Annonce
Horsens

Indbrud på stribe: Tyve har travlt i ferien

Der har været godt gang i indbrud og indbrudsforsøg i Horsens Kommune, fortæller Sydøstjyllands Politi, der har modtaget ni anmeldelser om indbrud i weekenden. Arkivfoto
Politiet har fået anmeldelser om ni indbrud og indbrudsforsøg i Horsens i de seneste dage. Flere steder blev tyven overrasket af beboer og naboer.

Horsens: Selvom antallet af indbrud generelt er faldet, har Sydøstjyllands Politi i Horsens haft travlt med anmeldelser i løbet af weekenden, oplyser politikommissær Jesper Christensen.

I Østbirk fik et par på Storegade en brat opvågen fredag ved 6-tiden, da det blev vækket af larm, blandt andet lyden af et vindue, der blev knust.

Lyden kom fra kælderen, og da parret gik derned, konstaterede de, at en rude var knust, og dørhåndtaget var påvirket.

De så ingen personer, og der er ikke blevet stjålet noget, så tyven er tilsyneladende blevet forstyrret af parret, vurderer Jesper Christensen.

Han tilføjer, at husets 75-årige kvindelige beboer anmeldte den ubudne gæst.

Annonce

Tyv med hvide hansker

På Borgmestervej i Horsens måtte en ukendt gerningsmand også flygte med uforettet sag, da han blev forstyrret af en nabo, mens han var ved at bryde ind i et hus.

Naboen, en 37-årig mand, bemærkede tyven søndag kl. 1.18, da denne stod ved terrassedøren til naboens hus.

Han råbte ham an, og det fik gerningsmanden til at tage benene på nakken og stikke af.

Naboen beskriver gerningsmanden som dansk, spinkel af bygning og ca. 195 cm. Han var iført en langærmet hættetrøje, shorts og hvide handsker.

Indbrud i kvarter

I en lang række villaer lykkedes det dog gerningsmændene at bryde ind.

To adresser på Kløverbakken havde indbrud i sidste uge. Det ene indbrud skete mellem onsdag kl. 18.30 og fredag kl. 18.45. Her brød tyve et vindue i bryggerset op og stjal smykker og tre bærbare computere.

Mellem torsdag kl. 15 og fredag kl. 19.40 var der indbrud i et andet hus på Kløverbakken. Et køkkenvindue er brudt op, og der er stjålet smykker og kontanter, fortæller Sydøstjyllands Politi.

På Anemonevej var der indbrud i et hus i tidsrummet fredag kl. 22 til lørdag kl. 8.30. Her kom tyvene ind ved at bryde vinduet i en udestue op, men umiddelbart er der ikke stjålet noget, melder politiet.

Indbrud hos Madkassen

Også beboerne i en villa på Violvej har haft ubudne gæster.

Mellem torsdag kl. 11 og lørdag kl. 12.30 skaffede tyve sig adgang ved at bryde et vindue i soveværelset op. Der er endnu ikke overblik over det stjålne, men i hvert fald er der forsvundet diverse smykker.

I en villa på Dalagervej brød tyve ind mellem lørdag kl. 12 og søndag kl. 11. Også her er vinduet til soveværelset brudt op, men det er uvist, hvad der er stjålet.

I en villa på Teglgårdsvej nåede tyvene tilsyneladende ikke længere end til at knuse ruden til en bagdør. Det skete søndag kl. 23.40 og blev anmeldt til politiet kort efter. Det fremgår ikke af politiets døgnrapport, om beboerne var hjemme, men tyvene forlod stedet tomhændet.

Endelig var der heller ikke noget, der fristede hos Madkassen på Torvet, da tyve natten til søndag brød ind i restauranten.

Ifølge politiet sparkede gerningsmændene et vindue ind og gik herefter i gang med at gennemgå køleskab og frysere. Intet er dog stjålet under indbruddet, der skete i tidsrummet lørdag kl. 23 til søndag kl. 12, fortæller politikommissær Jesper Christensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Alt om weekendens seriefodbold

Læserbrev

DBU-folk reagerer: Besparelser på foreningslivet er en kostbar svækkelse - sunde og raske borgere er en god forretning

Læserbrev: Er frivilligheden og foreningslivet bare en udgift eller en vigtig og værdiskabende faktor for en kommune? Det spørgsmål trænger sig på, når man med bekymring kan læse, at Fredericia Kommune bl.a. har planer om at spare en halv mio. kr. væk på "udendørs idrætsanlæg" på det kommende budget. Det vil konkret betyde, at fodboldklubbernes frivillige frem over selv skal ud at slå græs og kridte baner op - oveni alle de mange andre opgaver, som dagligt skal løses i en forening. I Trelde GI’s fodboldafdeling er der nervøsitet for, at man som en konsekvens må lukke hold og sende spillere til andre klubber. Yderste konsekvens er at lukke hele fodboldafdelingen. Hvis det sker, vil der kun være seks fodboldklubber tilbage i Fredericia Kommune, der allerede ligger utroligt lavt i antal, når man sammenligner med kommuner med ca. samme indbyggertal. Og så er det desværre en kendsgerning, at Fredericia Kommune i forvejen er et af steder i Jylland, hvor der er færrest aktive fodboldspillere set i forhold til indbyggertallet. Kun på Samsø er tallet lavere. Der er med andre ord rigtig mange faktorer, der peger på, at der er behov for investeringer i breddefodbolden og foreningslivet i Fredericia. Ikke besparelser og nedskæringer. Og foreningslivet og frivilligheden er altså ikke en unødvendig luksus. Det er tværtimod en motor til at skabe sundhed, tryghed og fællesskab i ethvert lokalsamfund. En undersøgelse fra Damvad Analytics viser faktisk, at de frivillige timer, der bruges i fodboldklubberne, medfører mellem 400 mio. kr. og 1,1 mia. kr. i besparelser årligt for det danske samfund, bl.a. på grund af færre sygedage. Derfor håber vi, at kommunalpolitikerne vil se midlerne til et stærkt foreningsliv og velfungerende fodboldklubber som en investering i kommunens samlede trivsel og råstyrke. Sunde og raske borgere er en god forretning - også for kommunen. Det er heller ingen hemmelighed, at mange potentielle tilflyttere, i særdeleshed børnefamilier, vægter et godt foreningsliv som en afgørende faktor for valg af bopæl. Netop en udfordring, som aktuelt italesættes af politikerne i Fredericia. Mon besparelser på foreningslivet vil stimulere tiltrækningskraften på nye indbyggere? I DBU er vi altid åbne for dialog med kommunerne omkring fodboldens udvikling, og hvad vi kan bidrage med. Vi er er også indforståede med, at økonomien for kommunerne er en kompleks sag, men vi vil argumentere for, at besparelser på foreningslivet er en kostbar svækkelse på både kort og langt sigt. Foreningslivet er ikke noget, der bare er der. Det kræver prioritering. For de frivillige har altså nok at lave. Og de gør en kæmpe forskel. Også i Fredericia.

Annonce