Annonce
Ikast-Brande

Ikast-Brande udnævnt til skoleidrætskommune

Skoleidræt prioriteres højt, og det har betydning for elevernes trivsel, siger flere lokalpolitikere. Arkivfoto: Jacob Schultz
Som en ud af otte kommuner i Danmark får Ikast-Brande Kommune et klap på skulderen for sin indsats på skoleidrætsområdet.

Ikast/Brande: For første gang har Dansk Skoleidræt udpeget årets skoleidrætskommuner. Blandt de 38 kommuner, der har deltaget i undersøgelsen, har kun otte fået titlen "Skoleidrætskommune 2022", heriblandt Ikast-Brande Kommune.

- Formålet er at kaste lys over, hvordan kommunerne tilgår opgaven med at skabe en varieret skoledag. Idræt og bevægelse er et centralt element for både læring og trivsel; men også at italesætte indsatserne, forklarer en efter eget udsagn megastolt Inge Dinis, der udover at være medlem af Ikast-Brande Kommunes børne-, kultur- og fritidsudvalg for Socialdemokratiet også er formand for Dansk Skoleidræts Kreds- og kommuneudvalg.

- Lokalt har vi blandt andet et kommunalt idrætsudvalg, hvor minimum en idrætslærer fra hver skole er aktiv. Vi har aktiviteter og stævner for stort set alle elever i kommunen. Senest adventure-race for 6.-klasserne på Harrild Hede og en dans og udtryk-dag i Brande for alle 9. klasser. Det er så fedt, når skoleledelserne prioriterer kompetenceløft- både idrætsfagligt og bevægelsesmæssigt, tilføjer Inge Dinis og pointerer, at topplaceringen ikke betyder, at man skal stoppe med at have fokus på området:

Annonce

- Vi skal fortsætte udviklingen af bevægelse i undervisningen, både for den mere varierede hverdag i skolen, men også for bedre læring, fastslår hun.

Fokusområde

Formanden for børne-, kultur- og fritidsudvalget, Annette Mosegaard (K), er ligesom Inge Dinis både glad og stolt over udnævnelsen:

- Ikast-Brande Kommune har igennem en længere periode haft fokus på idræt og bevægelse i skolen. Vi har en stor tro på, at bevægelse og idræt er med til at skabe en god skole med glade børn, der trives. Vi tror på, at det er en af vejene til læring, udtaler hun og fortsætter:

- Politisk italesætter vi overfor skolerne, at idræt og bevægelse er vigtig. Det skal være en naturlig del af børnenes dagligdag.

Dansk Skoleidræt vil fremover kortlægge landets ”Skoleidrætskommuner” hvert år.

De øvrige syv kommuner, der er blevet udpeget som "Skoleidrætskommune 2022", er Brøndby, Fanø, Frederiksberg, Høje-Taastrup, Svendborg, Tårnby og Viborg.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Tiltalte i sag om millionbedrageri afviser alt: Vi anede ikke, der foregik noget ulovligt, før vi blev anholdt

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Gruppen af 80+ eksploderer i Horsens Kommune: Fra 2024 er der brug for et nyt plejehjem hvert år for at sikre en plejebolig til alle, der har behov

Horsens For abonnenter

Før kiggede folk overbærende: Nu snører Kaare boksehandskerne og får stød i hjernen for at undgå ukontrollerede bevægelser

AC Horsens

AC Horsens jagter en matchbold: Tre ting gør holdet til favorit på den svære udebane i Nykøbing

Kultur

I gamle dage var der ikke meget at råbe hurra for i Horsens Statsfængsel - dét var der tirsdag

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Horsens

Det skal være slut med graffiti og knuste ruder: Ejer af øjebæ ved Vejlevej har købt øvrige ejere ud for at forskønne skæmmet ejendom

Sport For abonnenter

Kommentar: Mesterskabet er langt væk - derfor er HIC nødt til at fordele lønkronerne anderledes, hvis man vil retur til finalerne

Horsens

Livlig debat om forsvars-forbeholdet: Bliver det dyrere, hvis vi siger ja, og bliver Danmark mere sikkert?

Erhverv

39-årige Iben fra Vejle er blevet slagter i Glud: Uddeler luftede ideen for hende for flere år siden

Topledere mødes i Esbjerg: 10.000 vindmøller skal tidoble kapacitet for havvind i Nordsøen

Brædstrup

Skal Horsens have sin egen camino? Landsbyråd vil binde landsbyer i området bedre sammen

Hedensted For abonnenter

Få overblikket her: Er fjernvarmen på vej til din by?

Horsens

Omdiskuteret skulpturallé har fået sit gennembrud, og flere skulpturer er på vej: Formand foreslår, at der rejses et attraktions-skilt ved motorvejen

Annonce