Annonce
Debat

Ingen af de alternative linjeføringer har haft en chance: Vækst vandt igen over naturen

Søren Lind Jensen. Pressefoto

Læserbrev: Nye Borgerlige er et pragmatisk nationalkonservativt parti, som værner om Danmarks naturværdier, vor kulturarv og historiske arkitektur. Disse begreber vægter bare tungere end turbovækst og investorers pres.

Ja, Nye Borgerlige er erhvervsvenlige og markedsorienterede, men kolliderer det med store naturværdier, kulturarven og smuk arkitektur, så har sidstnævnte forkørselsret.

Det er en af de afgørende forskelle mellem liberalister og konservative. Pengenes magt må aldrig kunne trumfe vort nationale fællesskabs værdier.

Annonce

Der er lavet adskillige undersøgelser, der viser, at borgernes livsglæde øges, når de færdes i naturen eller bor i smukke arkitektoniske omgivelser. Sådan er det bare, og derfor er det forstemmende, at socialdemokraterne med deres støttepartier i byrådet, DF, SF og LA, 27. december stemte for at smadre en af Horsens Kommunes naturperler med vedtagelsen af broen over Kørup Enge. Det er ikke grøn, naturvenlig politik, der udgår fra den kant.

Og i den forbindelse kan man politisk jo ikke blot betale aflad ved et par skovrejsningsprojekter på flade marker. Man kan jo ikke flytte naturperler skabt i istiden.

Anni Jakobsen fra Miljølisten (hun vil blive savnet i det nye byråd) og Esben Hedeager fra De Konservative kæmpede en umulig kamp under byrådsdebatten, og de skal have stor ros for deres saglige argumenter trods underlødige angreb fra LA og socialdemokraterne.

Selv de berørte lodsejere blev skudt dulgte og obskure motiver i skoene, blot fordi de har brugt deres legitime ret som borgere til at få sagen belyst til bunds. Beskæmmende!

Hele sagen om DSV's transportcenter har mildest talt været uskøn, hvilket flere partier, herunder Venstre, fremførte under byrådsdebatten.

Horsens Folkeblads unge journalist Claus Skovholm skrev 28. december en yderst saglig og fortjenstfuld analyse af hele sagsforløbet. Den fjerde statsmagt, medierne, skal i en sådan sag kigge magthaverne i kortene, bl.a. via aktindsigt.

Efter sagsforløbet står borgmesteren og kommunaldirektøren tilbage med alvorlige skrammer.

Søren Lind Jensen

Efter sagsforløbet står borgmesteren og kommunaldirektøren tilbage med alvorlige skrammer.

Det er dog påfaldende, at den linjeføring, der blev valgt, er den, som blev præsenteret for halvandet år siden af DSV og borgmesteren. Ingen af de alternative linjeføringer har haft en chance. At placere transportcentret længere mod nord med en tilkørselsrampe lige ud til E45 kom end ikke på tale.

Nye Borgerlige blev efter kommunalvalget kørt over under konstitueringen af borgmesteren, utvivlsomt fordi vi ikke kunne give ham noget, og fordi vi har været en af hans hårdeste kritikere, men nu er terningerne kastet og Rubicon overskredet.

Det bliver en helt anden modstand, som borgmesteren kan se frem til at blive konfronteret med i det nye byråd.

"Nye Borgerlige blev efter kommunalvalget kørt over under konstitueringen af borgmesteren, utvivlsomt fordi vi ikke kunne give ham noget, og fordi vi har været en af hans hårdeste kritikere, men nu er terningerne kastet og Rubicon overskredet. Det bliver en helt anden modstand, som borgmesteren kan se frem til at blive konfronteret med i det nye byråd", skriver Søren Lind Jensen. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Hedensted For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Byggefirma fik nej til dispensation fra lokalplan - og prøvede så at presse kommunen til at betale en del af regningen

Hedensted For abonnenter

DSB vender på tallerken i computersag: - Vi havde den, så det er vores ansvar

AC Horsens

AC Horsens må undvære fire mand til testkampen mod Randers FC: Angriber træner med i HB Køge

Odder

Cyklister kan godt begynde at glæde sig: Snart kommer der nye cykelstier

Thulesen Dahl: Pia Kjærsgaard skal ikke ind i ledelsen af DF

Horsens For abonnenter

Slut med byrådspolitik: Nu skal Anne Lene Løvbjerg tale seniorernes sag over for byrådets politikere

Horsens

Rent vand er ingen selvfølge: 145 lodsejere involveres i 1000 hektar stor jord-kabale

Navne

Find dig selv på listen: Her er de 50 mest populære navne i Horsens

Mens smitten raser i daginstitutioner: Hver tredje ansat mangler fortsat sidste vaccinestik

Brædstrup

Vandværk lukker: Rensning af kulsyre i vandet vil blive for dyrt

Navne For abonnenter

En bugnende fuld kirke sendte 45-årige Anders Bonnemann smukt afsted: Vellidt møbelpolstrer havde en enorm berøringsflade

AC Horsens

AC Horsens-spiller er ved at sprænge i luften af utålmodighed: Han fik sit gennembrud i efteråret, og lige nu forhindrer en skade ham i at fortsætte opturen

Annonce