Annonce
Horsens

Indstilling til byrådet: Husodde Strand skal udvides mod øst

Dennis Hansen. Pressefoto

Læserbrev: Lige siden jeg blev kandidat til byrådet i Horsens, har Husodde Strand været en vigtig sag for mig.

Det startede med faciliteter for vinterbaderne, hvor jeg har arbejdet for, at der i budgettet for 2018 blev afsat 500.000 kr. Dette for at understøtte opførelsen af et multihus med saunafaciliteter. Et rigtig godt projekt, jeg håber kan realiseres.

I forliget for 2019 gik vi til forhandlingerne med et ønske om at tilføre området yderligere midler. Det lykkedes også.

Vi har nu i plan- og miljøudvalget prioriteret, hvordan vi skal investere de nye penge i 2019.

Første etape af investeringerne i Husodde-området lyder i grove træk således:

En udvidelse af den nuværende strand mod øst, hvor der kan anlægges ny høfde, der også kan fungere som en helårlig bro for vinterbaderne.

Der skal også tilføres sand til det nu udvidede strandareal.

Jeg håber helt personligt, at dette vil føre til en endnu bedre oplevelse ved Husodde Strand for både de faste brugere og gæsterne.

Området har et stort potentiale, som jeg er enormt glad for, vi begynder at forløse.

Jeg vil fremadrettet fortsat have fokus på at udbygge det fantastiske miljø ved Husodde.

Dette skal naturligvis ske i tæt og god dialog med alle parter omkring vores Husodde Strand.

Tak til et enigt plan- og miljøudvalg, der indstiller dette til byrådet.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Korshærsleder: Hjemløsetallet i Horsens stiger igen - der bør være flere 'skæve boliger'

Læserbrev: Mens hjemløsetallet i Danmark stort set er uændret, er der ifølge den seneste landsdækkende hjemløsetælling nu 181 hjemløse i Horsens. Det er en stigning på 45 personer i forhold til 2017. Det betyder, at der er 181 borgere, der på optællingstidspunktet ikke havde en fast adresse. Det er mennesker, der f.eks. sover hos en ven eller bor i et kolonihavehus, en garage, en forladt bygning eller i telt. 30 horsensianere bor på herberger (§ 110) rundt omkring i landet. Det koster ca. 30.000 kr. pr. måned for hver person, hvoraf Horsens Kommune betaler halvdelen. Staten betaler den anden halvdel. En udgift for Horsens Kommune på ca. 5,5 mio. kr. At være hjemløs er en ulykkelig situation, det er flovt og skamfuldt ikke at have et sted at bo. At have en bolig er en basal ting, som alle vi andre tager for givet. Vi møder dem på Kirkens Korshærs varmestue i Borgergade, hvor de kommer for at få morgenmad, et bad og et måltid varm mad. Vi møder dem, når de kommer direkte udskrevet fra psykiatrisk hospital eller løsladt fra fængslet uden en funktionel bolig. Vi sender dem på gaden igen, når varmestuen lukker kl. 13.30, velvidende at nogen af dem ikke har et sted at gå hen, før vi åbner igen næste morgen. Gæstfriheden er dog stor hos varmestuens øvrige brugere, som ofte inviterer de hjemløse hjem til sig. En nødløsning, som der desværre sjældent kommer noget godt ud af. Hjemløshed er et komplekst problem, fordi det ikke blot handler om at få en billig bolig. Det er komplekst, fordi man sjældent bare er hjemløs. Ofte er man også plaget af misbrug og stor gæld forårsaget af kviklån, narko og spil. Har man så også en psykiatrisk lidelse, så er det meget svært at få hverdagen til at fungere. Får man endelig en bolig, varer det ikke længe, før man ender på gaden igen. Som hjemløs er man truet på sin eksistens, og det er en ond cirkel, der starter. Man er i ekstrem fare for at blive involveret i vold, kriminalitet, afpresning og prostitution, og gentagne gange møder de hjemløse op på varmestuen og har mistet alt, og varmestuens medarbejdere må hjælpe dem med at få bragt orden i kaos igen. Mange af varmestuens brugere har fået gentagne tilbud om bolig og misbrugsbehandling i løbet af deres liv, men det har ikke fungeret. De passer ikke ind nogen steder, og misbruget fortsætter. Derfor bør der bl.a. være flere "skæve boliger" med en social vicevært tilknyttet, hvor de kan bo og leve i fred og have deres misbrug uden at genere nogen naboer. Desuden bør der være en fokuseret og forebyggende hjemløseindsats, hvor alle kommunens instanser og samarbejdspartnere arbejder sammen om konkrete løsninger for den enkelte hjemløse.

Horsens

Endnu et mislykket forsøg: Tre upålidelige pile udsætter behandling af syg vildhest

Annonce