Annonce
Kultur

Museum vil putte syv mio. kr. i forskønnelse og en 'stor og flot' legeplads

Kristoffer Jensen ser forskønnelsen af ude-arealerne på Gasvej som affyrings-rampe for flere store skridt i udviklingen af Danmarks Industrimuseum. Arkivfoto: Morten Pape
Hvis de økonomiske ender mødes, kan horsensianske børnefamilier allerede inden sommerferien indtage en ny, centralt beliggende legeplads på Gasvej.

Horsens: Lige nu ligger store dele af opholds- og parkeringsområdet ved industrimuseet i Horsens mere eller mindre forsømt og uskønt hen. Om mindre end et halvt år kan det imidlertid se langt mere indbydende ud, og børn kan formentlig slå sig løs på en ny, stor legeplads midt i byen.

Museet er klar til at poste i alt syv millioner kroner i en omfattende forskønnelse af sine ude-arealer, oplyser museumsdirektør Kristoffer Jensen, efter Horsens Kommunes økonomiudvalg netop har godkendt en lånegaranti og et øget tilskud til museet.


Det handler om at skabe mere sammenhæng og invitere den omkringliggende by mere indenfor på vores arealer.

Kristoffer Jensen


Hvis byrådet senere på måneden blåstempler økonomi-udvalgets beslutning, giver det tre millioner til projektet, og derudover håber museumsdirektøren snart at lande en aftale med en eller flere endnu unavngivne sponsorer, som skal bidrage med restbeløbet op til de syv millioner kroner.

Annonce

Nyt offentligt byrum

- Pengene skal gå til at opgradere de dele af vores arealer, som er forsømte. Vi har i forvejen renoveret på vores bygninger, og nu vil vi gerne have fornyet belægningen på vores asfalterede områder og den hullede grus-p-plads (ned mod Niels Gyldings Gade, red.). I sammenhæng med det vil vi også gerne etablere en ny, udendørs legeplads her i foråret, siger Kristoffer Jensen og peger på, at planerne er del af museets vision om at vokse og være en mere integreret del af byudviklingen på Horsens Havn og i kvarteret omkring museet.

- Det handler om at skabe mere sammenhæng og invitere den omkringliggende by mere indenfor på vores arealer, der kan blive et offentligt byrum, siger museumsdirektøren.

Annonce

Del af en endnu større plan

Med det forbehold, at byrådet først skal godkende den kommunale støtte, og at de resterende penge skal i hus, forventer museumsdirektøren, at børn og familier allerede inden sommerferien kan boltre sig på den ny legeplads

- Det bliver en stor og flot legeplads, siger Kristoffer Jensen, som håber snart at kunne offentliggøre visualiseringer af pladsen, der i sig selv kun er en del af en endnu større plan for udvikling af industrimuseet.

På sigt er målet også at rejse en helt ny bygning, der skal fungere som hovedindgang, café og udstilling. Den del kommer i sig selv til at koste 40-50 millioner kroner yderligere, oplyser Kristoffer Jensen, og de penge skal museet også snart i gang med at rejse hos fonde.

Annonce

Vil støtte store ambitioner

I første omgang gælder det forskønnelsen af udearealerne, og Socialdemokratiets Andreas Boesen, som p.t. er vikarierende borgmester for sygemeldte Peter Sørensen og dermed fungerende formand for økonomiudvalget, mener det er vigtigt at øge støtten til industrimuseet.

- De har store ambitioner på industrimuseet, og en del af dem er at gøre noget ved deres udearealer, som man vist godt kan sige trænger lidt. Som kommune kan vi hjælpe ved at give den her lånegaranti, for vi vil gerne støtte op om deres ambitioner. Også fordi det passer godt sammen med den ny bydel, der kommer på havnen. Det vil vi gerne bidrage til, siger Andreas Boesen efter økonomiudvalgets møde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce