Annonce
Læserbrev

Infrastruktur. Nej til togbro og ja til udvidelse af E-45

Læserbrev: På de seneste møder i Hedensted Byråd har vi på Venstres anmodning behandlet sager om at påvirke infrastrukturen i og omkring Hedensted kommune.

På byrådsmødet i december var det en udvidelse af motorvej E45 mod nord, i januar var det at stoppe etablering af togbroen over Vejle Fjord.

Baggrunden for initiativerne er, at infrastrukturaftalen, ingået af den tidligere regering sammen med DF, er sløjfet. Aftalen betød en opgivelse af jernbaneforbindelsen over Vejle Fjord samt etablering af det tredje spor på motorvej E45 fra Hornstrup til Skanderborg Syd. Den nuværende, socialdemokratiske regering har skrottet infrastrukturaftalen og udskudt forhandlingerne om en ny aftale på ubestemt tid. Dermed står togforbindelsen over Vejle Fjord ved magt, og spørgsmålet om et tredje spor på E45 er uafklaret!

Det har særdeles negativ betydning for borgere og erhvervsliv i Hedensted kommune. Derfor vil vi i Venstre fremskynde forhandlingerne. Uvisheden om udvidelsen af E45 betyder, at der er lange køer på motorvejen mod nord. Det er en kæmpe gene for Hedensted Kommunes borgere, når de skal frem og tilbage på arbejde, hurtigt hjem fra job for at kunne nå at hente børn og alt det andet, man bruger en motorvej til. Det er ligeledes uheldigt for kommunens virksomheder, fordi køer og ventetid besværliggør adgang til varer, tjenesteydelser, arbejdskraft og mulighed for afsætning. Endelig er ventetiden uacceptabel for de lodsejere, der bor tæt op ad motorvejen, og som tidligere er blevet stillet i udsigt, at deres ejendomme skal opkøbes som en del af arbejdet med udvidelsen. De er reelt stavnsbundne på ubestemt tid.

Uafklaretheden omkring togbroen over Vejle Fjord er ligeledes horribel. Rejsetidsbesparelsen ved jernbaneforbindelsen står ikke mål med de miljømæssige, landskabsmæssige og menneskelige konsekvenser heraf. Og borgerne i Daugård-området har allerede i mange år levet i en uacceptabel usikkerhed om fremtidsperspektiverne for deres ejendom.

Debatten i byrådet afslørede enighed om, at udvidelsen af E45 skal gennemføres, og at togforbindelsen over Vejle Fjord skal afblæses. Men der skal handles!

Drøftelserne har ført til aftaler om ekstern interessevaretagelse fra borgmesteren i form af henvendelser til nationale beslutningstagere, en delegation til Folketingets transportudvalg, et intensiveret samarbejde med nabokommunerne for at øge presset mod Christiansborg samt en revitalisering af en tidligere taskforce med Vejles borgmester for at stoppe togbroen.

Venstre arbejder fortsat benhårdt for at gøre Hedensted Kommunes interesser gældende; ligesom vi til stadighed vil minde borgmesteren og resten af byrådet om det samme.

Uvisheden om udvidelsen af E45 betyder, at der er lange køer på motorvejen mod nord. Det er en kæmpe gene for Hedensted Kommunes borgere, når de skal frem og tilbage på arbejde, hurtigt hjem fra job for at kunne nå at hente børn og alt det andet, man bruger en motorvej til.

Annonce
Horsens For abonnenter

Borgmester vil tage trykket af ansatte: Nu skal politikerne godkende dispensationer i byggesager

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Sovende mand vækket af røg, da huset brændte

Horsens For abonnenter

Snart går det løs på VIA's nye skole til 600 mio. kr: Se billederne af de nye rammer kort inden studiestart

Odder

Kroens kælder kan rumme alt: Under krigen blev her skjult nedskudte krigsflyvere, nu ligger fine vine og venter på at blive smagt

Sport

Malte Kiilerich er blevet en profil i forsvaret

Kultur

Padelcenter laver ny turnering med rejse på højkant - og lokalt krav til deltagerne

Horsens For abonnenter

Daniel svæver hen over byen - og når det ikke blæser nok, har han selv vind med på ryggen

Horsens

Gravsten viklet ind i afspærringstape: Det handler om sikkerhed for gæsterne på kirkegården

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Danmark

Vejdirektoratet hæver hastigheden på motorvejen: Her må du fremover køre 130 km/t

Erhverv

Bageri måtte vente i 11 måneder på et forventeligt nej fra en offentlig myndighed

Sport

John Madsen er død

Horsens For abonnenter

Flere partier er bekymrede over stort antal dispensationer i byggesag fra sydbyen: V opfordrer borgmester til at gribe ind

Debat

Genbrug kan gøres bedre: Hvorfor må vi ikke klunse på genbrugspladsen?

Annonce