x
Annonce
112

Indbrudstyve anholdt på fersk gerning - løsladt af dommer

To mænd blev tidligt mandag morgen anholdt af politiet, kort efter de var brudt ind i et hus i Tyrsted. De blev sigtet for tre indbrud men senere på dagen løsladt af en dommer. Arkivfoto: Eskil Lyngsøe

Horsens: To mænd på 25 og 26 år fra hhv. Horsens og Vejle blev tidligt mandag morgen anholdt, da de blev snuppet på fersk gerning i forbindelse med et indbrud i en villa på Ærenpris i Tyrsted.

- Mændene var brudt ind i en villa, hvorfra de havde stjålet designermøbler. De blev anholdt på stedet kl. 6.31, fortæller vicepolitiinspektør Stig Simonsen fra Sydøstjyllands Politi.

Tidligere på morgenen blev de to mænd spottet i forbindelse med et indbrud hos Daka på Lundagervej i Løsning. Ifølge Stig Simonsen knuste mændene her en rude og stjal to stole og en loftslampe fra virksomhedens forhal, inden de stak af.

Bilen, de stak af i, var stjålet i forbindelse med et indbrud, som er sket i tidsrummet mellem lørdag eftermiddag og mandag morgen i en villa på Falstersgade i Horsens. Der er tale om en hvid firmabil af mærket Ford Transit Custom. Den indeholdt ifølge politiet en hel del forskelligt elværktøj, da den forsvandt.

Efter anholdelsen blev de to mænd fremstillet i grundlovsforhør. Her erkendte de, at de stod bag de tre indbrud. Herefter valgte dommeren ved Retten i Horsens at løslade dem. Den afgørelse har anklagemyndigheden dog valgt at kære til landsretten, som nu skal tage stilling til, om de to mænd skal anholdes påny.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Kultur

Alt aflyst til og med august: Horsens & Friends-direktør er overrasket

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Annonce