Annonce
Horsens

Idrætsklub fyldte rundt med besøg fra både tidligere landsholdspillere og frivillige

Jørgen Thomsen (t.h.) og sidemanden Jens Rasmussen til 50 års-jubilæum i Stensballe Idrætsklub. Tilbage i 1971 dannede de et af klubbens første fodboldhold. Foto: Søren E. Alwan

150 glade medlemmer og tidligere medlemmer var lørdag samlet for at fejre, at Stensballe Idrætsklub har eksisteret siden 1968.

Horsens: Både sportsfolk, politikere og medlemmer var med, da 150 tidligere og nuværende medlemmer af Stensballe Idrætsklub lørdag var samlet i hallen for at hædre klubbens 50-års-jubilæum.

- Det er en stor glæde at fejre denne dag. 50 år, det skal fejres, og vi har fået et fantastisk fremmøde. Jeg er både glad for og stolt over, at så mange vil være med til at bakke op, lød det fra forboldformand Søren Knigge.

I og med at man bliver respekteret som fodboldspiller, giver det bare noget ekstra, og jeg tog et kæmpespring fodboldmæssigt, mens jeg var her, og rykkede mig utrolig meget også personligt. Det er her, grundstenen til mit videre forløb blev grundlagt.

Mette Bjerg, tidligere landsholdsspiller
Tidligere landsholdspiller Mette Bjerg var taget til Stensballe Idrætsklub for at fejre sin gamle klubs 50-års jubilæum. Foto: Søren E. Alwan

Blev landsholdsspiller i Stensballe

En af dem, som havde taget turen fra Kolding til hallen, er 42-årige Mette Bjerg. Hun kom til Stensballe som fodboldspiller i 1999, og i løbet af sine seks år i klubben endte hun på landsholdet.

- Jeg skulle finde en klub, og det, de havde at tilbyde i Stensballe, var spændende. Sammenholdet og det sociale var virkelig godt, og så tør jeg godt at sige, at dengang var kvindefoldbold førsteprioritet, fortæller hun.

Og for den kommende landsholdsspiller, der senere fik seks kampe på A-landsholdet, var netop muligheden for at spille i en klub, der tog kvindefoldbold seriøst, helt afgørende.

- Mange steder er det ikke noget særligt, men her var det anderledes. I og med at man bliver respekteret som fodboldspiller, giver det bare noget ekstra, og jeg tog et kæmpespring fodboldmæssigt, mens jeg var her, og rykkede mig utrolig meget også personligt, siger hun og pointerer:

- Det er her, grundstenen til mit videre forløb blev grundlagt.

Der blev talt en masse om gamle dage. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

30 år som frivillig

Hele vejen til landsholdet gik det ikke for 67-årige Jørgen Thomsen. Men han var med til at samle en af klubbens første fodboldhold tilbage i 1971, og efterfølgende blev det til omkring 30 år som frivillig i klubben.

- Vi var en flok Stensballe-drenge, der havde været til et kobberbryllup sammen, og der om natten blev vi enige om at samle et seniorfodboldhold. Så det gjorde vi så, fortæller han.

En af dem, som var med på netop dét hold, er kammeraten Jens Rasmussen, og han husker tydeligt, hvordan det foregik der tilbage i 70'erne.

- Vores klubhus var en gammel skurvogn i den ene ende af fodboldbanen, men det vigtigste var kammeratskabet, fortæller han, og det kan Jørgen Thomsen skrive under på.

- Jeg spillede i klubben, til jeg var godt 40 år, så kunne knæet ikke mere. Men jeg har nok været frivillig i 25-30 år. Det var vores klub, vi var med fra starten, så det er også rigtig sjovt at komme her i dag. Jeg har ikke været her i 15 år, men det er interessant at se alle de gamle og få byttet noget løgn, som man siger, griner han.

Omkring 150 nuværende og tidligere medlemmer var mødt op til jubilæet, der blev fejret i Stensballehallen. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Multihal på vej

Det er sket meget siden 70'erne, og det er efterhånden længe siden, at skurvognen blev skiftet ud. I 1984 kom også hallen til, og selvom hverken Jørgen Thomsen eller Jens Rasmussen fylder i omklædningsrummet i dag, er Stensballe Idrætsklub med sine op imod 2000 medlemmer efterhånden så stor, at der er brug for endnu mere plads. Derfor ser fodboldformand Søren Knigge også meget frem til den kommende multihal, som skal huse en lang række af klubbens aktiviteter.

- Vi har virkelig ønsket en multisal, som kan ramme så mange som muligt og rumme så mange forskellige sportsgrene som muligt. Det skal ikke bare være en idrætshal, det skal være en hal til fest, dans, koncerter og sport. Vi har lagt et stort stykke arbejde i projektet, og vi er meget tilfredse og glæder os, til den står der, siger han og tilføjer med et smil:

- De siger, de begynder at grave lige om lidt, så forhåbentlig er den her om et år.

50 års jubilæum i Stensballe Idrætsklub. Foto: Søren E. Alwan
50 års jubilæum i Stensballe Idrætsklub. Foto: Søren E. Alwan
50 års jubilæum i Stensballe Idrætsklub. Foto: Søren E. Alwan
50 års jubilæum i Stensballe Idrætsklub. Foto: Søren E. Alwan
50 års jubilæum i Stensballe Idrætsklub. Foto: Søren E. Alwan
50 års jubilæum i Stensballe Idrætsklub. Foto: Søren E. Alwan
50 års jubilæum i Stensballe Idrætsklub. Foto: Søren E. Alwan
50 års jubilæum i Stensballe Idrætsklub. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Hedensted For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Torntoft & Mortensen skal have ny direktør - tidligere topdirektør i milliardforetagende tager over

Horsens For abonnenter

Byggefirma fik nej til dispensation fra lokalplan - og prøvede så at presse kommunen til at betale en del af regningen

Sport

Simon Kjær og Signe Bruun er årets fodboldspillere

Horsens

Taknemmelig for god, lokal service midt i familiens kedelige coronaisolation bag hjemmets fire vægge

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

AC Horsens For abonnenter

Testkamp til topkarakter: Disse store præstationer faldt i øjnene, da AC Horsens nedlagde Randers

Erhverv

Michael Mortensen-selskab køber kæmpe ejendom i Hedensted by

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

Maiken har set flere af sine efterskolevenner sige farvel efter coronaen: - De bliver socialt udmattede, og så vil de hjem

Erhverv

Store skiftedag i vente hos Mr - og nej, der er ikke tale om nyt tøj

Horsens For abonnenter

16 bolighandler er faldet på plads den seneste uge: Se listen her

Horsens

Syv biler i kæmpe harmonikasammenstød på E45: Barn og kvinde sendt på skadestuen

Annonce