Annonce
Ikast-Brande

Idrætshaller kan holde åbent hen over sommeren

Idrætshallerne har nu fået ekstra midler til aktiviteter hen over sommeren. Det skal ske for at undgå, at børn og unge mister tilknytningen til foreningerne. Arkivfoto: Vibeke Volder
Udvalg afsætter ekstra penge til aktiviteter i hallerne.

Ikast/Brande: Corona-epidemien har sat foreningslivet under et stort pres. Nu er det igen muligt at dyrke både indendørs og udendørs aktiviteter, men en del foreninger oplever faldende medlemstal.

Kultur- og fritidsudvalget i Ikast-Brande Kommune vil derfor være med til at kick-starte idrætslivet. Udvalget har nu besluttet at bevilge penge, så idrætshallerne også holder åbent i juni og juli måned, så foreningerne kan fortsætte deres aktiviteter hen over sommeren.

Kultur- og fritidsudvalget har afsat 1.164.000 kroner til hallerne, så de kan holde åbent i juni og juli, som ellers typisk er lukkemåneder.

Annonce

- Hallerne skal også – sammen med foreningerne – medvirke til at udvikle nye aktiviteter, som igangsættes i perioden. Både for at understøtte foreningsidrætten og for at bidrage til øget bevægelse og styrkede fællesskaber, lyder det fra udvalgets formand Helle Mathiasen (V).

Hun påpeger, at sommerferien snart begynder, og mange aktiviteter ville under normale omstændigheder stoppe i ferien. Det kan betyde risiko for, at endnu flere børn og unge mister tilknytningen til foreningslivet. Derfor skal der ske noget ekstra for at understøtte foreningsidrætten.

Aktiv ferie

Bevillingen til hallerne understøttes af, at både kultur- og fritidsudvalget og folkeoplysningsudvalget i forvejen har afsat 90.000 kroner til projekt ”Aktiv Ferie”. Midler som bidrager til, at foreningerne sætter gang i aktiviteter hen over sommeren for de børn og unge, som er hjemme i sommerferien.

-Vi er i udvalget rørende enige om vigtigheden af, at vi har fokus på, at børn og unge får mulighed for at deltage i fritidsaktiviteter hen over sommeren. Aktiviteterne er først lige begyndt igen, og hvis de kun løber over et par uger, er der risiko for, at mange melder fra. Derfor giver midlerne til både at holde hallerne åbne og til at understøtte Aktiv Ferie et håb om, at flere vil være aktive, og at flere derfor deltager i fællesskaberne. Det er vigtigt, at tilknytningen til foreningerne bibeholdes, siger Helle Mathiasen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Følg kampen her: Danmark foran ved pausen

Erhverv For abonnenter

Restaurant med takeaway-succes klarede sig uden hjælpepakker, men andre spisesteder led hårdt under coronaen: Se 17 nye regnskaber

Annonce