Annonce
Navne

Idræt for Sjov-bagmand fylder 80 år: Han har skabt et unikt frirum

"Jørgen lever for børnenes glade smil og af at opleve, at børnene bliver mere modige og får synligt forbedret motorik af at prøve kræfter med livet som sportsudøver. Jørgen står trofast med sin hulahopring ved motorikbanen, hvor han godmodigt driller børnene til at hoppe længere og mere modigt end sidste gang", skriver bestyrelsen for Idræt for Sjov om 80-års fødselaren. Privatfoto

Fødselsdag: Jørgen Egholm Sørensen, Horsens, fylder 80 år onsdag 15. september. I den forbindelse har bestyrelsen bag Idræt for Sjov skrevet om ham:

Jørgen Egholm Sørensen er en kendt mand i Horsens - især blandt unge og børnefamilier, som har nydt godt af Jørgens mangeårige arbejde med Idræt for Sjov.

Jørgen har udviklet Idræt for Sjov-konceptet siden 1992, hvor det startede i Bankagerhallen, og siden da har Jørgen været frivillig leder af at motivere børn og forældre til fri leg og motoriktræning hver onsdag.

Annonce

Jørgen har et umiskendeligt talent for at spotte nye frivillige, der kan bidrage til at holde Idræt for Sjov kørende, men som også selv kan få noget ud af at være frivillig. På den måde har han arbejdet med integration af nydanskere, hjulpet mange unge mennesker med psykiske udfordringer videre til at tage en uddannelse og i det hele taget skabt mening i mange folks tilværelse.

Det er ikke kun lutter lagkage, selvom Jørgen og hans støttende kone Bodil i år kunne fejre deres diamantbryllup med familie og venner. Jørgen var nemlig så uheldig at blive kørt ned i et fodgængerfelt og pådrog sig skader, som han heldigvis nu er ved at komme over. Derfor er der nu igen Idræt for Sjov i Bankagerhallen med stor taknemmelighed fra de forældre og børn, der fortsat kan mødes i Bankagerhallen til et par gode timer.

Jørgen lever for børnenes glade smil og af at opleve, at børnene bliver mere modige og får synligt forbedret motorik af at prøve kræfter med livet som sportsudøver. Jørgen står trofast med sin hulahopring ved motorikbanen, hvor han godmodigt driller børnene til at hoppe længere og mere modigt end sidste gang.

Jørgens tilgang til børn og bevægelse er, at det skal være drevet af lyst og godt samvær. Der skal ikke være mange regler eller tidsskemaer, som børnene skal forholde sig til, for det mener Jørgen, at børnene oplever rigeligt af andre steder. Derfor har han skabt et unikt frirum, hvor forældrene bliver aktiveret og hjulpet til at hjælpe deres børn i gang med sportens verden.

Jørgens store engagement og hans usædvanlige medmenneskelighed har også gjort, at han har drevet Idræt for Sjov i Kulturhuset på Sønderbro hver torsdag eftermiddag i 10 år. Dette har han nu måttet sætte på pause, men også her har Jørgen gjort en stor indsats for de mange familier, som kan have sparsom adgang til danske værdier og fællesskab. Også her har han arrangeret de populære juletræsfester, med alt hvad der hører til.

Jørgen bidrager med meget til Horsens, og for det er han gennem årene også blevet hædret af både Sund By og Lions Club. Sådanne anderkendelser fortjener Jørgen faktisk endnu flere af.

Jørgen og Bodil fejrer den runde dag med deres børn, de mange børnebørn og svigerbørn, som de sætter så meget pris på.

Annonce
Navne For abonnenter

Stemmesluger, vagthund og motorcykelmand: Skandalehistorie fik den normalt højtråbende og sygdomsramte byrådspolitiker til at trække sig fra partiet

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Kritiker af omfartsvej går i rette med borgmesters udlægning: Ministersvar viser, at der måske slet ikke er brug for en ny vej

Erhverv For abonnenter

Borgmester smider bombe i sag om omstridt omfartsvej: Forventer at kunne gå i gang med vejprojekt til december

AC Horsens

Specialist har hjulpet Pohl tilbage på målkurs: Når jeg er kampklar, leverer jeg også varen

Hedensted For abonnenter

Drikkevand bliver dyrere: Vandværker betaler landmænd for at droppe sprøjtemiddel

Hedensted

Kniber med at finde nok SOSU-hænder: Flere tiltag skal oppe rekrutteringen i Hedensted Kommune

I øvrigt mener jeg For abonnenter

Horsens får igen en stadsarkitekt: Det bliver godt

Erhverv

Liniepavillonen er færdig som restaurant: Nu skal der være selskabslokaler og bolig

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Horsens

La Vie genopstår - indehaver er lettet over at blive reddet i sidste øjeblik

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Sport

Coronaen kom i vejen i 2020, men i oktober sparker AC Horsens nyt liv i en gammel Folkebladet-tradition

Horsens For abonnenter

Så faldt hammeren i sag om dick pics og blufærdighedskrænkelser: 35-årig dømt til anbringelse på ubestemt tid

Horsens

For et år siden gik smitten første gang amok: Her kan du gå på opdagelse i kommunens corona-udvikling og vaccinations-indsats gennem det seneste halvandet år

Annonce