Annonce
Sport

Indbyrdes pointregnskab kan afgøre finalemuligheder: Derfor skal HIC spille med musklerne mod Svendborg Rabbits

Debutanten Khalil Ahmad (tv.), der brændte varm med 40 point mod Bakken Bears, får brug for support på halgulvet, hvis HIC skal gøre sig forhåbninger om at tage titeldrømmene hele vejen til finaleserien. - Jeg følte god kemi med mine holdkammerater, men var også lidt alene med det til tider, sagde Khalil Ahmad efter sin debut. Foto: Kim Haugaard
HIC kan sikre sig en foreløbig overhånd i jagten på en finaleplads, når en af de direkte konkurrenter til finaleserien, Svendborg Rabbits, kommer på besøg. Imens spøger to nyindkøb fortsat i kulissen.

Horsens: Slutresultatet var ikke nødvendigvis sigende for styrkeforholdet, da Horsens IC i sidste uge åbnede sæsonen på udebane med et 104-89-nederlag til ligaduksene fra Bakken Bears.

Den bredere bænk hos hjemmeholdet blev afgørende i slutminutterne, og efter kampen var der da også anerkendelse til HIC-truppen fra Bakken Bears-træner Anders Sommer, der roste mesterskabsrivalerne for en hårdt kæmpet duel i fraværet af flere spillere.

Mens der ikke er nogen tvivl, at drømmescenariet for sæsonen er en finaleserie med mulighed for for revanche mod storebror fra Aarhus, skal blikket imidlertid rettes mod Randers Cimbria og torsdagens modstander, Svendborg Rabbits, i løbet af grundspillet.

Annonce

Sammen med Horsens IC og Bakkens Bears er de to hold favoritter til at sikre sig én af pladserne i top fire - der giver adgang til semifinalerne.

Her møder første- og fjerdepladsen hinanden i den ene kamp og anden- og tredjepladsen hinanden i den anden semifinale.

Ingen bookmaker vil foreslå andet end, at Bakken Bears igen er topfavorit til førstepladsen i grundspillet, og derfor er det afgørende, at HIC kan holde sig fri af fjerdepladsen - og de direkte konkurrenter til top fire bag sig.

Der er således mere end bare to point på spil mod Svendborg Rabbits, da holdenes indbyrdes pointregnskab meget vel kan blive tungen på vægtskålen efter sæsonen første 30 kampe.

Profiler i venteposition

Hjemmepublikummet, der torsdag tager plads i Forum Horsens, kan med rette krydse fingre for, at HIC snart får de forstærkninger til truppen, som man manglede i sæsonpremieren.

I kulissen sidder de to nyindkøb, Siler Schnieder og Andy Cleaves, klar til at træde til. Begge er udset til at skulle spille vigtige minutter - og ikke mindst være pålidelige alternativer til de hårdtprøvede HIC-spillere, som til sidst køb tør for kræfter mod Bakken Bears.

De to guards - med fortid i henholdsvis Athletic Constanța i den bedste rumænske række og canadiske Island Storm - venter dog begge fortsat på deres arbejdstilladelser.

- Hvis du spørger mig lige nu, om de kommer i kamp mod Rabbits, er svaret nej. Men vi håber, siger formand i Horsens IC Lennart Jensen.

Horsens IC er foreløbig også uden Soufi Diakite, som rejste hjem til sin gravide kone i sidste uge.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Torntoft & Mortensen skal have ny direktør - tidligere topdirektør i milliardforetagende tager over

Horsens For abonnenter

Byggefirma fik nej til dispensation fra lokalplan - og prøvede så at presse kommunen til at betale en del af regningen

Sport

Simon Kjær og Signe Bruun er årets fodboldspillere

Horsens

Taknemmelig for god, lokal service midt i familiens kedelige coronaisolation bag hjemmets fire vægge

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

AC Horsens For abonnenter

Testkamp til topkarakter: Disse store præstationer faldt i øjnene, da AC Horsens nedlagde Randers

Erhverv

Michael Mortensen-selskab køber kæmpe ejendom i Hedensted by

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

Maiken har set flere af sine efterskolevenner sige farvel efter coronaen: - De bliver socialt udmattede, og så vil de hjem

Erhverv

Store skiftedag i vente hos Mr - og nej, der er ikke tale om nyt tøj

Horsens For abonnenter

16 bolighandler er faldet på plads den seneste uge: Se listen her

Horsens

Syv biler i kæmpe harmonikasammenstød på E45: Barn og kvinde sendt på skadestuen

Annonce