Annonce
Erhverv

Indvielse af nybyggeri: Signe og Poul flytter ind om en måned - i dag så de deres lejlighed for første gang

Signe og Poul Lauritsen fra Brørup skal flytte ind i stueetagen i det nye boligbyggeri. De udnyttede tirsdagens åbent hus til at se deres kommende lejlighed for første gang. Foto: Astrid Bigum Kristensen
Kommende lejere og andre interesserede havde tirsdag eftermiddag mulighed for at komme ind og se lejlighederne i Lysbuen 2, da Boligselskabet Domea Østjylland inviterede til indvielse og åbent hus.

Horsens: - Det er godt nok dejligt. Det ser rigtig fint ud.

Det var med en vis spænding og høje forventninger, da 74-årige Signe Lauritsen og hendes mand, 80-årige Poul, tirsdag eftermiddag tog til åbent hus og indvielse af Lysbuen 1 og 2. Her skulle de nemlig for første gang se deres nye hjem i de nybyggede boliger i Dagnæs.

15. oktober flytter de ind i en treværelses lejlighed på 92 kvadratmeter i stueetagen i Lysbuen 2 i Energiparken, og de høje forventninger til den lejlighed, som de indtil tirsdagens åbent hus i Energiparken kun havde set på papiret, blev heldigvis indfriet.

Annonce

- Det er faktisk svært at finde noget i Horsens, så da vi fik tilbudt dette, skyndte vi os slå til. Vi har nemlig en lille hund, så det er vigtig for os at kunne bo i stueetagen, forklarede Poul Lauritsen.

Poul og Signe Lauritsen bor lige i Brørup ved Vejen, men de vil gerne tættere på familien i Horsens, og derfor har de nu lejet sig ind i Lysbuen 2. Foto: Astrid Bigum Kristensen

Vores datter flytter også til Horsens, hun bor ellers på Sydfyn. Og vi har både barnebarn og oldebarn - snart to oldebørn - her i Horsens, så derfor vil vi gerne være her.

Signe Lauritsen, kommende lejer i Lysbuen 2.

Tættere på familien

Ægteparret bor lige nu i Brørup ved Vejen, men da resten af familien efterhånden bor i Horsens, fandt de det naturligt at rykke teltpælene op.

- Nogle har godt nok sagt til os, at vi er for gamle til at flytte så langt, men nu slår vi altså til, lo Poul Lauritsen.

- Vores datter flytter også til Horsens, hun bor ellers på Sydfyn. Og vi har både barnebarn og oldebarn - snart to oldebørn - her i Horsens, så derfor vil vi gerne være her, sagde Signe Lauritsen.

At de om en måneds tid overtager en hel nybygget lejlighed betyder, at de kan nyde byen og deres nye liv her, fremfor at bekymre sig om alverdens vedligehold af boligen.

- Det er da et stort skridt, og det er en noget større by, end vi har været vant til, men det vi glæder os mest til, er nu at være sammen med barnebarn og oldebørn, sagde ægteparret.

Inventaret blev undersøgt, og der blev dannet et indtryk af hvilke møbler, der er plads til i den nye lejlighed. Signe og Poul Lauritsen overtager lejligheden 15. oktober. Foto: Astrid Bigum Kristensen
Annonce

Fest uden restriktioner

For Boligselskabet Domea Østjylland, der står bag Lysbuen 1 og 2, var arrangementet en mulighed for at sige tak til samarbejdspartnere, og en mulighed for at vise det frem til kommende og interesserede lejere, og der var opsat pølsevogn til fri afbenyttelse.

- Vi har jo ikke kunnet invitere til hverken første spadestik, rejsegilde eller indvielse på Lysbuen 1 på grund af corona-restriktioner. Derfor ville vi gerne markere det i dag, sagde Willy Nielsen, der er formand for Domea Østjylland.

Ingen indvielse uden pølsevogn - og gæsterne forsynede sig flittigt. Foto: Astrid Bigum Kristensen

De to byggerier består af i alt 38 boliger fordelt på både to- og trerums boliger mellem 81 og 100 kvadratmeter.

- Vi er glade for at kunne vise det frem, og vi er meget tilfredse med resultatet. Der er jo en særlig lovgivning inden for almen boligbyggeri, og vi har fået virkelig meget for pengene her. Det er godt byggeri med gode materialer, og lejlighederne har et godt lys og er godt udnyttet, sagde Pernille Esmark Prahm, der er projektleder for Domea.dk.

De første beboere er allerede flyttet ind i Lysbuen 1, og Lysbuen 2 står klar fra 1. oktober. Lige nu er der syv ledige boliger.

Der var sat flag op foran Lysbuen 2, da Boligselskabet Domea Østjylland holdt indvielse og inviterede til åbent hus tirsdag eftermiddag. Foto: Astrid Bigum Kristensen
Annonce
Erhverv For abonnenter

Borgmester smider bombe i sag om omstridt omfartsvej: Forventer at kunne gå i gang med vejprojekt til december

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Drømmescenariet der blev til virkelighed: Kom med ind i Horsens' nye vartegn

Horsens For abonnenter

Så faldt hammeren i sag om dick pics og blufærdighedskrænkelser: 35-årig dømt til anbringelse på ubestemt tid

Horsens

Min eksmand synes, vores børn får for meget junkfood hos mig - kan han bestemme over det?

Hedensted For abonnenter

Simon er snart SOSU-assistent: Folk spørger, hvorfor jeg vil tørre andre bagi. Men hvad nu, hvis det var mig selv?

Hedensted

Ny butik: Rune og Jill sælger vin fra Italien fra en ombygget garage i Hedensted

Horsens For abonnenter

Fra Junivej til Agerbakken: 18 boliger har skiftet hænder

Horsens

Se video fra Marys besøg i Horsens: Særligt én studerende havde sommerfugle i maven

Horsens

Se Regitzes smukke buket til kronprinsesse Mary: Jeg blev da lidt starstruck, da jeg fik opgaven

AC Horsens For abonnenter

Nu venter VB i 1/8-finalen: AC Horsens' historiske pokaltriumf kastede disse fem tillægsgevinster af sig

Odder

Nye Borgerlige har fundet spidskandidat: Vil skifte livet som sofapolitiker ud med en stol i byrådet

Horsens For abonnenter

Efter pres fra Venstre: Nu bliver det gratis at gå på tønden i midtbyen

Horsens

Se videoen: Nu er Mary kommet til Horsens

Annonce