Annonce
Horsens For abonnenter

Indiske læger skulle redde midtjyderne fra mangel på speciallæger

I regionens politiske samlingssal i Viborg blev de indiske læger i december 2007 budt hjertelig velkommen af blandt andre formand Bent Hansen (S). En velkomst som også fik stor opmærksomhed fra pressen. Før lægerne skulle i gang med arbejdet på regionens hospitaler, ventede mere undervisning i dansk sprog og kultur. Fra venstre ses Khafiluzzaman Ahmed, der stadig arbejder på Regionshospitalet Horsens, i snak med nogle af sine nye lægekolleger. Arkivfoto

I januar 2008 begyndte 26 indiske læger arbejdslivet på midtjyske hospitaler. Bag ideen stod daværende cheflæge på Regionshospitalet Horsens Steen Friberg. Et projekt der skabte ophedet politisk debat. Selv om godt halvdelen af de indiske læger stadig arbejdede på regionens hospitaler efter fem år, har regionen ikke planer om flere af den slags projekter.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Horsens

Til kamp mod nethandel: Butikkernes arbejde har skabt 'positive vinde' i Horsens

Annonce