Annonce
Horsens

Indstillingerne vælter ind: Se flere indstillinger til Årets Bojsen

Årets Bojsen bliver uddelt 3. april i mediehuset i Bojsens Gård. Arkivfoto: Morten Pape
Mange nye kandidater er blevet indstillet til Årets Bojsen de seneste dage. Du kan nå at indstille din kandidat frem til 4. marts.

Horsens: Selvom fristen først er onsdag 4. marts klokken 8, har mange allerede indstillet deres kandidat til Årets Bojsen.

Prisen, der overrækkes for 16. år i træk af Horsens Folkeblads Fond, bliver i år uddelt under temaet FN’s verdensmål om vækst og beskæftigelse med fokus på, hvem der skaber gode job i lokalområdet.

På baggrund af indstillingerne udpeger Horsens Folkeblads Fonds bestyrelse en vinder af den store Bojsen-pris, som består af en hyæneskulptur af Christian Lemmerz, samt modtagerne af de to små priser, der består i en radering af samme kunstner. Vinderne af de to små Bojsen-priser modtager desuden en check på 10.000 kroner, som modtagerne kan donere til det formål, som har gjort dem værdige til prisen.

Alle tre vindere præsenteres både i avisen og ved en reception i mediehuset i Bojsens Gård 3. april.

Du kan indstille din kandidat via formularen nederst i denne artikel.

Her præsenteres en række af de foreløbige indstillinger:

Arne Jensen

Arne Jensen. Arkivfoto

Bernt Striboll, Gl. Egebjergvej 35, Horsens, foreslår centerrådsformand Arne Jensen.

Begrundelse: Arne Jensen er formand for centerrådet på Egebakken i Egebjerg og gør et kæmpe arbejde for Egebakken.

Berits Hjemmepleje /v Berit Thomsen

Berit Thomsen. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Lars Barslev, Farvergade 4. 1.th, Horsens, foreslår Berits Hjemmepleje /v Berit Thomsen.

Begrundelse: En arbejdsplads og arbejdsgiver, der vægter integration højt blandt hendes udenlandske medarbejdere, samt gerne gør noget socialt arbejde i de områder, hun dækker. På hele arbejdspladsen er sammenhold og omtanke for hver medarbejder på øverste hylde.

Peter Sørensen

Peter Sørensen. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Gitte Nielsen, Ternevej 71 3 sal th., Horsens, foreslår borgmester Peter Sørensen.

Begrundelse: Han har gjort et fantastisk stykke arbejde som borgmester, han er jordnær og giver sig altid tid til til den enkelte borger.

Stinne Simonsen

Stinne Simonsen. Arkivfoto: Morten Pape

Evan Blender, Torvet 20 1.4, Horsens, foreslår Stinne Simonsen, stifter af Social Craft ApS.

Begrundelse: Stinne gør en fantastisk indsats for borgere, der ikke kan klare et fuldtidsjob, og hun gør det med entusiasme og omsorg for sine ansatte.

Peter Sørensen

Peter Sørensen. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Per Skytte Nielsen, Solsikkevej 4, Horsens, foreslår borgmester Peter Sørensen.

Begrundelse: Han er manden, som vil gøre det bedste for byens borgere.

Bent Poder

Bent Poder. Foto: Jydsk Miljø A/S

Claus Olsen, Holmboes Allé 1 10. etage, Horsens, foreslår erhvervsmand Bent Poder.

Begrundelse: Bent har som person gennem sponsorater og personlig indsats altid været én, som bakkede sin by og sit område op med både penge og handling.

Da Bent aldrig selv har bedt om anerkendelse, ville dette være en fin måde at give ham lidt kredit for alt det, som han har gjort for sin by og ikke mindst sin klub AC Horsens. Uden personer som Bent ville mange af de ting, som er sket i byen, og som har været en del af udviklingen af Horsens til det, den er i dag, aldrig være sket.

Bent har også turdet drømme - Horsens i Superligaen. En helt umulig drøm, da han første gang sagde det højt. Men gennem utrættelig indsats sammen med andre ildsjæle og med store økonomiske sponsorater kunne drømmen til sidst leves ud til glæde for os alle.

Men AC Horsens er langt fra de eneste som har fået glæde af Bents generøsitet gennem årene, så for mig en meget værdig kandidat til årets Bojsen.

Peter Stentoft

Peter Stentoft. Arkivfoto

Peter Anker-Møller, Hagakollen 41, Asker i Norge, foreslår sognepræst Peter Stentoft.

Begrundelse: Han er absolut byens bedste præst.

Ammar Ahmad

Ammar Ahmad. Arkivfoto: Morten Pape

Machai Løgager Gordon, Birkeholm 1B, Horsens, foreslår frisør Ammar Ahmad.

Begrundelse: Ammar arbejder hårdt og uselvisk for at gøre verden til et bedre sted at være. Han inspirerer mennesker med sine video-podcasts i Denmark Real, og han yder en kæmpe indsats for at give unge mennesker en større selvtillid og en bedre vej ind på arbejdsmarkedet i netværket OneUnit. I det hele taget bruger Ammar meget af sin tid på at gøre noget godt for andre, ikke mindst når han hver mandag åbner sin brors frisørsalon og tilbyder gratis klipning til hjemløse og socialt udsatte.

Peter Sørensen

Peter Sørensen. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Lone Blume, Strandpromenaden 18B, Horsens, foreslår borgmester Peter Sørensen.

Begrundelse: Jeg mener, at Peter politisk og som byens borgmester, arbejder benhårdt hver eneste dag, netop med fokus på de temaer, der i år ligger til grund for nomineringen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Annonce