Annonce
112

Indbrud og hærværk i ridebutik - brutal fremgangsmåde, siger ejer

Steens Rideudstyr, som natten til torsdag var offer for et indbrud, flyttede i 2012 fra Claus Cortsens Gade (billedet) og ud til Boller Rideklub. Arkivfoto
Da medarbejderne mødte på arbejde torsdag i Steens Rideudstyr, var det til smadrede døre og vinduer og stjålne hjelme, sadler og andre genstande til en værdi af 50.000 kroner.

Horsens: Natten til torsdag har en eller flere tyve været på rov i Steens Rideudstyr ved Boller Rideklub. Tyvene har forsøgt at komme ind ad flere veje, og det har resulteret i omfattende hærværk ud over de stjålne effekter.

- Vi møder ind på morgenvagt, og så er døren smadret. De har lavet hærværk og smadret en del ruder. Den er en brutal måde, de er gået ind på. Det er ikke nødvendigt at smadre vinduer og døre. De har forsøgt at komme ind flere steder for så at tage hoveddøren, forklarer Max Børsting Frederiksen, indehaver af Steens Rideudstyr.

Tyvene slap af sted med udstyr for omkring 50.000 kroner, og indehaveren er ikke i tvivl om, at de vidste, hvad de gik efter.

- Det er ikke en narkoman, der har været på besøg. Man kan se, de har vidst, hvad de er gået efter, så det har været en bestillingsopgave. De vidste, hvilke præcise ting de skulle gå efter. Vi havde en dyr saddel hængende, og jeg tror, det er den, der har trukket. Og så er der gået noget tøj og hjelme også.

- Vi har ikke helt overblik, men vi kan se, der er tomme pladser på hylderne.

Saddel kan ikke sælges

Steens Rideudstyr har ligget ved Boller Rideklub siden 2012, og det er første gang, stedet har indbrud. Nu vil indehaveren gøre endnu mere for, at det også bliver sidste gang.

- Det er jo ganske ubehageligt. Jeg har tænkt på hele natten: Kommer de igen? Det er ubehageligt. Men der er absolut ingen penge i butikken, og der er blevet installeret alarmer over det hele.

Om de stjålne varer dukker op igen, er ikke til at vide, men Max Børsting Frederiksen er ikke i tvivl om, at hvis de dukker op til overfladen, opdager han det.

- Sadlen er næsten umuligt at sælge. Det er ikke en almindelig pige, der køber sådan en saddel. Den er nemt genkendelig, for der findes ikke mange af dem i Danmark. Det er en speciel italiensk saddel, som jeg selv har importeret, og jeg ved, hvor mange der er og hvilke numre, de har, lyder det.

Torsdagen blev brugt på oprydning efter det voldsomme indbrud, og så skulle de ryste oplevelsen af sig.

- Det her er ikke gjort af de daglige gæster. Alle var kede af det, og jeg vil ikke begynde at tro, at alle stjæler. Vi lukkede det ligesom torsdag, og jeg vil ikke ærgre mig mere over det, siger Max Børsting Frederiksen.

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Endnu et mislykket forsøg: Tre upålidelig pile udsætter behandling af syg vildhest

Læserbrev

Korshærsleder: Hjemløsetallet i Horsens stiger igen - der bør være flere 'skæve boliger'

Læserbrev: Mens hjemløsetallet i Danmark stort set er uændret, er der ifølge den seneste landsdækkende hjemløsetælling nu 181 hjemløse i Horsens. Det er en stigning på 45 personer i forhold til 2017. Det betyder, at der er 181 borgere, der på optællingstidspunktet ikke havde en fast adresse. Det er mennesker, der f.eks. sover hos en ven eller bor i et kolonihavehus, en garage, en forladt bygning eller i telt. 30 horsensianere bor på herberger (§ 110) rundt omkring i landet. Det koster ca. 30.000 kr. pr. måned for hver person, hvoraf Horsens Kommune betaler halvdelen. Staten betaler den anden halvdel. En udgift for Horsens Kommune på ca. 5,5 mio. kr. At være hjemløs er en ulykkelig situation, det er flovt og skamfuldt ikke at have et sted at bo. At have en bolig er en basal ting, som alle vi andre tager for givet. Vi møder dem på Kirkens Korshærs varmestue i Borgergade, hvor de kommer for at få morgenmad, et bad og et måltid varm mad. Vi møder dem, når de kommer direkte udskrevet fra psykiatrisk hospital eller løsladt fra fængslet uden en funktionel bolig. Vi sender dem på gaden igen, når varmestuen lukker kl. 13.30, velvidende at nogen af dem ikke har et sted at gå hen, før vi åbner igen næste morgen. Gæstfriheden er dog stor hos varmestuens øvrige brugere, som ofte inviterer de hjemløse hjem til sig. En nødløsning, som der desværre sjældent kommer noget godt ud af. Hjemløshed er et komplekst problem, fordi det ikke blot handler om at få en billig bolig. Det er komplekst, fordi man sjældent bare er hjemløs. Ofte er man også plaget af misbrug og stor gæld forårsaget af kviklån, narko og spil. Har man så også en psykiatrisk lidelse, så er det meget svært at få hverdagen til at fungere. Får man endelig en bolig, varer det ikke længe, før man ender på gaden igen. Som hjemløs er man truet på sin eksistens, og det er en ond cirkel, der starter. Man er i ekstrem fare for at blive involveret i vold, kriminalitet, afpresning og prostitution, og gentagne gange møder de hjemløse op på varmestuen og har mistet alt, og varmestuens medarbejdere må hjælpe dem med at få bragt orden i kaos igen. Mange af varmestuens brugere har fået gentagne tilbud om bolig og misbrugsbehandling i løbet af deres liv, men det har ikke fungeret. De passer ikke ind nogen steder, og misbruget fortsætter. Derfor bør der bl.a. være flere "skæve boliger" med en social vicevært tilknyttet, hvor de kan bo og leve i fred og have deres misbrug uden at genere nogen naboer. Desuden bør der være en fokuseret og forebyggende hjemløseindsats, hvor alle kommunens instanser og samarbejdspartnere arbejder sammen om konkrete løsninger for den enkelte hjemløse.

Annonce