Annonce
Horsens

Indbrud i kirkekapel

Tyve forsøgte i pinsen at bryde ind i Tolstrup Kirke i Gedved, men nåede kun ind i kapellet. Der er ikke stjålet noget, oplyser Sydøstjyllands Politi. Arkivfoto

Gedved: Tilsyneladende er kirker blevet et yndet mål for indbrudstyve.

Tirsdag skrev avisen om et indbrud i Tamdrup Kirke i weekenden, og nu melder også Tolstrup Kirke i Gedved sig i koret, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Mellem søndag kl. 11 og tirsdag kl. 9 brød ukendte gerningsmænd ind i kapellet ved kirken på Kirkevej. Tyvene knuste en rude til kapellet og har også brudt fordøren op.

Fra kapellet forsøge mand at bryde videre ind i kirken, men det lykkedes ikke, så der er ikke stjålet noget.

Det er kun en måned siden, at en 43-årig mand fra Kolding fik et år og ni måneders fængsel for blandt andet et indbrud i Vær Kirke. Han sad varetægtsfængslet forud for retssagen og blev sendt direkte til afsoning efter dommen.

Manden blev også dømt for indbrudsforsøg i Tamdrup Kirke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Farvel til et stykke dansk industrihistorie: Kommunens største virksomhed skifter navnet ud efter 140 år

Leder For abonnenter

Leder: Tre broprojekter kæmper om politikernes gunst

En bro fra Kalundborg til Hou over Samsø? En ny Lillebæltsbro, enten ved siden af den gamle eller måske som en forbindelse fra Bogense til Juelsminde? Eller hvad med en bro fra Faaborg på Fyn til Als? Visionerne om nye broer, der kan forbinde Vest- og Østdanmark er mange. Og for mange til, at de alle kan blive til virkelighed. Groft sagt er der tre store bro-ønsker: en Kattegatbro, en ny Lillebæltsbro og en Als-Fyn-forbindelse. To af dem kan komme til at sætte meget markante aftryk i Østjylland. De seneste dage har regionsrådsformand i Syddanmark Stephanie Lose (V) gjort sig til talsmand for, at der er brug for en samlet analyse af de tre bro-ønsker. Det er såmænd ikke første gang, hun ytrer den holdning. Det gjorde hun også i efteråret. Men det gør ikke hendes budskab mindre vigtigt eller aktuelt. Det er sindssygt vigtigt, at politikerne på Christiansborg får en analyse, der tager højde for alle tre broprojekter. For ”det kan ikke undgås, at de påvirker hinanden. Det er store projekter, og derfor giver det mening at se det i en sammenhæng,” som Stephanie Lose siger. Og uden en samlet analyse er det yderst svært at gennemskue, hvad der er den bedste løsning. Der er så mange ting, der skal tages i betragtning: nuværende og fremtidige trafikbehov, hensyn til miljøet, påvirkning af natur og boligområder, økonomi, holdbarhed osv. Samtidig er der meget stærke interessegrupper, der - oftest funderet i en geografisk tilknytning - arbejder ihærdigt for én bestemt løsning. Ud fra devisen, at det handler om at råbe op, hvis man vil have indflydelse. Det er godt og demokratisk, men de, der skal træffe beslutningen, har brug for at blive klædt på til at kunne se mere end de forskellige lokale behov for en bro. De skal have et overblik. Umiddelbart synes jeg, at en ny Kattegatforbindelse lyder attraktiv. Men det vil blive en meget dyr bro, så kan vi for de samme eller færre penge få en anden trafikal løsning, der er bedre? Jeg ved det ikke. Men det skal politikerne helst vide, inden de skal beslutte sig. Så kom med den analyse.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];