Annonce
forside

Ild og vand kan forårsage store skader, men hjælpen er nær

Selvom der kun er tale om en mindre brand, så kan alt i huset komme til at lugte af røg. Hos SSG vasker de kundernes tøj, så røglugten kan forsvinde igen. Foto: Yilmaz Polat

Når uheldet er ude, så rykker SSG ud fra Englandsvej i Vejle til hele Trekantområdet for at gøre rent efter brande og vandskader.

Vejle: Hvis en brand har sodskadet huset, eller kælderen er fyldt med vand efter et skybrud, så er det ofte skadeservicefirmaet SSG, der via forsikringsselskaberne bliver tilkaldt for at klare følgeskaderne.

SSG startede i Danmark for 25 år siden og er blevet én af Nordens største spillere på markedet med de firmaer, der rykker ud, når privatpersoner, boligforeninger eller industrivirksomheder bliver ramt af uforudsete hændelser, som forårsager skader, der skal tages hånd om mere eller mindre akut. På landsplan har firmaet omkring 400 ansatte, men der er også afdelinger i Norge og Sverige.

Siden december 2007 har SSG haft en afdeling i Vejle på Englandsvej. Her er der 21 ansatte, som fordeler sig på administrationen, "fugtholdet" og "brandholdet", der hver især tager sig af opgaver i Trekantområdet og på Horsens-egnen.

Omkring 90 procent af de opgaver, som SSG klarer, bliver tildelt via forsikringsselskaberne, mens de resterende 10 procent fordeler sig på industrikunder og privatkunder.

Skaderne skal begrænses

Ud af de mange forsikringsopgaver, som SSG bliver kaldt ud til, handler cirka 60 procent om håndtering af og rengøring efter vandskader i form af sprængte radiatorer og vandrør, skybruds- og stormskader med videre.

De resterende 40 procent af opgaverne drejer sig om at dække af og gøre rent efter brande; men det hænder også, at SSG bliver kaldt ud for at gøre rent efter dødsfald eller skadedyrsangreb.

I første omgang handler hjælpen om at stoppe og begrænse de skader, der allerede er sket.

- Hvis der er tale om en brand, så gør vi det, indsatslederen beder os om, fortæller Carsten Bach Jensen, der er teamleder for det hold hos SSG i Vejle, der tager sig af brandskader.

Omfanget af den efterfølgende service, følgeskadefirmaet yder, er helt afhængig af den forsikring, den skadelidte har tegnet hos sit forsikringsselskab.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: En ambitiøs pakke tobak med ét stort skod

13.600 danskere dør hvert år som følge af rygning, og for første gang i 20 år er der en stigning i antallet af voksne danskere, der ryger. Det er særligt unge mellem 16 og 24 år, der er blevet faste rygere. Udviklingen er alarmerende, og det er positivt, regeringen tager udviklingen så alvorligt, at den nu har fremlagt en meget omfattende handlingsplan i 10 punkter. Regeringen fortjener ros for både at være ambitiøs og for at tænke i helheder. Det er ikke bare ét enkelt sted, der sættes ind, men en bred palet af initiativer, som skal vende udviklingen: Tobakken skal blandt andet gemmes væk i butikkerne, indpakningen skal være mere neutral, og der indføres rygeforbud på uddannelsesinstitutioner. På ét punkt er regeringens plan dog aldeles uambitiøs. Og det på trods af, at alle eksperter og alle undersøgelser igen og igen har slået fast, at prisen på tobak er den uden sammenligning mest udslagsgivende faktor, når det gælder rygning eller ej. Her vil regeringen hæve prisen på en pakke cigaretter med sølle fem kroner om året de næste to år, så prisen lander på 50 kroner i 2021. Det er på ingen måde den markante prisstigning, som sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke selv kalder det. Prisen skal langt højere op, hvis den skal få både unge og voksne til at ændre adfærd.

Annonce