Annonce
Horsens

Idrætsklub fyldte rundt med besøg fra både tidligere landsholdspillere og frivillige

Jørgen Thomsen (t.h.) og sidemanden Jens Rasmussen til 50 års-jubilæum i Stensballe Idrætsklub. Tilbage i 1971 dannede de et af klubbens første fodboldhold. Foto: Søren E. Alwan

150 glade medlemmer og tidligere medlemmer var lørdag samlet for at fejre, at Stensballe Idrætsklub har eksisteret siden 1968.

Horsens: Både sportsfolk, politikere og medlemmer var med, da 150 tidligere og nuværende medlemmer af Stensballe Idrætsklub lørdag var samlet i hallen for at hædre klubbens 50-års-jubilæum.

- Det er en stor glæde at fejre denne dag. 50 år, det skal fejres, og vi har fået et fantastisk fremmøde. Jeg er både glad for og stolt over, at så mange vil være med til at bakke op, lød det fra forboldformand Søren Knigge.

I og med at man bliver respekteret som fodboldspiller, giver det bare noget ekstra, og jeg tog et kæmpespring fodboldmæssigt, mens jeg var her, og rykkede mig utrolig meget også personligt. Det er her, grundstenen til mit videre forløb blev grundlagt.

Mette Bjerg, tidligere landsholdsspiller
Tidligere landsholdspiller Mette Bjerg var taget til Stensballe Idrætsklub for at fejre sin gamle klubs 50-års jubilæum. Foto: Søren E. Alwan

Blev landsholdsspiller i Stensballe

En af dem, som havde taget turen fra Kolding til hallen, er 42-årige Mette Bjerg. Hun kom til Stensballe som fodboldspiller i 1999, og i løbet af sine seks år i klubben endte hun på landsholdet.

- Jeg skulle finde en klub, og det, de havde at tilbyde i Stensballe, var spændende. Sammenholdet og det sociale var virkelig godt, og så tør jeg godt at sige, at dengang var kvindefoldbold førsteprioritet, fortæller hun.

Og for den kommende landsholdsspiller, der senere fik seks kampe på A-landsholdet, var netop muligheden for at spille i en klub, der tog kvindefoldbold seriøst, helt afgørende.

- Mange steder er det ikke noget særligt, men her var det anderledes. I og med at man bliver respekteret som fodboldspiller, giver det bare noget ekstra, og jeg tog et kæmpespring fodboldmæssigt, mens jeg var her, og rykkede mig utrolig meget også personligt, siger hun og pointerer:

- Det er her, grundstenen til mit videre forløb blev grundlagt.

Der blev talt en masse om gamle dage. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

30 år som frivillig

Hele vejen til landsholdet gik det ikke for 67-årige Jørgen Thomsen. Men han var med til at samle en af klubbens første fodboldhold tilbage i 1971, og efterfølgende blev det til omkring 30 år som frivillig i klubben.

- Vi var en flok Stensballe-drenge, der havde været til et kobberbryllup sammen, og der om natten blev vi enige om at samle et seniorfodboldhold. Så det gjorde vi så, fortæller han.

En af dem, som var med på netop dét hold, er kammeraten Jens Rasmussen, og han husker tydeligt, hvordan det foregik der tilbage i 70'erne.

- Vores klubhus var en gammel skurvogn i den ene ende af fodboldbanen, men det vigtigste var kammeratskabet, fortæller han, og det kan Jørgen Thomsen skrive under på.

- Jeg spillede i klubben, til jeg var godt 40 år, så kunne knæet ikke mere. Men jeg har nok været frivillig i 25-30 år. Det var vores klub, vi var med fra starten, så det er også rigtig sjovt at komme her i dag. Jeg har ikke været her i 15 år, men det er interessant at se alle de gamle og få byttet noget løgn, som man siger, griner han.

Omkring 150 nuværende og tidligere medlemmer var mødt op til jubilæet, der blev fejret i Stensballehallen. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Multihal på vej

Det er sket meget siden 70'erne, og det er efterhånden længe siden, at skurvognen blev skiftet ud. I 1984 kom også hallen til, og selvom hverken Jørgen Thomsen eller Jens Rasmussen fylder i omklædningsrummet i dag, er Stensballe Idrætsklub med sine op imod 2000 medlemmer efterhånden så stor, at der er brug for endnu mere plads. Derfor ser fodboldformand Søren Knigge også meget frem til den kommende multihal, som skal huse en lang række af klubbens aktiviteter.

- Vi har virkelig ønsket en multisal, som kan ramme så mange som muligt og rumme så mange forskellige sportsgrene som muligt. Det skal ikke bare være en idrætshal, det skal være en hal til fest, dans, koncerter og sport. Vi har lagt et stort stykke arbejde i projektet, og vi er meget tilfredse og glæder os, til den står der, siger han og tilføjer med et smil:

- De siger, de begynder at grave lige om lidt, så forhåbentlig er den her om et år.

50 års jubilæum i Stensballe Idrætsklub. Foto: Søren E. Alwan
50 års jubilæum i Stensballe Idrætsklub. Foto: Søren E. Alwan
50 års jubilæum i Stensballe Idrætsklub. Foto: Søren E. Alwan
50 års jubilæum i Stensballe Idrætsklub. Foto: Søren E. Alwan
50 års jubilæum i Stensballe Idrætsklub. Foto: Søren E. Alwan
50 års jubilæum i Stensballe Idrætsklub. Foto: Søren E. Alwan
50 års jubilæum i Stensballe Idrætsklub. Foto: Søren E. Alwan
50 års jubilæum i Stensballe Idrætsklub. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Sport

HIC-comeback lurede mod mestrene, men gled ud af hænderne: - Det er frustrerende at have fem sæt øjne på mig, hver gang jeg modtager bolden

Horsens

De praktiserende læger må nu vaccinere mod covid-19 - fra fredag kan du se, om din egen læge tilbyder vaccine

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

Horsens For abonnenter

VIA står til at miste mindst 900 studerende - nu er der sat navn på de seks uddannelser, der skal lukke

Horsens

Omfattende aktion er slut efter fire timer: Mand forskansede sig i hus - politiet ledte efter skydevåben

Horsens

45 smittede på én skole på tre uger: Anbefalingerne virker, og vi går ikke længere på samme måde i panik, men tager det som det kommer

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Odder

Odder midtby undgik oversvømmelse: Ny dæmning holdt på vandet

Horsens For abonnenter

DF'er topper listen: Se hvad Horsens-politikerne tjener på deres byrådsarbejde

Horsens

Brandvæsenet tilkaldt til brand i silo - men flammerne havde en helt naturlig forklaring

Annonce