Annonce
Debat

Indspark i klima- og Kattegatbro-debatten: Til jer i børneværelserne: Belav jer på, at regningen bliver større

Kurt Rasmussen. Privatfoto

Læserbrev: Da Storebæltsbroen blev bygget, syntes jeg, at det var en god ide. Og alle mulige andre vidunderlige tekniske dimser og maskiner har mange af os også klappet i hænderne over.

For nogle årtier siden var jeg - og sikkert også de fleste andre - ikke bevidste om, at der var en bagside af medaljen ved alle de nye tekniske og fantastiske opfindelser. Mange af os var ikke opmærksomme på, at den buldrende teknologiske udvikling også producerede en ubetalt regning i form af skader på miljø og klima.

Men i dag kan ingen være i tvivl om, at der på nogle områder er sket uoprettelige skader, og at regningen for at rette op på det, der kan rettes op på, vil blive stor. Alligevel spilles der fedtspil, og det betyder, at dem, der i dag bor i børneværelserne, godt kan forberede sig på, at de vil modtage en pæn del af de regninger, som vi - de voksne - ikke har sørget for at betale.

Annonce

Regeringen og de fleste partier siger, at de godt ved, at der skal gøres noget. 70 pct. reduktion af CO2-udledning er målet.

Det siger de.

Det må bl.a. betyde, at vi skal producere så lokalt som muligt, at vi skal holde online-møder i stedet for at rejse kloden rundt, og når vi mennesker skal fra et sted til et andet sted, så skal vi finde smartere måder end at bruge et halvt ton jern, plastik og gummi (altså en bil), hver gang vi skal have transporteret et menneske med en kropsvægt på 70 kg.

Så hvis beslutningstagerne mener, hvad de siger, og træffer de beslutninger, der skal til for at komme i mål, så bliver der mindre brug for nye store veje og nye store vejbroer. Der skulle gerne blive mere plads på de veje, der er.

Men mener de det, de siger? Man bliver stærkt i tvivl, når tilhængere af Kattegatforbindelsen f.eks. siger, at vi skal have broen, og "der skal selvfølgelig tages hensyn til natur og klima".

Så medmindre de kan få en fe til at trylle broen frem og trylle transportmidler, der ikke behøver asfalt, og som er totalt lydløse, så er det ikke muligt at lave en sådan forbindelse uden at gøre skade på natur og miljø, herunder at støjforurene omgivelserne.

Kurt Rasmussen

Så medmindre de kan få en fe til at trylle broen frem og trylle transportmidler, der ikke behøver asfalt, og som er totalt lydløse, så er det ikke muligt at lave en sådan forbindelse uden at gøre skade på natur og miljø, herunder at støjforurene omgivelserne.

Så til jer i børneværelserne: Belav jer på, at regningen bliver større. Og jeg tror også, der tilskrives renter!

Annonce
Horsens For abonnenter

Christina og Torialy har ligget søvnløse af bekymring i flere uger, fordi deres datter var fanget i omstridte ghettoregler: Onsdag blev den bedste dag i lang tid

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Troels Holch Povlsen tonser med tallene: Tredobler omsætning i Horsens-selskabet Nine United A/S

Kultur For abonnenter

Fortidsminder spænder ben for drømmen om "Hollywood"-skilt i Juelsminde

Horsens

Brænder pengene i lommen? Her er de dyreste boliger til salg i Horsens lige nu

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Kultur For abonnenter

Tredje søndag før jul gik dine oldeforældre tur på Søndergade

Horsens

Han har kastet omkring 700 ton sten i fjorden i år og kan godt kaldes for 'naturens vogter': Nu har han fået et skulderklap for sin indsats

Horsens

Laudrup og den øvrige elite brugte en lørdag i Horsens: Det er et kæmpe skulderklap, der betyder, vi må have gjort noget rigtigt

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Hedensted For abonnenter

Grundejerne bestemte første udspil til diget: Vi er blevet overraskede over, hvor kompliceret kysten er

Horsens For abonnenter

Det blev Østerhåb ved et tilfælde: Drømmehuset fra byggeudstilling blev til et hjem for familien Bang Fasting Bauer

Horsens

Uro i nattelivet: Unge mænd råbte og rakte fuckfinger mod politiet

Annonce