Annonce
Hedensted

Idrætsforening og skole lukker ned for al idræt i Ølsted: - Lad os stå sammen nu, og få corona slået ned

Ølsted Skole havde lavet mange tiltag i skolens hal, da de åbnede op i april 2020. Men i disse uger foregår der ingen idræt i hallen for at dæmme op for smitten. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Denne uge og næste uge vil al idræt være lukket ned for Ølsted U&GF-medlemmer, og det samme gælder for årgangene på Ølsted Skole. Nu skal corona nemlig på afstand.

Ølsted: Det er vist ingen nyhed, at Ølsteds corona-smittetal ligger på et højt niveau. Derfor lukker Ølsted U&GF ned for al idræt på anden uge.

- Det gælder også i næste uge (uge 48, red.). Vi bliver nødt til at skære al form for idræt over én kam, så ingen føler sig snydt, men vi opdaterer fra uge til uge, siger idrætsforeningsformand Mads Bjørnholdt Jensen.

Idrætsnedlukningen sker i tæt dialog med Ølsted Skole, hvor idrætsforeningen bruger skolens hal.

Annonce

- Det er jo de samme børn, som går på skolen og samtidig går til idræt. Vi kan ikke adskille dem, så stor respekt for idrætsforeningens beslutning om at stoppe al idræt, siger Ølsted Skoles leder, Lars Hauge Mikkelsen.

Lad os stå sammen, og få det her slået ned nu.

Lars Mikkelsen, skoleleder

Fem-seks smittetilfælde om dagen

Skolen har især været det helt store epicenter til smitten i Ølsted.

- Vi har haft dage med fem-seks nye smittetilfælde, og en dag i sidste uge havde vi kun 27 ud af 97 elever i skole, fordi mange forældre også holdt børnene hjemme for en sikkerheds skyld, fortæller Lars Hauge Mikkelsen om den tumultariske tid.

- Vi har været kanonglade for samarbejdet med forældrene gennem alt det her. De har virkelig været hensigtsmæssige og forstående.

Fire lærermedarbejdere lå også syge med corona på én gang, men alle er nu tilbage igen på skolen.

- Mandag til onsdag havde vi kun ét nyt smittetilfælde blandt elever og ansatte, så jeg begynder at være forsigtig optimist, lyder det fra skolelederen, som også fortæller, at skolen har sløjfet morgensangen som ét af de smittenedsættende tiltag.

- Vi kan først lempe på tiltagene, når vi har gået i syv dage og ikke haft et eneste nyt smittetilfælde. Sådan lyder anbefalingerne, siger Lars Mikkelsen.

Annonce

Lille fald i antal smittede

Der er ikke noget at sige til, at både skolens ledelse og idrætsforeningen følger smittetallene tæt efter længere tids kamp.

- Jo hurtigere vi kan få det ned, des hurtigere kan ungerne komme i gang med sport og aktiviteter igen, siger Mads Bjørnholdt Jensen.

Torsdagens smittetal fra Ølsted byder på et fald i antal smittede den seneste uge fra 55 til 53.

I Hedensted Kommune vokser antallet af smittede. 24. november havde der over den seneste uge været 368 nye smittetilfælde, hvilket ikke er langt fra grænsen på 400, hvor corona-tiltag anbefales på kommunalt plan.

Annonce
Horsens For abonnenter

Bevaringsværdig bygning i Eldrup skal rives ned: Ejer vil dog bygge nyt i samme historiske stil, lyder det

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Nye restriktioner på vej efter pressemødet: Se her, hvordan de påvirker din hverdag og dine juleforberedelser

Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Sport

Mange er dybt berørt: Den fynske fodboldlegende Lars Høgh er død 62 år gammel

Erhverv

Nyt byggefirma har holdt rejsegilde på Torvet: Seks lejeboliger skal stå klar i løbet af foråret

DR-chef stopper efter sag om grænseoverskridende adfærd

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Horsens

Politiet indfører nattelivszoner i Horsens: Fra lillejuleaften er barer og diskoteker lukket land for dømte med nattelivsforbud

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Horsens

Åbne vidder og store drømme: Se listen over de fem dyreste landejendomme i kommunen

Sport For abonnenter

En vild rejse og forvandling: I 15 år levede han under de drabelige borgerkrige i Sydsudan – han tog til USA og kunne ikke tælle til ti på engelsk – nu er han profil i Horsens IC

Hedensted

Ny pakkeløsning hos Min Købmand i Daugård: Tager imod Postnord-pakker fra både Hedensted og Løsning

Annonce