Annonce
Odder

Imponeret minister jagtede gode idéer i Odder

Sophie Løhde (V) var imponeret over Vores Netværk i gågaden og arbejdet med at bruge velfærdsteknologi i hverdagen. Hun besøgte caféen og VitaPark og fik en snak med borgere og kommunale medarbejdere.

Annonce

Størrelsen er en fordel. Vi er en lille letgående båd, ikke en supertanker, når vi skal lave forandringer.

Anne Stenbæk, sundheds- og omsorgschef
Ministeren så også den fotoudstilling, som Michael Sørensen har lavet til caféen på gågaden. Foto: Søren E. Alwan

Odder: Den offentlige sektor skal fornys, og innovationsminister Sophie Løhde (V) er på en længere Danmarksturné for at finde gode ideer i alle landets kommuner og regioner.

Ideerne skal bruges i den sammenhængsreform, regeringen arbejder på, og torsdag var turen kommet til Odder.

- Jeg er dybt imponeret over jer. I har mange eksempler på, at I er med til at gå foran, både med caféen og med velfærdsteknologi. Og så har det været spændende at høre, hvordan I går nye veje og sætter borgeren i centrum, sagde ministeren ved afslutningen af besøget til sine værter.

Hun lagde først vejen forbi Vores Netværk på gågaden. Det er en brugerstyret café, hvor man kan komme i kontakt med andre og få sig nogle venner. Her fik Sophie Løhde en snak med flere af de faste brugere. Siden gik turen til VitaPark, hvor hun hørte om, hvordan afdelingen Sundhed & Omsorg har lavet en ny strategi og styreform.

Ministerens chauffør har formentlig hørt, at politiet sjældent patruljerer på gågaden i Odder. Innovationsministeren blev kørt helt til døren. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Elektronisk kammertjener

- Vi er lidt unikke. Vi skelner ikke mellem, om en leverandør er privat eller kommunal. Og hver borger er sin egen lille business-case og er selv med til at træffe beslutninger, fortalte Anne Stenbæk, der er chef for Sundhed og Omsorg.

Sophie Løhde hilste også på Marianne Schindel, der fortalte om sin elektroniske kammertjener. Hun har ALS, og det er begrænset, hvad hun selv kan. Men kammertjeneren, som hun styrer via en mikrofon, hun har om halsen, kan hjælpe. Den kan både tænde for fjernsynet, finde den rigtige kanal og skrue op og ned for lyden. Den kan åbne og lukke døre, og den kan hjælpe med at gøre sengen klar.

- Al teknologi, der kan hjælpe, er rigtig god. Jeg har haft en spisemaskine på prøve, men det var nu ikke mig, fortalte hun.

Egentlig skulle Sophie Løhde og regeringens sammenhængsreform være præsenteret i foråret. Men der kom bl.a. nogle overenskomstforhandlinger i vejen.

- Nu er der fuld gang i arbejdet, og ambitionen er at præsentere den i løbet af efteråret, sagde ministeren til avisen.

Vores Netværk har bl.a. et træværksted, som blev vist frem til ministeren. Foto: Søren E. Alwan
Innovationsminister Sophie Løhde besøgte Vores Netværk og hilste på nogle af brugerne. Foto: Søren E. Alwan
Det er ikke hver dag, der kommer en minister forbi Vores Netværk, så det gælder om at udnytte lejligheden. Foto: Søren E. Alwan
Der er også et keramikværksted i Vores Netværk. Foto: Søren E. Alwan
Innovationsminister Sophie Løhde fik tip til keramikarbejde af Rikke Laursen. Foto: Søren E. Alwan
Michael Sørensen viste sin fotoudstilling frem. Foto: Søren E. Alwan
Vores Netværk på gågaden tiltrækker forskellige gæster. Foto: Søren E. Alwan
Innovationsminister Sophie Løhde besøgte bl.a. Vores Netværk, som i høj grad styres af psykisk sårbare borgere. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce