Annonce
AC Horsens

Ikke flere undskyldninger for AC Horsens: Nu skal de positive takter omsættes i point

AC Horsens og Nicolai Brock-Madsen har endnu ikke spillet til nul i denne sæson, så offensiven skal til at levere nogle mål, hvis chancen for point skal være realistisk. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Superligaen er halvvejs, og AC Horsens kan se frem til et på papiret lettere kampprogram. Det skal omsættes i mål og point, hvis overlevelse fortsat skal være et tema på Langmarksvej.
Annonce

Horsens: AC Horsens er løbet tør for gode undskyldninger. Søndagens kamp mod OB markerer, at holdet nu går ind i den periode, da der er mulighed for at hente point for Superligaens bundprop.

Superligaen er præcist halvvejs. Der er spillet 16 runder i grundspillet, og der resterer endnu seks kampe. Derefter venter der 10 kampe i nedrykningsspillet for AC Horsens' vedkommende.

Det betyder reelt, at AC Horsens bortset fra kampen mod Sønderjyske om nogle uger i resten af turneringen skal møde lutter hold fra den nederste halvdel af Superligaen.

Med andre ord er muligheden for at hente point markant større end mod hold som Randers, FCK og FC Midtjylland, der har været AC Horsens' tre første modstandere i 2021.

Jens Berthel Askou har fået sit hold til at spille og præstere bedre i løbet af de tre kampe. Den slags sandsynliggør point, men ingen kan leve eller i AC Horsens' tilfælde overleve af luftkasteller.

Annonce

Der er luget ud i fejlene

Det er nu, de gode takter skal omsættes i mål og point.

- Vi har spillet bedre og bedre, og vi har fået luget ud i antallet af fejl. Jeg hæfter mig også ved, at mentalt har udtrykket været solidt. Spillerne har ikke været mærket af vores situation, og det overrasker mig positivt, siger cheftræner Jens Berthel Askou

- Udviklingen har været god, men det siger sig selv, at det også vil være rart at vide, at det kan give point, og alt andet lige kan vi se ind i nogle kampe mod hold i en lidt anden kaliber end hidtil. Det gælder også for et hold som OB, selv om OB stadig er et godt hold, der for eksempel ikke fik som fortjent mod AGF, siger Jens Berthel Askou.

Den helt store udfordring i AC Horsens er lige nu, at holdet endnu ikke er kommet på måltavlen.

- Vi er kommet tættere på. Mod FC Midtjylland hoppede bolden nærmest på målstregen i de sidste sekunder, siger AC-træneren.

Annonce

Ekstra fokus på offensiven

Han har haft ekstra træning med de offensive folk i løbet af ugen i forsøget på at få hul på bylden.

- Mål handler om at stå det rigtige sted, have roen og omtanken, når det skal afsluttes, og så have teknikken til at udføre det. Det sidste kan vi træne ved gentagelser, og det andet har vi arbejdet med ved at kigge på video, og så handler det i høj grad også om at have modet til at tro på sig selv og tro på, at chancerne opstår, når jeg bevæger mig hen, hvor det kan gøre godt på modstanderne, siger Jens Berthel Askou.

- Det med modet er svært, for hvis en angriber ikke får bolden på de steder, hvor det kan gøre rigtig ondt på modstanderne, er der typisk også endnu længere vej, når der skal løbes hjem, siger Jens Berthel Askou.

AC Horsens' forventede startopstilling. Reserver: Muamer Brajanac, Agust Hlynsson, Jonas Gemmer, Rune Frantsen, Jonas Thorsen, Nikolas Dyhr, Aleksandar Stankovic. Skader: James Gomez, Magnus Jensen, Dommer: Jens Maee
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Butikkerne i Horsens om genåbning: Vi har aldrig været mere klar...

Coronavirus

Få overblikket: Sådan bliver genåbningen i din kommune

Annonce