Annonce
Horsens

Over 500 frivillige blev hyldet i stor stil: Der var både Tørfisk og kage

Anna Marie Lundsgaard og Jens Johannessen var blandt de over 500 frivillige til arrangementet på Pejsegården, hvor Tørfisk spillede op til fest. Foto: Morten Pape
Tirsdag blev 564 frivillige fra sundheds- og ældreområdet i Horsens Kommune fejret med en fest på Pejsegården i Brædstrup. Der blev disket op med lidt af hvert.

Brædstrup: ”Jeg kan ikke få armene ned. Jeg kan ikke få armene ned”, lød det fra scenen på Pejsegården, mens armene svajer fra side til side over hovedet på de 564 publikummer.

Opmærksomheden var vendt mod bandet Tørfisk på scenen, men dagen var faktisk til ære for hele publikum. Torsdag spillede Tørfisk nemlig som en del af en frivilligfest, der skulle hylde og takke alle frivillige på ældre- og sundhedsområdet i Horsens Kommune.

Anne Marie Wûrgler Hansen, der er områdeleder for Aktivitet, Forebyggelse, Mad og Måltid i Horsens Kommune, var tovholder på festlighederne.

Annonce
Horsens Kommune havde inviteret over 500 frivillige på velfærdsområdet til fest på Pejsegården i Brædstrup. Tørfisk fyrede op for musikken og festen. Foto: Morten Pape

- Det har været en rigtig god dag, hvor rigtig mange har haft lyst til at deltage, og folk har været i godt humør, fortalte hun, mens gæsterne så småt var ved at bryde op ovenpå den sidste sang, der blev efterfulgt af kage og kaffe.

Måtte ikke synge med

Med så mange samlet under samme tag måtte der også tages visse forbehold for corona. Derfor var den planlagte fællessang aflyst, og deltagerne måtte ikke synge med, mens Tørfisk spillede.

- Det havde de bare glemt at fortælle os, så vi stod på scenen og bad folk synge med, indtil vi fik at vide, at det måtte de ikke, grinte Bent Bro, der er sanger og guitarist i Tørfisk.

... vi stod på scenen og bad folk synge med, indtil vi fik at vide, at det måtte de ikke.

Bent Bro, sanger og guitarist i Tørfisk

Sang eller ej var stemningen høj blandt publikum, der i stedet kunne klappe i takt, svaje i stolen og svinge armene over hovedet.

Tørfisk har spillet til flere frivillig-arrangementer i kommunen de sidste 15 år, men det var anderledes, end de er vant til, for tirsdag optrådte bandet midt på dagen. - Så har vi jo taget en afspadseringsdag fra arbejde, fortæller Egon Kirk, der synger og spiller blandt andet banjo i Tørfisk. Han arbejder til dagligt med regnskaber i Hedensted. Foto: Morten Pape

Tørfisk sluttede med sin mest kendte sang, "VLTJ", og fik begejstrede klap fra publikum.

Knap forlod Tørfisk scenen, før tjenere sværmede ind med kaffe og kage til gæsterne. Der faldt en naturlig dæmper på festen, mens klappen og hujen vendtes til summen over kaffebordene.

Annonce

Føler sig værdsatte

Anna Marie Lundsgaard og Jens Johannessen, der begge er frivillige på Nørrevang i Stensballe, var blandt dagens 564 frivillige.

- Jeg har vel været frivillig en halv snes år, fortalte Anna Marie Lundsgaard.

Jens Johannesen har været frivillig omtrent halvt så længe.

Jytte Kristensen har fulgt Tørfisk, siden de begyndte for 40 år siden. Foto: Morten Pape

- Det er et rigtig godt arrangement, som viser, at kommunen værdsætter vores arbejde. Det giver da lyst til at fortsætte fremover, sagde Jens Johannesen.

Flere optog både video og tog billeder, mens Tørfisk spillede. Foto: Morten Pape

Også Jytte Kristensen var begejstret over arrangementet. Hun har været frivillig på Skovly i Hovedgård i 15 år, og så er hun glad for Tørfisk, som hun har hørt lige siden, de startede.

- De er ikke blevet ringere med årene, sagde hun.

Annonce

Frivillig veteran

Ved det ene langbord sad 93-årige Esther Jørgensen. For 28 år siden var hun med til at starte Sundtoppen i Horsens, hvor hun siden har været frivillig.

Frivilligheden fortsætter dog kun året ud. Efter corona har hun fået så dårlige ben, at hun har måttet skrue ned for det frivillige arbejde.

- Jeg er da ked af at stoppe, det er et alletiders sted, fortalte hun.

Hun nød også arrangementet for hende og alle de andre frivillige.

- Det er så fint et arrangement. Alle de frivillige fortjener det.

Tørfisk var et stort hit blandt deltagerne. Foto: Morten Pape
Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Sport

HIC-comeback lurede mod mestrene, men gled ud af hænderne: - Det er frustrerende at have fem sæt øjne på mig, hver gang jeg modtager bolden

Horsens

De praktiserende læger må nu vaccinere mod covid-19 - fra fredag kan du se, om din egen læge tilbyder vaccine

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

Horsens For abonnenter

VIA står til at miste mindst 900 studerende - nu er der sat navn på de seks uddannelser, der skal lukke

Horsens

Omfattende aktion er slut efter fire timer: Mand forskansede sig i hus - politiet ledte efter skydevåben

Horsens

45 smittede på én skole på tre uger: Anbefalingerne virker, og vi går ikke længere på samme måde i panik, men tager det som det kommer

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Odder

Odder midtby undgik oversvømmelse: Ny dæmning holdt på vandet

Horsens For abonnenter

DF'er topper listen: Se hvad Horsens-politikerne tjener på deres byrådsarbejde

Horsens

Brandvæsenet tilkaldt til brand i silo - men flammerne havde en helt naturlig forklaring

Annonce