Annonce
Erhverv

Industrikæmper går sammen i unik deleordning

Eltronic og Palsgaard har skabt en deleordning med lærlinge inden for fagene elektriker og automationstekniker. Collage: Mads Dalegaard
For at skabe bedre arbejdskraft i fremtiden, har Eltronic i Hedensted og Palsgaard i Hosby lavet en ordning, hvor den unge arbejdskraft under uddannelse får flere arbejdspladser.

Hedensted/Juelsminde: De fleste har hørt om deleøkonomien, men nu har de to af kommunens største virksomheder Eltronic og Palsgaard fra henholdsvis Hedensted og Hosby taget skridtet videre.

Det er nemlig ikke biler eller lokaler, de to virksomheder er blevet enige om at dele.

I stedet har de i jagten på at skabe fremtidens arbejdskraft skabt en deleordning med lærlinge inden for fagene elektriker og automationstekniker, så de sikrer en bred vifte af kompetencer hos kommende svende.

Annonce

- Palsgaard tilbyder noget andet end os, og sammen kan vi højne fagligheden hos den næste generation og sørge for, at de har kompetencerne til det arbejdsmarked, der venter dem, siger Eltronics adm. direktør, Morten Svendsen, i en pressemeddelelse.

Kommer hele vejen rundt

I øjeblikket tæller ordningen to lærlinge, hvoraf Thor Johansen som første mand påbegyndte sit forløb i efteråret 2020.

Han kan skrive under på, at kombinationen giver en langt dybere forståelse.

Blandt andet peger Thor Johansen på, at han efter at have haft fingrene i drift og vedligehold af avancerede procesanlæg hos ingredienssvirksomheden Palsgaard nu er med til at bygge tavler op fra bunden hos automationsvirksomheden Eltronic.

- Det har været en øjenåbner. Jeg forstår meget bedre baggrunden for de udfordringer, jeg har haft med service og drift af anlægget ved Palsgaard A/S, siger Thor Johansen i en pressemeddelelse.

Virksomhederne forventer i løbet af de næste år at udvide ordningen til også at tilføje andre grene inden for produktion og automation. På sigt kan både lærlingene og de kommende svende således trække på hinanden i en form for socialt netværk på tværs af uddannelse.


Vi vil rigtig gerne være med til at løfte det samfundsansvar, der ligger i at have lærlinge. Det er vigtigt for os, at vi som virksomhed tilbyder et forløb, der uddanner de unge bedst muligt.

Kim Bøjstrup, COO, Palsgaard A/S
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder

Ulykke i Odder skaber lange køer

Odder

Sur smiley til restaurant i Odder

Hedensted For abonnenter

Mor til krænket dreng: Min søn kom og fortalte, at der var blevet pillet ved ham...

Annonce