Annonce
Ikast-Brande

Ikast ramt af lokal nedlukning

Et smitteudbrud i Ikast har medført nedlukning af byens Nordre Skole. Illustration: Ikast-Brande Kommune

Ikast/Brande: Et lokalt smitteudbrud i Ikast har medført nedlukning af byens Nordre Skole. Nedlukningen sker som følge af et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed og gælder foreløbig frem til på søndag.

Den automatiske nedlukning er en konsekvens af de regler, der trådte i kraft forrige mandag, hvor de første nedlukninger ramte dele af nabokommunen Herning.

Så sent som fredag forventede kommunaldirektør Flemming Storgaard ellers ikke, at der var udsigt til lokale nedlukninger, men mandag nåede antallet af konstaterede smittetilfælde i Ikast op på 67 indenfor en uge svarende til et incidenstal for kommunens største by (antallet af smittede de seneste syv dage pr. 100.000 indbyggere) på 370.

Annonce

I den sydlige del af kommunen er situationen indtil videre helt anderledes positiv: I Brande-området var der mandag eksempelvis ikke konstateret nye smittetilfælde i ni dage, heller ikke selvom Ikast-Brande Kommune i modsætning til Statens Serum Institut (SSI) også medregner positive kvik-tests (antigen-tests/vatpind i næsen).

SSI’s opgørelser omfatter udelukkende positive PCR-tests.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Efterkommere var helt vildt stolte: Modstandsfolk æres med vejnavne i helt ny bydel

Horsens

Kvik borger afslørede narkohandel

Horsens For abonnenter

Intens stemning ved retten: Dømte for dødsvold ført væk i håndjern under tilråb fra vennerne

Annonce