg ikke se, at der skulle være noget galt i det, siger han.

I offentligheden er der en bred opfattelse af, at kommunen er den store forbryder i den her sag. Det er ikke rimeligt.

Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget

Annonce

- Kommunen har gjort meget for Tung

Onsdag blev også dagen, da pølsemanden gennem 15 år på Torvet, Tung Nguyen, måtte se sin pølsepavillon blive løftet op på en blokvogn. Tidligt torsdag morgen blev den fragtet til opbevaring på kommunens materialegård på Endelavevej.

Da ændringsforslaget med udbuddet blev vedtaget for tre måneder siden, fik Tung Nguyen en gylden chance for at lave små ændringer på sin pavillon, så den lever op til lokalplanen - og derefter flytte fra sin nuværende placering til den nye stadeplads.

Tung Nguyen meddelte imidlertid for et par uger siden, at han ikke ønskede at byde. Økonomien var ikke til det med konditionerne i udbuddet, lød det, og han har ved flere lejligheder kritiseret kommunen for ikke at imødekomme hans forretning på Torvet.

Martin Ravn (V) mener, at kommunen har været "meget imødekommende" over for Tung Nguyen.

- I offentligheden er der en bred opfattelse af, at kommunen er den store forbryder i den her sag. Det er ikke rimeligt. Tung Nguyen får sin pavillon opbevaret gratis hos kommunen, vi tilbyder ham, at han kvit og frit kan låne en mobil pølsevogn, mens der renoveres på Torvet, og vi giver ham muligheden for at byde på den nye stadeplads. Vi kunne ikke have gjort mere for ham. Faktisk har vi nok gjort langt mere, end hvad man normalt ville gøre for en privat erhvervsdrivende, siger Martin Ravn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce