Annonce
Østjylland

Indkøb af værnemidler koordineres fra Aarhus: - Det er et stort ansvar, vi naturligvis vil leve op til

Det er blandt andet indkøb af de her - mundbind - som skal koordineres fra Aarhus. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Det nationale indkøb af forskellige værnemidler mod corona skal koordineres fra Aarhus på opfordring fra KL og Lægemiddelstyrelsen.
Annonce

AARHUS: Når der fremover skal indkøbes kitler, mundbind og håndsprit til de danske kommuner, så bliver de indkøb koordineret i Aarhus. Kommunernes Landsforening (KL) har nemlig bedt Aarhus Kommune om at etablere en fælles indkøbsorganisation for landets kommuner.

Det betyder at man i Aarhus blandt andet skal sørge for overblikket over et marked, hvor lagerbeholdningen af blandt andet mundbind og håndsprit er presset, men hvor der samtidig hele tiden melder sig nye muligheder. For eksempel når bryggerier tilbyder at lave håndsprit.

- Vi står i en usædvanlig situation, hvor der er brug for at være kreative og handle hurtigt – også når det gælder indkøb af værnemidler, som er en kritisk ressource overalt i verden netop nu. Derfor er jeg glad for, at vi i Aarhus Kommune kan løse opgaven på vegne af landets kommuner – og vi er straks gået i gang med at forberede den store opgave. Vi råder over en dygtig indkøbsorganisation med rigtig mange kompetencer. Samtidig er jeg også stolt over, at KL og Lægemiddelstyrelsen har betroet os opgaven; det er et stort ansvar, vi naturligvis vil leve op til, siger borgmester i Aarhus - og formand for KL - Jacob Bundsgaard.

En kommune i hver region - København, Odense, Aalborg og Roskilde Kommuner - vil også blive en del af koordineringen. De skal sørge for at holde øje med lokale leverandører, ligesom de skal stå for logistikken lokalt. Men al bestilling og betaling kommer altså til at blive koordineret i Aarhus.

Fill out my Wufoo form!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Horsens

Carsten blev fejret på sin 50-års-fødselsdag: Det skulle Mette bare ikke blande sig i

Annonce