Annonce
Horsens

Ingen vil drive madbod på Torvet: Nyt udbud måske på vej

Pølsepavillonen er nu fjernet fra Torvet, men meget tyder på, at Torvets pølsemand, Tung Nguyen, får endnu en chance for at byde ind på at flytte sin pavillon til den nye stadeplads på Torvet. Foto: Morten Pape
Da fristen for at byde udløb onsdag kl. 12, var der ikke kommet nogen bud på at drive madbod på den nye stadeplads på Torvet. Ifølge køreplanen skal kommunen nu selv investere i en madbod, men V og DF ønsker, at der kommer et nyt udbud.

Horsens: Onsdag klokken 12 udløb fristen for at byde på at drive en madbod på en ny stadeplads på Torvet i Horsens. Resultatet: Der kom ingen bud.

Et enigt byråd besluttede i august, at kommunen, i det tilfælde at der ikke kom bud, selv skulle investere i en madbod til 800.000 kroner. Det skulle så efter planen sættes i værk nu, men meget tyder dog på, at byrådet inden da vil sende madboden i et nyt udbud.

Det var borgmester Peter Sørensen (S) personligt, der efter samtaler med partilederne i koordinationsudvalget forfattede køreplanen for madserveringen på Torvet. Venstre og Dansk Folkeparti stemte for borgmesterens ændringsforslag, men herfra lyder meldingen nu, at man ønsker et nyt udbud.

- Jeg har fået oplyst, at det er muligt at fordele udgifter til tilslutning af el, vand og kloak på huslejen, så man ikke behøver at betale det hele på én gang. Det synes jeg er værd at tage med i et nyt udbud. Det kunne jo være, at vi kan spare kommunen for en udgift på 800.000 kroner, lyder det fra Michael Nedersøe (DF).

- Det er mest logisk, at vi som kommune giver mulighed for at afdrage tilslutningen over huslejen de næste år. Det er ikke rimeligt, at man står med en stor udgift, der jo kan være spildt, hvis man vil noget andet et halvt år senere, siger gruppeformand Martin Ravn (V).

Peter Sørensen (S) siger om den sag til Folkebladet, at byrådets beslutning står ved magt, men at han ikke vil stå i vejen for et nyt udbud.

- Hvis der er politikere, der ønsker at prøve sagen af i yderligere fire uger med et udbud med nye konditioner, kan jeg ikke se, at der skulle være noget galt i det, siger han.

Annonce
I offentligheden er der en bred opfattelse af, at kommunen er den store forbryder i den her sag. Det er ikke rimeligt.

Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget

- Kommunen har gjort meget for Tung

Onsdag blev også dagen, da pølsemanden gennem 15 år på Torvet, Tung Nguyen, måtte se sin pølsepavillon blive løftet op på en blokvogn. Tidligt torsdag morgen blev den fragtet til opbevaring på kommunens materialegård på Endelavevej.

Da ændringsforslaget med udbuddet blev vedtaget for tre måneder siden, fik Tung Nguyen en gylden chance for at lave små ændringer på sin pavillon, så den lever op til lokalplanen - og derefter flytte fra sin nuværende placering til den nye stadeplads.

Tung Nguyen meddelte imidlertid for et par uger siden, at han ikke ønskede at byde. Økonomien var ikke til det med konditionerne i udbuddet, lød det, og han har ved flere lejligheder kritiseret kommunen for ikke at imødekomme hans forretning på Torvet.

Martin Ravn (V) mener, at kommunen har været "meget imødekommende" over for Tung Nguyen.

- I offentligheden er der en bred opfattelse af, at kommunen er den store forbryder i den her sag. Det er ikke rimeligt. Tung Nguyen får sin pavillon opbevaret gratis hos kommunen, vi tilbyder ham, at han kvit og frit kan låne en mobil pølsevogn, mens der renoveres på Torvet, og vi giver ham muligheden for at byde på den nye stadeplads. Vi kunne ikke have gjort mere for ham. Faktisk har vi nok gjort langt mere, end hvad man normalt ville gøre for en privat erhvervsdrivende, siger Martin Ravn.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Trods corona-krise: Betal dit medlemskontingent!

Læserbrev: Vi står midt i en historisk krise, hvor samfundet mere eller mindre er lukket ned. Det udfordrer os alle - herunder vores foreninger, klubber og alle vores frivillige. Foreningerne i Horsens kommune ligger p.t. øde hen, uden aktivitet, med tomme klubhuse, ingen træninger, ingen kampe og ingen socialt samvær. Det betyder, at vores foreninger er (eller kan blive) udfordret på økonomien i form af manglende indtægter fra stævner, cups, sponsorater, indtægtsgivende arrangementer, kontingenter, m.m. I yderste konsekvens kan det få fatale følger for vores foreninger i form af lukninger. Desværre har jeg den seneste tid hørt fra flere personer, at de overvejer deres medlemskab af den lokale idrætsforening - når nu de ikke ”får noget for pengene”. Det gør mig frustreret at høre disse udmeldinger, for det er netop nu, at vi skal stå sammen, vise samfundssind og bakke op om vores foreninger. Mennesker er sociale væsner der har et fundamentalt behov for at være sammen med andre mennesker. Derfor indgår de fleste af os i fællesskaber i familien, med venner, på jobbet og i foreninger. Jeg ynder at sige, at mennesker er flokdyr, der skal stimuleres socialt. Den nuværende corona-krise gør, at vi skal holde os indendørs og isolere os fra andre mennesker. Det strider direkte mod vores menneskelige natur, hvilket udfordrer os som individer. Derfor tror jeg, at vi mere end nogensinde før har behov for vores foreninger. Når vi kommer ud på den anden side af krisen, har vi i den grad behov for at blive socialt stimuleret og få plejet vores sociale relationer i fællesskabet med andre mennesker. Så min klare opfordring: Betal dit medlemskontingent og støt op om din lokale forening. Så kan vi igen mødes i fællesskabet om den idræt eller foreningsaktivitet, vi brænder så meget for.

CORONAVIRUS

Live: Nyt pressemøde lige nu - følg med her

Danmark

Hendes corona-syge mand ligger i respirator: Lisbeth får sympati fra hele Danmark

Annonce