Annonce
Horsens

Indstil kandidat til Bojsen: Her er de første forslag

Årets Bojsen-pris bliver uddelt i mediehuset i Bojsens Gård 3. april. Arkivfoto: Morten Pape
Sidste frist for kandidater er onsdag 4. marts. Derefter vælger bestyrelsen for Horsens Folkeblads Fond modtagerne.

Horsens: Det er blevet den tid på året, hvor der skal indstilles kandidater til Årets Bojsen-pris, og Folkebladet har allerede modtaget flere gode bud, som præsenteres herunder.

Vi vil dog gerne have endnu flere gode forslag fra jer læsere, og alle er velkomne til at sende et bud ind på redaktion@hsfo.dk, mrk. "Bojsen" i emnefeltet. Det er 16. gang, prisen uddeles.

I år er temaet for uddelingen af Bojsen-prisen FN’s verdensmål om vækst og beskæftigelse i lokalområdet.

Prismodtagerne vælges af bestyrelsen for Horsens Folkeblads Fond og præsenteres både i avisen og ved en reception i mediehuset i Bojsens Gård 3. april.

Indtil onsdag 4. marts klokken 8 kan læsere indstille kandidater til både den store Bojsen-pris, som består af en hyæneskulptur af Christian Lemmerz, og de to små priser, der består i en radering af samme kunstner samt en check på 10.000 kroner, som modtagerne kan donere til det formål, som har gjort dem værdige til prisen.

Her er de foreløbige indstillinger:

Lene Christensen

Lene Christensen. Arkivfoto: Lone Bering

Steen Rosendahl, Fjordparken 382, Horsens, foreslår Lene Christensen.

Begrundelse: Lene gør et fantastisk stykke arbejde for udsatte børn og unge i Horsens, hendes butik Heart & Soul er blevet et brand for velgørenhed i Horsens.

Stinne Simonsen

Stinne Simonsen. Arkivfoto: Morten Pape

Christina Bay, Serridslevvej 2, Horsens, foreslår Stinne Simonsen med virksomheden Social Craft ApS.

Begrundelse: Stinne har startet virksomhed som har fokus på at få fleksjobbere i arbejde. Derudover er hele filosofien i virksomheden baseret på bæredygtighed, så her er altså tale om både socialt ansvar og bæredygtighed.

Donson Üstün

Donson Üstün. Arkivfoto: Morten Pape

Jette Turan, Vejlevej 4E 1.4, Horsens, foreslår Donson Üstün.

Begrundelse: Han gør alt for miljøet ved at samle affald op efter folk, som bare smider det overalt.

Palsgaard

Palsgaard. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Christina Elstrøm, Gartnervænget 11, Juelsminde, foreslår Palsgaard.

Begrundelse: En virksomhed som tænker grønt med hjertet. Lige fra plastkopper til produktion.

Blå Kors Genbrug, Horsens

Blå Kors Genbrug. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Gorm Flagstad, Danmarksgade 28, Horsens, foreslår Blå Kors Genbrug, Horsens.

Begrundelse: De ca. 160 frivillige knokler for at skabe en rigtig god og konstruktiv arbejdsplads for unge og ældre, som ikke er på det ordinære arbejdsmarked. Der udvises et meget stort socialt ansvar ved at give plads til medarbejdere, som har mere end svært ved at komme ind på det private eller offentlige arbejdsmarked.

Det sociale netværk, som de udsatte personer får, er unikt og til stor glæde for alle parter. Hertil kommer, at Blå Kors Genbrug, som andre genbrugsforretninger, gør en kæmpe indsats for at minimere spil af resurser.

Donson Üstün

Donson Üstün. Arkivfoto: Morten Pape

Rikke Vigh, Ryesgade 2A st., Horsens, foreslår Donson Üstün.

Begrundelse: Han går rundt frivilligt og samler skrald i naturen, som folk bare smider.

Kirsten Normann Andersen

Kirsten Normann Andersen. Arkivfoto: Jens Thaysen

Ingrid M. Nielsen, Sundbakken 12 st.7, Horsens, foreslår Kirsten Normann Andersen.

Begrundelse: Hun kæmper i Folketinget for kvinders ret til ligestilling i uddannelse. Som backup har hun Paw Amdisen ansat ved voksenuddannelsescentret i Horsens. I 2008 ledte hun en kampagne for kvinders ret til ligeløn ved FOA i Aarhus.

Bo Trivsel

Bo Trivsel. Arkivfoto: Mette Mørk

Finn Broe Rasmussen, Hybenvej 77 st., Horsens, foreslår Bo Trivsel.

Begrundelse: Jeg bor i en "ghetto" efter politikernes mening, men sådan føler jeg det ikke. Jeg er enkemand, 76 år, og har her på Hybenvej fundet et fristed, hvor jeg føler mig hjemme. Vi kan få hjælp til mange ting. Der er unge og ældre, som kommer.

Har man et åbent sind, så går livet lettere. Er du trist en dag, får du et kram. Jeg har også fundet kærligheden her. Giv Bo Trivsel en Bojsenpris. De fortjener det. Tak!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Når Danmark står sammen hver for sig

I denne weekend lykkedes det mig at få en klump i halsen tre gange. Alle tre gange var den fremkaldt af danskere, der står sammen om at komme gennem corona-krisen. Og alle tre gange foregik det med stor respekt for, at vi for at stå sammen netop må holde afstand. Det var ikke bare rørende, men også velgørende at mærke fællesskabet - og ikke mindst respekten for dem, der lige nu står i frontlinjen. Måske har I læst nogle af de beretninger, vi har haft i avisen og på hsfo.dk fra sygeplejersker og læger, som står klar til at tage imod og behandle de af os, der bliver syge. Det er ganske almindelige mennesker som du og jeg, men de har nogle faglige kompetencer, som giver dem et særligt ansvar. Og det tager de på sig. Nogle med bævende hjerte og naturlig usikkerhed, mens andre står og sparker som en galophest i startboksen. Tilbage til klumperne i halsen. Den første blev udløst fredag aften, da DR inviterede danskerne til at synge sammen hver for sig. Udløst af den italiensk inspirerede fællessang fra altanerne og skubbet på vej af den succes, chefdirigent Philip Faber har haft med sin morgensang på DR. Programmet førte mig tilbage til stemningen under den mindekoncert, som DR sendte for Kim Larsen efter hans død. En blanding af fællesskab, sorg og håb. Og det var nok ikke kun mig, der lagde mærke til, hvor mange af hans sange der var på aftenens program. Næste klump i halsen fik jeg af at køre gennem Snaptun lørdag formiddag. Facebook-opfordringer om at hejse Dannebrog lørdag kl. 10 landet over havde en helt særlig effekt og opbakning i havnebyen. Imponerende mange havde startet dagen med at gå ud til flagstangen. Tredje klump i halsen dukkede op lørdag aften, da TV2 sendte sit show "Danmark står sammen". Her var formålet at hylde danskere, som har fundet nye måder at hjælpe hinanden gennem krisen på. Dem, der gør lidt mere, end nogen kan forvente og forlange. Og rører os alle i hjertet. Hjemme fra privaten sang Mads Langer "Mellem Linjerne" i en version, som sluttede med "Det er nu, vi må stå alene. Så vi kan stå sammen hver for sig."

Hedensted

Restaurantforpagter efter coronaudbrud og serieindbrud: Det kan ikke blive meget værre

Annonce