Annonce
Horsens

Indsat overfaldt medfange - men så fik han selv tæsk

En indsat tog onsdag eftermiddag hævn, efter at han var blevet overfaldet af en medfange. Han allierede sig med to andre indsatte, og sammen angreb de overfaldsmanden. Arkivfoto

Enner: En 21-årig mand, der i øjeblikket afsoner en dom i Enner Mark Fængsel, tog onsdag hævn efter et overfald samme dag.

Ifølge Sydøstjyllands Politi blev den 21-årige onsdag eftermiddag kl. 14.45 overfaldet af en medfange, en 29-årig mand fra København, der gav ham flere knytnæveslag i hovedet.

Det skulle han ikke have gjort.

Senere samme dag blev han opsøgt af den 21-årige, der havde allieret sig med to andre indsatte, en 28-årig mand fra Horsens og en 30-årig mand fra Nykøbing Falster, oplyser politikommissær Mick Klausen fra Sydøstjyllands Politi.

De overfaldt den 29-årige og slog og sparkede ham med en stol og en skraldespand. Fængselspersonalet fik dog hurtigt styr på dem og fik skilt kamphanerne ad, fortæller Mick Klausen.

Den 29-årige fik godt med knubs under slagsmålet og måtte efterfølgende en tur på skadestuen. Han kom dog ikke alvorligt til skade og er tilbage i fængslet igen, oplyser institutionschef på Enner Mark Fængsel, Anette Bækgaard.

Politiet har efterfølgende sigtet alle fire for vold.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce