Annonce
Læserbrev

Ikke udvikling for enhver pris: Hav respekt for kulturarven

Hvis argumentet er udvikling, hvad det så end er for en størrelse, så er samvittigheden åbenbart også glad og rolig.

Læserbrev: Ud med det gamle lort!

Det har ofte været overskriften for Vejle Byråd gennem flere årtier, når der skulle byfornys - og det lader til at fortsætte.

Der mangler en grundlæggende respekt for visse elementer i vores kulturarv, og hvis argumentet er udvikling, hvad det så end er for en størrelse, så er samvittigheden åbenbart også glad og rolig.

Godsbanegården er i fare, og nu er vores verdensberømte folkemindesamlers tidligere bolig på Fredericiavej igen tæt på en dødsdom efter to års tavshed, fordi nogle mennesker mener, at nostalgien skal vige for udviklingen (artikel i VAF, Horsens Folkeblad og Fredericia Dagblad 17. juni, red.)

Til det kan jeg kun svare: Ikke udvikling for enhver pris, respekt for kulturarven!

Lav Evald Tang Kristensens hus om til et museum, i første omgang i regi af kommunen/stadsarkivet, senere på basis af en selvstændig fond.

Annonce
Erik Munch Sørensen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Børnehavepladser stiger mest i 2020

Læserbrev

Fritidsjob udvikler kompetencer og ressourcer, som kommer de unge til gavn i deres voksne liv

Læserbrev: "Jeg er 15 år gammel, har fire søskende i forskellige aldersgrupper - så jeg er vant til at passe børn..." Sådan skriver en knægt i Vejle, som gerne vil få et fritidsjob i forbindelse med rengøring, havearbejde, hundeluftning eller børnesang. Da jeg fandt hans henvendelse i min postkasse, blev jeg rørt og meget nysgerrig efter at høre, hvem han er. Ikke fordi jeg har børn til at passe eller hunde til at lufte, men simpelthen for at blive klædt på til at tage en aktiv del i vores samfundsmæssige diskussion om de unges fritidsarbejde. Jeg ringede til ham for at spørge, om det ville være i orden at bruge ham som en case i mit læserbrev, hvad Kamiran sagde god for. Når et ungt mennesker på 15 år går rundt fra hus til hus med sin "uopfordret jobansøgning", så viser han ikke kun et stort engagement, men også og især integritet. Og det sidste er en kompetence, som rigtig mange unge har brug for i overgangsperioden fra barn til ung. For mig er fritidsjob ikke kun en del af social inklusion, men også en måde at holde unge væk fra gaden, kriminalitet, ensomhed og isolation. Andelen af børn og unge, som har fritidsjob, varierer fra kommune til kommune, og i 2016 har 35 procent af børn og unge i Vejle haft et fritidsjob ifølge Danmarks Statistik. Siden 2008, hvor finanskrisen satte sine spor, ikke mindst på beskæftigelsen, har flere unge søgt et fritidsjob. Dette er en positiv tendens, som vi burde glædes over - som politikere, som arbejdsgivere, som forældre og som almindelige borgere. Når de unge mennesker tager et fritidsjob ved siden af deres skolegang og fritidsaktiviteter, udvikler de kompetencer og ressourcer, som kommer dem til gavn i deres voksne liv. Sidegevinsten er, at man gør noget godt for andre mennesker, som netop har brug for en, som skal lufte hunden eller passe børn, ordne have, gøre rent, sidde ved kassen eller lave noget andet. Derfor hilser jeg velkommen alle de henvendelser, som finder vej ind i min postkasse, hvis afsenderen er et ungt menneske, som søger et fritidsjob. Har jeg ikke noget job til vedkommende, vil jeg kontakte mit netværk og på den måde gøre en indsats. For jo flere unge, der søger og får et fritidsjob, desto bedre klarer de sig i deres voksne liv, såvel fagligt, socialt og personligt. Og dette må være vores fælles ønske.

Annonce