Annonce
Horsens

Inge er den ny underviser: Alle kan lære at spille bridge

Inge Jørgensen er ny underviser hos Horsens Bridgecenter. Hendes forgænger har efter mange års tro tjeneste valgt at stoppe. Foto: Marianne Husted
Der er mange gode grunde til at spille bridge, hedder det fra bestyrelsen i Horsens Bridgecenter. Man har det sjovt sammen, holder hjernen i sving og bliver god til at koncentrere sig.

Horsens: Da Inge Jørgensen i fem år arbejdede i Grønland som pædagogisk konsulent, var hendes første spørgsmål til nyankomne altid: Spiller du bridge?

Hun har siden en tidlig alder været bidt af bridge, og i det kommende år vil kortspillet fylde en god del af fritiden. Fremover skal hun ikke alene spille bridge. Hun skal også undervise nybegyndere i Horsens Bridgecenter.

Det er blot et års tid siden, hun meldte sig i Horsens Bridgeklub af 2017 hos Horsens Bridgecenter. Klubben fandt en god makker til hende, og de har klaret sig ganske godt. Ifølge formand Børge Klinkby har makkerparret faktisk vundet hver eneste gang. Og da man efter sommerferien havde brug for en ny underviser, forhørte Børge Klinkby sig hos Inge Jørgensen, om hun kunne være interesseret.

Det endte med et ja fra afdelingslederen på Stensballeskolen, der er uddannet pædagog og har en kandidat i sociologi.

Annonce

Flere klubber - et center

Den selvejende institution Horsens Bridgecenter huser flere klubber.

Horsens Bridgeklub af 2017, som har tirsdags- og torsdagsbridge.

Dameklubben, der spiller mandage eftermiddage.

Mandagsklubben, der som navnet antyder spiller mandag aften.

Onsdag står den på undervisning i centret på Absalonsvej.

Centret byder også på åbent hus-bridge om sommeren, turneringer og meget mere.

Slet ikke så svært

Hun er havnet i et aktivt bridgecenter. Stort set alle ugens dage er der gang i bridgebordene i det rummelige lokale på Absalonsgade 9.

- Ja, også i sommerperioden, siger bestyrelsesmedlem Helle Frost, som kan fortælle, at der midt i ferietiden dukkede 80 op til åbent hus-bridge-arrangementer.

Alle kan lære at spille bridge, fortæller de aktive bridgespillere. Både de, som i forvejen er fortrolige med at spille kort, og de, der knap nok kender forskel på hjerter og spar.

- Det er slet ikke så svært, fortsætter Helle Frost, som selv lærte det, da hun var godt og vel voksen.

Mange gode grunde

Grundene til at spille bridge står nærmest i kø, når man spørger de entusiastiske spillere.

Man bliver bedre til at koncentrere sig, hjernen bliver holdt i gang, og man kan livet igennem udvikle sig som bridgespiller. Og så bliver der grinet meget, når man mødes i bridgecentret. Selvfølgelig ikke mens der spilles, for der kan man nærmest høre en knappenål falde til guldet, men i kaffepauserne.

- Der ligger en mental udfordring i, at man konkurrerer, og man udfordrer ikke alene sig selv, men også sin makker, siger Børge Klinkby.

Det er nok også derfor, at nogle ægtepar finder ud af, at de ikke skal være makkere ved bridgebordet, som Helle Frost smilende fortæller. Hun og hendes mand har i hvert fald fundet hver sin makker. Til gengæld nyder de meget sammen at analysere de enkelte spil.

I det hele taget gør de forskellige klubber under Bridgecentret meget ud af at niveaudele spillerne, så alle får noget ud af det.

Det sociale liv betyder meget. Medlemmer har mulighed for at tage på bridgerejser, deltage i forskellige turneringer, og der bliver både arrangeret fællesspisning og en god julefrokost.

Bridge er godt for hjernen og den mentale sundhed, og så har bridgespillere det sjovt, siger Helle Frost, der er medlem af bestyrelsen for Horsens Bridgecenter og Horsens Bridgeklub af 2017. Læreren i fysik og matematik begyndte at spille bridge i 1997. Foto: Marianne Husted

Introduktion 4. september

Undervisningen begynder 4. september med en uforpligtende introduktion, hvor alle kan være med. Begynderundervisningen strækker sig over otte måneder. Klubben er altid behjælpelig med at finde en makker, hvis man ikke selv møder op med en af slagsen. Den er også behjælpelig, hvis nogle ønsker at skifte makker, når niveauet eller ambitionerne er for forskellige.

Der er bridgespillere i alle aldre, men de fleste er 50 år eller derover. Sidste optælling viste, at det ikke er nogen pensionistklub. Over halvdelen af medlemmerne er aktive på arbejdsmarkedet.

Formand Børge Klinkby begyndte i 2003 sammen med sin kone at spille bridge. Han er også superbrugeren, som tager sig af it i centret og klubberne. Foto: Marianne Husted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Jacob Bank forfølger sin OL-chance

Leder For abonnenter

Leder: Frihedsrettigheder har en pris

Den personlige frihed er ukrænkelig. Det siger Grundloven, og det er et ualmindeligt godt princip, som hele vores samfund bygger på. Som fri presse er vi de første til at forfægte ytringsfriheden, som er en anden af de helt grundlæggende frihedsrettigheder i Danmark. Men frihed kan også have en pris. Det så vi i denne uge, da Retten i Horsens varetægtsfængslede en mand, der er ramt af demens. Han er sigtet for over 40 forhold: røveri, vold, trusler, hærværk, tyverier m.m., alle begået på Endelave og alle i perioden mellem juli og nu. Sagen er dybt ulykkelig for alle involverede, og et meget stort spørgsmål tårner sig op, efter manden er blevet varetægtsfængslet: Hvordan kan det komme dertil, at det er retten, der skal løse et problem, der i bund og grund handler om sygdom? Svaret er, at det kan det, når en mand har besluttet sig for, at han ikke vil flytte fra sit hjem. At han har den ret, har de fleste utrolig meget sympati for. Alligevel nager tvivlen, når en beslutning som i dette tilfælde har vidtrækkende konsekvenser for ham selv, de pårørende, naboer, hjemmeplejen, politiet, retssystemet og mennesker, han træffer på sin vej. Vi har lovgivning, som i ganske særlige tilfælde og under ganske særlige omstændigheder tillader, at mennesker bliver tvangsindlagt til psykiatrisk behandling. Og vi har lovgivning, som i ganske særlige tilfælde og under ganske særlige omstændigheder tillader, at mennesker bliver tvangsflyttet fra deres hjem til en institution. Der er gode grunde til, at reglerne kun åbner en smal sprække for handling, for det er altid farligt at gradbøje frihed. Også selv om en enkelt sag, hvor rigtig mange parter har gjort en stor indsats for at hjælp en syg mand, ender i et offentligt grundlovsforhør. Den udgang er ubehagelig, men nødvendig for at værne om frihedsrettighederne. For mig personligt betyder sagen, at jeg vil undersøge, hvordan jeg kan lave en fremtidsfuldmagt, som giver mine pårørende den bedst opnåelige mulighed for at træffe beslutninger på mine vegne, hvis jeg skulle blive ramt af demens. For det kan ske for os alle.

Annonce