Annonce
Ikast-Brande

Ikast-Brande bare vokser og vokser

Ikast-Brande Kommune fik samlet set 87 nye indbyggere i 2019.
Annonce

Ikast/Brande: Efter i to år i træk at have været den by, der relativt set er vokset mest, var Gludsted i 2019 den by i Ikast-Brande Kommune, der oplevede det største fald i indbyggertallet. Til gengæld overstiger antallet af indbyggere i Brande for første gang nogensinde byens postnummer.

Det viser tal fra Danmarks Statistik, som en gang årligt opgør antallet af indbyggere fordelt på byer.

For Ikast-Brande Kommune som helhed er indbyggertallet i 2019 vokset med 87 personer svarende til 0,2 procent, og groft forenklet kan hele stigningen tilskrives Brande, som i årets løb er vokset med 91 indbyggere (1,3 procent). Dermed er Brande fortsat den eneste by i Ikast-Brande, der har oplevet uafbrudt vækst i indbyggertallet siden kommunesammenlægningen i 2007, og med 7398 indbyggere er befolkningstallet i Brande for første gang nogensinde højere end byens postnummer (som er 7330).

Faktisk har alle de syv største byer i kommunen oplevet vækst i indbyggertallet i 2019 med Isenvad som den by, der har haft den relativt største befolkningstilvækst. En nettotilflytning på 18 personer svarer til en vækst på 2,8 procent, mens 26 indbyggere mere i Engesvang præcis som i Brande har fået byen til at vokse med 1,3 procent.

Mere moderat har væksten været i Nr. Snede og Bording (0,9 procent) og Ejstrupholm og Ikast (0,2 procent), mens et par af kommunens mindste byer, Pårup og Hampen, begge er vokset med ca. 2 procent. Pårup er dog fortsat den by, der relativt set er skrumpet mest siden kommunesammenlægningen (4 procent).

I Gludsted har en nettofraflytning på 16 personer betydet, at de seneste to års topscorer på befolkningstilvækst i år lander på sidstepladsen med et fald på 5,4 procent, men også Uhre må notere et fald i næsten samme størrelsesorden og nu er den by, der har oplevet det største fald i befolkningstallet side 2007. Til gengæld er Gludsted trods tilbagegangen i 2019 fortsat større end for 13 år siden, og det samme gælder ni af de øvrige 13 byer i kommunen med Blåhøj som topscoreren.

Klart størst har faldet været i antallet af indbyggere uden fast bopæl, hvoraf to tredjedele i løbet af 2019 enten har forladt Ikast-Brande eller har fået fast bopæl i kommunen.

De 41.369 indbyggere placerer i øvrigt Ikast-Brande som den 54.-største kommune i Danmark en spids foran Lolland Kommune, som i løbet af 2019 netto har vinket farvel til over 500 indbyggere.

For to år siden var Ikast-Brande målt på indbyggertal nr. 57 blandt landets 98 kommuner. Siden kommunesammenlægningen i 2007 er befolkningstallet i Ikast-Brande Kommune i alt vokset med 1688 personer svarende til en befolkningstilvækst på 4,3 procent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Se billederne: Nu skal Horsens Fjords havmiljø forbedres - frivillige sætter titusindvis af ålegræsplanter i fjordbunden

Horsens

Tyve stjal pengeskab fra skole

Hedensted

Gennemrodede hus under indbrud

Annonce