Annonce
Horsens

Ingen vil drive madbod på Torvet: Nyt udbud måske på vej

Pølsepavillonen er nu fjernet fra Torvet, men meget tyder på, at Torvets pølsemand, Tung Nguyen, får endnu en chance for at byde ind på at flytte sin pavillon til den nye stadeplads på Torvet. Foto: Morten Pape
Da fristen for at byde udløb onsdag kl. 12, var der ikke kommet nogen bud på at drive madbod på den nye stadeplads på Torvet. Ifølge køreplanen skal kommunen nu selv investere i en madbod, men V og DF ønsker, at der kommer et nyt udbud.

Horsens: Onsdag klokken 12 udløb fristen for at byde på at drive en madbod på en ny stadeplads på Torvet i Horsens. Resultatet: Der kom ingen bud.

Et enigt byråd besluttede i august, at kommunen, i det tilfælde at der ikke kom bud, selv skulle investere i en madbod til 800.000 kroner. Det skulle så efter planen sættes i værk nu, men meget tyder dog på, at byrådet inden da vil sende madboden i et nyt udbud.

Det var borgmester Peter Sørensen (S) personligt, der efter samtaler med partilederne i koordinationsudvalget forfattede køreplanen for madserveringen på Torvet. Venstre og Dansk Folkeparti stemte for borgmesterens ændringsforslag, men herfra lyder meldingen nu, at man ønsker et nyt udbud.

- Jeg har fået oplyst, at det er muligt at fordele udgifter til tilslutning af el, vand og kloak på huslejen, så man ikke behøver at betale det hele på én gang. Det synes jeg er værd at tage med i et nyt udbud. Det kunne jo være, at vi kan spare kommunen for en udgift på 800.000 kroner, lyder det fra Michael Nedersøe (DF).

- Det er mest logisk, at vi som kommune giver mulighed for at afdrage tilslutningen over huslejen de næste år. Det er ikke rimeligt, at man står med en stor udgift, der jo kan være spildt, hvis man vil noget andet et halvt år senere, siger gruppeformand Martin Ravn (V).

Peter Sørensen (S) siger om den sag til Folkebladet, at byrådets beslutning står ved magt, men at han ikke vil stå i vejen for et nyt udbud.

- Hvis der er politikere, der ønsker at prøve sagen af i yderligere fire uger med et udbud med nye konditioner, kan jeg ikke se, at der skulle være noget galt i det, siger han.

Annonce
I offentligheden er der en bred opfattelse af, at kommunen er den store forbryder i den her sag. Det er ikke rimeligt.

Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget

- Kommunen har gjort meget for Tung

Onsdag blev også dagen, da pølsemanden gennem 15 år på Torvet, Tung Nguyen, måtte se sin pølsepavillon blive løftet op på en blokvogn. Tidligt torsdag morgen blev den fragtet til opbevaring på kommunens materialegård på Endelavevej.

Da ændringsforslaget med udbuddet blev vedtaget for tre måneder siden, fik Tung Nguyen en gylden chance for at lave små ændringer på sin pavillon, så den lever op til lokalplanen - og derefter flytte fra sin nuværende placering til den nye stadeplads.

Tung Nguyen meddelte imidlertid for et par uger siden, at han ikke ønskede at byde. Økonomien var ikke til det med konditionerne i udbuddet, lød det, og han har ved flere lejligheder kritiseret kommunen for ikke at imødekomme hans forretning på Torvet.

Martin Ravn (V) mener, at kommunen har været "meget imødekommende" over for Tung Nguyen.

- I offentligheden er der en bred opfattelse af, at kommunen er den store forbryder i den her sag. Det er ikke rimeligt. Tung Nguyen får sin pavillon opbevaret gratis hos kommunen, vi tilbyder ham, at han kvit og frit kan låne en mobil pølsevogn, mens der renoveres på Torvet, og vi giver ham muligheden for at byde på den nye stadeplads. Vi kunne ikke have gjort mere for ham. Faktisk har vi nok gjort langt mere, end hvad man normalt ville gøre for en privat erhvervsdrivende, siger Martin Ravn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tag debatten - den er gratis

Er der noget, der kan sætte sindene i kog i Horsens, er det byens udseende. Seneste eksempel er viceborgmester Martin Ravns læserbrev om, at Lilli Gyldenkildes Torv efter hans mening kan blive den næste ghetto i Horsens. Efterfulgt af et læserbrev af Sisse Landert, som græmmes over sin bys udseende. Efterfulgt af to læserbreve fra Andreas Boesen og Susan Gyldenkilde, som forsvarer byggeriet. I avisen og på hsfo.dk har vi gennem flere år dækket både planer, spadestik, beslutninger og kritik tæt og grundigt. Emnet optager vores læsere helt enormt. Det kan vi se både på hsfo.dk og i de kommentarer, vi får til artiklerne via Facebook. Derfor vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at afdække udviklingen og på fair og ordentlig vis bringe de forskellige synspunkter videre. Nogle af artiklerne bringer vi gratis på hsfo.dk, mens andre kræver, at man har betalt abonnement. Det får vi jævnligt kritik for af læsere, som mener, at når det er en artikel, der interesserer mange, bør den være gratis. Jeg medgiver, at vi selv har et medansvar for den manglende forståelse, fordi medierne i en periode forærede alt indhold væk på digitale platforme. Men i takt med fyringer af journalister og fotografer verden over er der ved at komme en forståelse for, at ordentlig journalistik koster penge at lave og er en vare, der skal betales for. I debatten om byens udseende tog kritikken en ny drejning, da byrådsmedlem Jakob Bille skrev følgende i en kommentar på Facebook: "Folkebladet kunne nu godt have gjort denne artikel tilgængelig for alle. De har jo valgt at gøre alle de kritiske indlæg tilgængelige for alle." Bare så der ikke er nogen tvivl: Læserbreve er altid gratis indhold på hsfo.dk. Uanset om de er for eller imod, hvad et byråd har besluttet. Fælles for det indhold, det kræver et digitalt abonnement at få adgang til, er derimod, at det er unik og selvstændig journalistik. Tendensen på vores og de fleste andre medier er, at flere og flere artikler bliver låst. På hsfo.dk har vi også det princip, at den daglige leder, som du læser her, er betalt indhold - bare ikke lige i dag, hvor alle kan læse med.

Annonce