Annonce
Horsens

Indbrudstyve har haft travlt i pinsen

Tyveknægte har haft meget travlt i pinsedagene i Sydøstjyllands Politikreds. Her meldes der om mange indbrud i både Skanderborg, Hedensted og Horsens kommuner. Arkivfoto
Mindst 11 indbrud i blandt andet skoler og private hjem i Horsens Kommune er det blevet til hen over pinsen.

Horsens: Mens de fleste har slappet af og nydt fridagene i pinsen, har tyveknægte haft anderledes travlt.

Tirsdag morgen var der anmeldt 11 indbrud i Horsens Kommune, oplyser politikommissær Lars Elmstrøm, Sydøstjyllands Politi.

To skoler er blandt de forurettede.

På Horsens Byskole afd. Fussingsvej brød tyve ind ved at knuse ruden i en dør mellem torsdag kl. 7 og fredag kl. 7. Der er blevet stjålet mindst én bærbar pc, fortæller politiet.

På Nim Skole i Møllegade har der også været ubudne gæster. Her gik alarmen søndag kl. 7.03, da tyvene brød terrassedøren til lærerværelset op.

Muligvis har alarmen skræmt tyvene væk, i hvert fald er der ikke umiddelbart stjålet noget derfra.

Annonce

Indbrud i Kirke

Tamdrup Kirke på Tamdrupvej har også haft besøg af tyve.

Mellem lørdag kl. 19.30 og søndag kl. 10 brød tyve et vindue til kirkekontoret op og skaffede sig derved adgang.

- Umiddelbart er der ikke stjålet noget, men de har været rundt og rode. Blandt andet bag alteret er der et rum, der er rodet igennem, fortæller Lars Elmstrøm.

Brædstrup Lægehus på Tinghuspladsen har også anmeldt indbrud. Det er sket søndag kl. 9.27, da tyve knuste en rude for at komme ind. En lille pengekasse med et mindre kontantbeløb er stjålet.

Og hos Indre Mission på Emil Bojsens Gade har der været ubudne gæster. I tidsrummet torsdag kl. 22 til søndag kl. 8 brød tyve et vindue op og stjal en pengekasse med mønter.

Indbrud i Hovedgård og Østbirk

Tyvene har også været i gang flere steder i Østbirk og Hovedgård.

To villaer på Holbergsvej i Østbirk har været udsat for indbrud.

I den ene villa kom gerningsmændene ind ved at bryde et vindue op. Her blev der stjålet en bærbar computer i tidsrummet fredag kl. 16 til søndag kl. 11.

Fra den anden villa på samme vej blev der stjålet højttalere og kontanter i form af euro. Tyvene skaffede sig adgang ved at bryde et vindue i bryggerset op. Indbruddet her skete mellem torsdag kl. 17 og søndag kl. 18.40.

I Hovedgård har beboerne i en villa på Kirkevej anmeldt indbrud. Det er sket mellem fredag kl. 15 og lørdag kl. 9.30. Her kom tyvene ind ved at bryde et soveværelsesvindue op, hvorefter de stjal smykker.

Tyve på Frodesdalsvej

I Horsens har beboerne i en hus på Birketoften haft ubudne gæster mellem lørdag kl. 14 og søndag kl. 0.05.

Tyvene kom inde ved at bryde et vindue op og har stjålet smykker og et armbåndsur.

Endelig har beboerne i et hus på Frodesdalsvej ved Lund fået stjålet en bærbar pc. Det skete under et indbrud mellem fredag kl. 12 og mandag kl. 13.50.

Tyvene kom ind ved at knuse ruden i en terrassedør.

Det er ikke kun i Horsens Kommune, at indbrudstyve har været særdeles aktive i pinsen. Også i Skanderborg og Hedensted kommuner er der anmeldt mange indbrud, oplyser politikommissær Lars Elmstrøm.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nu burde det være forbudt at nøjes med at lave korte uddannelsesaftaler

Læserbrev: Når man har fået en læreplads og klaret prøvetiden, får man en uddannelse, hvis man da ikke dummer sig gevaldigt undervejs eller dumper til svendeprøven. Sådan var det altid i de gode gamle dage, da en mester var en mester og tog ansvar for, at unge mennesker blev uddannet i byggefagene. Den slags mestre findes der heldigvis stadig en stor del af. Men der er altså også mange af de andre. Det er især dem med de større og større biler, der råber op om, at lærlinge er alt for dyre. Det er de samme mestre, der klynker over, at de ikke kan få folk nok og derfor må sige nej til opgaver. At de to synspunkter i den grad strider mod hinanden, er åbenbart ikke gået op for dem. Men uden nye svende i fremtiden bliver det jo endnu sværere at skaffe arbejdskraft nok. Alligevel er det den slags mestre, der tager en lærling på en kort lærekontrakt for så at skifte ham/hende ud med en anden, når praktikperioden er gået. Det kan være forståeligt i perioder med lav beskæftigelse, at mestre kan føle sig presset til at tage en lærling, som der måske ikke rigtig er plads til i virksomheden. Men lige nu, midt i en højkonjunktur med noget nær fuld beskæftigelse, gang i alle hjul og sorte tal på langt de fleste bundlinjer, burde det være forbudt at nøjes med at lave korte uddannelsesaftaler. En undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut har påvist, at de korte praktikaftaler skaber usikkerhed hos lærlingen og kan betyde en noget diffus uddannelse, fordi det langtfra er altid, praktiksted nummer to helt ved, hvad praktiksted nummer et har uddannet det unge menneske i. Selv i de tilfælde, hvor en kort praktikaftale virker som en forlænget prøvetid, og praktikken udvides til at omfatte hele forløbet i samme virksomhed, kan den korte uddannelsesaftale have negative følger, fordi den skaber usikkerhed. Nogle gange så stor, at lærlingen helt opgiver uddannelsen, når det nu er så svært at få en rigtig læreplads. Også derfor mener vi, de korte uddannelsesaftaler bør afskaffes. Tre måneders prøvetid må være nok til at finde ud af, om et ansættelsesforhold er rigtigt eller forkert. Indfør til gengæld gerne en uddannelsesbonus i vores næste overenskomst - altså en præmie til mestre for at uddanne til faget. Men kun for et helt og fuldt uddannelsesforløb. Vel vidende at en bonus måske ikke er nok, kunne det være fint, om man på alle uddannelser siger, som det allerede nu er tilfældet inden for malerfaget: En enkelt kort praktikaftale er maksimum - derefter er det fast arbejde resten af uddannelsen. For en uddannelse stykket sammen udelukkende af korte uddannelsesaftaler har sjældent samme kvalitet som et helt sammenhængende uddannelsesforløb.

Annonce