Annonce
Horsens

Indviet i dag: Horsens er blevet hjemsted for nyt erhvervshus

Formanden for bestyrelsen for Erhvervshus Midtjylland, Søren Olesen (DF), byrådsmedlem Holstebro Kommune, bød velkommen til den officielle åbning af filialen af erhvervshus Midtjylland, som er placeret på Fængslet. Foto: Morten Pape
Tirsdag blev Erhvervshus Midtjyllands filial i Fængslet indviet. Her er der uvildig sparring at hente for virksomheder - og sparring rykker, lyder den korte version af meldingen fra den lokale maskinfabrik GMR maskiner A/S.

Horsens: 11 medarbejdere har siden 1. maj haft arbejdsplads i Fængslet i Horsens i en filial af Erhvervshus Midtjylland. Erhvervshuset skal levere uvildig støtte og sparring til udvikling af erhvervslivet - et tilbud til både nye og eksisterende virksomheder. Tirsdag blev kontoret officielt indviet.

Selv om konstruktionen med et erhvervshus er ny, er sparringen af erhvervslivet ikke nyt. Et eksempel på, at det også kan noget, leverede Niels Kirkegaard, direktør og medejer af GMR maskiner A/S, som har hovedkontor i Horsens. En maskinfabrik, der udvikler specialmaskiner - om det gælder snerydning, hækklipning eller servering på en festival.

Hans budskab var klar: Det er en gevinst for udviklingen af virksomheden at gå ind i et sparringsforløb med nogle kloge hoveder uden for virksomheden.

Annonce

Erhvervshuse

Erhvervshusene afløste ved årsskiftet de tidligere væksthuse og er et tilbud til alle iværksættere og virksomheder, der har behov for uvildig vejledning og sparring om udvikling og forretningsmuligheder.

Tirsdag 21. maj åbnede filialerne i Horsens, Nykøbing Mors og Herning samt erhvervshusene Aalborg og Aarhus.

Den nye erhvervsfremmelov er baggrunden for etablering af de seks erhvervshuse med filialer fordelt i landet, så ingen virksomheder har for langt til det nærmeste erhvervshus.

Målet med husene er også at skabe en langt større sammenhæng mellem den lokale erhvervsservice i kommunerne, den specialiserede vejledning i erhvervshusene og de statslige tilbud om eksportrådgivning, finansiering og innovation.

Filialen i Horsens har hjemme i Fængslet, Fussingsvej 8.

Læs mere på www.erhvervshusmidtjylland.dk

Man skal have mod til det

- Ofte er produktionen baseret på tilbagemeldinger fra salgschefen, og man kan risikere at bruge en masse ressourcer på at løbe efter noget, som man måske kun har to kunder, der efterspørger. Med sparringen fra eksterne konsulenter og videnspersoner får vi en masse andre input. Hele den proces er enormt spændende og givende for virksomheden, og man får skabt en platform for udvikling, forklarede Niels Kirkegaard inden mødets start.

For ham handler det særligt om det daglige, strategiske arbejde.

- Vi møder de kloge mennesker, som udfordrer os og omvendt. Det er win-win. Det handler også om, at man tør kaste sig ud i det. Nogle gange holder man sig tilbage på grund af travlheden i hverdagen. Det handler om, at man tør tage skridtet.

Gjorde GMR til pionerer

GMR maskiner A/S turde, og det havde flere sidegevinster. Netværket blev udvidet, virksomheden blev kendt for udvikling, og det gav nye invitationer, ligesom det gav interesse fra studerende.

Og der er også konkrete resultater. For GMR maskiner A/S har et samarbejde med Teknologisk Institut ført til udvikling af et banebrydende batteri.

- Det har gjort os til pionerer på det område, og det har rykket på både udvikling og salg.

Niels Kirkegaard, direktør for GMR maskiner A/S, der har hovedsæde i Horsens, har haft stor glæde af sparring som led i udviklingen af maskinfabrikken i de tidligere rådgivningscentre, som nu afløses af Erhvervshus Midtjylland. Foto: Morten Pape

Finder det bedste match

Indvielsen af erhvervsfremmehuset blev markeret med taler af både borgmester Peter Sørensen (S), som roste huset og selvfølgelig glædede sig over den lokale placering, og DF's erhvervsordfører Hans Kristian Skibby (DF), som har været en af hovedmændene bag den nye struktur, som er affødt af en ny lov om erhvervsfremme.

Er man interesseret i at gøre brug af hjælpen, er man velkommen til at kontakte Erhvervshus Midtjylland. Herefter bliver man koblet sammen med den eller de medarbejdere, som skønnes at være det bedste match.

Erhvervshusets kontor ligger på Fængslet og blev taget i brug 1. maj. Men de aktiviteter, Erhvervshuset står for, kommer til at foregå i hele Region MIdtjylland. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Hvorfor er kontrol og straf altid løsningen?

Fagbladet 3F og DR Nyheder har over de seneste dage afdækket en række uhyrlige forhold om kinesiske kokke ansat i danske restauranter. Kokke har fortalt om, at de bliver spist af med meget lav løn, kummerlige boligforhold og næsten ingen fritid. Dokumentationen viser, at nogle restauranter har spekuleret i at udnytte den såkaldte beløbsordning, der gør det muligt at hente ikke-EU-borgere til Danmark for at arbejde. Ordningen er sat i verden for at tiltrække højtuddannet arbejdskraft til Danmark, og den fungerer grundlæggende sådan, at hvis der betales en månedsløn på minimum 35.582 kr., og ansættelsen ellers er efter danske forhold, kan der udstedes opholdstilladelse. De to medier, Fagbladet 3F og DR Nyheder, har påvist, at der på et socialt medie i Kina søges efter kokke til danske restauranter - til ansættelsesvilkår, som er langt fra danske normer. DR har spurgt integrationsminister Mattias Tesfaye (S), hvordan han vil løse problemet, og her tyr han til en klassisk model: øget kontrol og hårdere straffe til de virksomheder, der snyder. Men hvorfor er det, at kontrol og straf (næsten) altid bliver standardsvaret til at løse problemer med brodne kar? I en sag som denne sker det endda, længe inden man har et billede af, hvor udbredt problemet er. Kunne det være, at der var en bedre løsning. Et velkomst-møde for alle, der kommer til Danmark på besøgsordningen måske? Eller kunne det være, at problemet slet ikke er så stort? Som Fagbladet 3F skriver, var der i 2018 582 kinesere i Danmark på beløbsordningen. Men det er ikke ensbetydende med, at alle 582 er blevet udnyttet af deres arbejdsgivere. Det kan godt være, at en nærmere undersøgelse viser, at der skal mere kontrol til, eller at der skal være hårdere straffe til restauratører, der udnytter arbejdsivrige kinesiske kokke. Men jeg bliver simpelthen så træt, når kontrol og straf igen og igen bliver danske politikeres standardsvar på, hvordan vi løser et problem. For kontrol og straf ændrer ikke ved, at der er folk, der vil forsøge at snyde systemet. Så lad os nogle gange prøve at se, om der kan være andre løsninger.

Annonce