Annonce
Horsens

Indstil kandidat til Bojsen: Her er de første forslag

Årets Bojsen-pris bliver uddelt i mediehuset i Bojsens Gård 3. april. Arkivfoto: Morten Pape
Sidste frist for kandidater er onsdag 4. marts. Derefter vælger bestyrelsen for Horsens Folkeblads Fond modtagerne.

Horsens: Det er blevet den tid på året, hvor der skal indstilles kandidater til Årets Bojsen-pris, og Folkebladet har allerede modtaget flere gode bud, som præsenteres herunder.

Vi vil dog gerne have endnu flere gode forslag fra jer læsere, og alle er velkomne til at sende et bud ind på redaktion@hsfo.dk, mrk. "Bojsen" i emnefeltet. Det er 16. gang, prisen uddeles.

I år er temaet for uddelingen af Bojsen-prisen FN’s verdensmål om vækst og beskæftigelse i lokalområdet.

Prismodtagerne vælges af bestyrelsen for Horsens Folkeblads Fond og præsenteres både i avisen og ved en reception i mediehuset i Bojsens Gård 3. april.

Indtil onsdag 4. marts klokken 8 kan læsere indstille kandidater til både den store Bojsen-pris, som består af en hyæneskulptur af Christian Lemmerz, og de to små priser, der består i en radering af samme kunstner samt en check på 10.000 kroner, som modtagerne kan donere til det formål, som har gjort dem værdige til prisen.

Her er de foreløbige indstillinger:

Annonce

Lene Christensen

Lene Christensen. Arkivfoto: Lone Bering

Steen Rosendahl, Fjordparken 382, Horsens, foreslår Lene Christensen.

Begrundelse: Lene gør et fantastisk stykke arbejde for udsatte børn og unge i Horsens, hendes butik Heart & Soul er blevet et brand for velgørenhed i Horsens.

Stinne Simonsen

Stinne Simonsen. Arkivfoto: Morten Pape

Christina Bay, Serridslevvej 2, Horsens, foreslår Stinne Simonsen med virksomheden Social Craft ApS.

Begrundelse: Stinne har startet virksomhed som har fokus på at få fleksjobbere i arbejde. Derudover er hele filosofien i virksomheden baseret på bæredygtighed, så her er altså tale om både socialt ansvar og bæredygtighed.

Donson Üstün

Donson Üstün. Arkivfoto: Morten Pape

Jette Turan, Vejlevej 4E 1.4, Horsens, foreslår Donson Üstün.

Begrundelse: Han gør alt for miljøet ved at samle affald op efter folk, som bare smider det overalt.

Palsgaard

Palsgaard. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Christina Elstrøm, Gartnervænget 11, Juelsminde, foreslår Palsgaard.

Begrundelse: En virksomhed som tænker grønt med hjertet. Lige fra plastkopper til produktion.

Blå Kors Genbrug, Horsens

Blå Kors Genbrug. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Gorm Flagstad, Danmarksgade 28, Horsens, foreslår Blå Kors Genbrug, Horsens.

Begrundelse: De ca. 160 frivillige knokler for at skabe en rigtig god og konstruktiv arbejdsplads for unge og ældre, som ikke er på det ordinære arbejdsmarked. Der udvises et meget stort socialt ansvar ved at give plads til medarbejdere, som har mere end svært ved at komme ind på det private eller offentlige arbejdsmarked.

Det sociale netværk, som de udsatte personer får, er unikt og til stor glæde for alle parter. Hertil kommer, at Blå Kors Genbrug, som andre genbrugsforretninger, gør en kæmpe indsats for at minimere spil af resurser.

Donson Üstün

Donson Üstün. Arkivfoto: Morten Pape

Rikke Vigh, Ryesgade 2A st., Horsens, foreslår Donson Üstün.

Begrundelse: Han går rundt frivilligt og samler skrald i naturen, som folk bare smider.

Kirsten Normann Andersen

Kirsten Normann Andersen. Arkivfoto: Jens Thaysen

Ingrid M. Nielsen, Sundbakken 12 st.7, Horsens, foreslår Kirsten Normann Andersen.

Begrundelse: Hun kæmper i Folketinget for kvinders ret til ligestilling i uddannelse. Som backup har hun Paw Amdisen ansat ved voksenuddannelsescentret i Horsens. I 2008 ledte hun en kampagne for kvinders ret til ligeløn ved FOA i Aarhus.

Bo Trivsel

Bo Trivsel. Arkivfoto: Mette Mørk

Finn Broe Rasmussen, Hybenvej 77 st., Horsens, foreslår Bo Trivsel.

Begrundelse: Jeg bor i en "ghetto" efter politikernes mening, men sådan føler jeg det ikke. Jeg er enkemand, 76 år, og har her på Hybenvej fundet et fristed, hvor jeg føler mig hjemme. Vi kan få hjælp til mange ting. Der er unge og ældre, som kommer.

Har man et åbent sind, så går livet lettere. Er du trist en dag, får du et kram. Jeg har også fundet kærligheden her. Giv Bo Trivsel en Bojsenpris. De fortjener det. Tak!

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Tyson Fury er ny verdensmester

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap fire milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og "Fars Pige" - lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle TV3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce