Annonce
Horsens

Ib måtte droppe middagsluren for at få det første stik: Jeg er så stolt og glad

Den tidliger frisør Ib Kikkenborg på 80 år blev som den første plejehjemsbeboer i Horsens Kommune lørdag vaccineret mod corona-virus. Og det gik både let og smertefrit, fortæller hovedpersonen selv. Foto: Mads Dalegaard
Lørdag begyndte Horsens Kommune at vaccinere beboere på kommunens plejecentre. 80-årige Ib Kikkenborg fik det første stik på Nørrevang i Stensballe.
Annonce

Horsens: Der var både flag i flagstangen, borgmesterbesøg og en meget rørt plejehjemsleder og ældrechef, da Horsens Kommune lørdag begyndte at vaccinere beboere og personale på kommunens ældrecentre.

Første mand til at få det lille prik med den meget store betydning var 80-årige Ib Kikkenborg, som bor på Nørrevang i Stensballe.

Vaccinerne ankom til Nørrevang lørdag formiddag, farmaceuter fra apoteket var på plads for at sikre, at opblandingen af vaccinen gik rigtigt for sig, og plejehjemmets læge var klar til at give stikket kl. 14. Hele seancen blev dog lidt forsinket. Den eftertragtede vaccine er nemlig en sart omgang, der skal opbevares ved meget lave temperaturer og så langsomt varmes op, så den kan bruges.

Og vaccinens ideelle temperatur lod vente på sig, så Ib måtte vente yderligere et kvarters tid, før han fik nålen i armen af den lokale plejehjemslæge.


Det virkede det hele. Jeg har det så godt, og det gjorde slet ikke ondt. Jeg har jo også prøvet at blive vaccineret før, og det her var ikke værre end noget, jeg tidligere har oplevet. Det var bare et lille prik i min venstre arm.

Ib Kikkenborg, plejehjemsbeboer


Annonce

- Det hele virkede

På grund af besøgsrestriktioner måtte både borgmester, kommunens kommunikationschef, journalister og fotograf pænt vente udendørs, mens den nyvaccinerede blev overvåget i et kvarters tid, så lægen kunne sikre sig, at han ikke fik det dårligt af vaccinen.

Kl. 14.37 kom Ib Kikkenborg ud af døren ved plejehjemmet, hvor han har boet det seneste års tid. Med et smil så bredt, at der ikke var noget at tage fejl af: Ib havde været en del af noget historisk. Som den første plejehjemsbeboer i Horsens Kommune var han blevet vaccineret mod corona-virus. Og den status var den 80-årige plejehjemsbeboer svært tilfreds med.


Det er et helt nyt kapitel, der starter i dag. Nu er vi i gang. Det her år har været SÅ fyldt med bekymringer og afsavn. Nu kan vi se fremad igen.

Henrik Brandt, plejehjemsleder Nørrevang


- Det virkede det hele. Jeg har det så godt, og det gjorde slet ikke ondt. Jeg har jo også prøvet at blive vaccineret før, og det her var ikke værre end noget, jeg tidligere har oplevet. Det var bare et lille prik i min venstre arm, lød det fra hovedpersonen, der med et stort smil nød opmærksomheden fra både borgmesteren, pressen og en meget rørt plejehjemsleder Henrik Brandt.

- Det er et helt nyt kapitel, der starter i dag. Nu er vi i gang. Det her år har været SÅ fyldt med bekymringer og afsavn. Nu kan vi se fremad igen, og vi kan se frem mod at få gang i det gode hverdagsliv igen med nærvær og aktiviteter. Det er så stort, sagde plejehjemslederen, der virkelig havde set frem til vaccinationsdagen.

- Der er så mange af vores beboere, der har levet med store afsavn og uden at se deres nærmeste i mange måneder. Det har været hårdt, men det har selvfølgelig givet mening, at vi skulle passe på dem.

Annonce

Fremrykket to dage

Efter planen skulle vaccinationerne på kommunens plejehjem først være begyndt mandag. Men allerede lørdag blev de første stik altså givet, og efter planen har alle plejehjemsbeboere og en lang række ansatte fået det første af to stik i løbet af weekenden.

80-årige Ib Kikkenborg var i fin form og smilede bredt, da han lørdag eftermiddag som den første plejehjemsbeboer i Horsens Kommune var blevet vaccineret mod corona-virus. Foto: Mads Dalegaard

I første omgang ændrer det lille stik dog ikke markant hverdagen på plejecentrene, der er ramt af hårde besøgsrestriktioner og lukkede aktivitetscentre. Alle - både beboere og ansatte - skal nemlig revaccineres om cirka tre uger, og først herefter er det håb om, at hverdagen på plejehjemmene kan ændres til det mere frie.

Og den udsigt glæder Ib Kikkenborg.

- Det er alletiders, hvis det her stik kan reparere mig -  og også kan reparere den her frygtelige virus ude i verden, siger han, der også glæder sig til at kunne få flere besøg.

- Men jeg har bestemt ikke noget at klage over. De tager sig så pænt af os her på Nørrevang, så jeg har ikke manglet noget. Det skulle da lige være min middagslur i dag. Den måtte jeg springe over, så jeg kunne blive vaccineret, lød det med et glimt i øjet fra Ib Kikkenborg.

Det var den lokale plejehjemslæge, der stod for at give Ib Kikkenborg det lille stik, der skal være med til at sikre ham mod at blive smittet med corona-virus. Foto: Charlotte Gjørup, Horsens Kommune
Annonce

Borgmester: Et skridt i den rigtige retning

Også borgmester Peter Sørensen (S) glædede sig lørdag eftermiddag over, at vaccinationerne endelig er klar til nogle af de mest sårbare i Horsens Kommune.

- Det er historisk. Siden marts har det været rigtig svært det her. Selvfølgelig ændrer vaccinen ikke så meget lige i dag - men på sigt er det her et meget vigtigt skridt i retningen mod langsom at vende tilbage til en mere normal dagligdag på plejehjemmene igen, sagde borgmesteren.

Efter bare en god halv time var vaccinationerne på Nørrevang overstået, og vaccinationskaravanen kunne rykke videre til Lindehøj, hvor beboere og personale også stod klar til at få et prik.

Søndag gælder det beboerne på resten af kommunens plejehjem, samt beboerne i Vesterled og på botilbuddet for handicappede Bo Døgn på Ane Stauningsvej, som er også omfattet af første vaccinationsrunde.

Plejehjemsleder Henrik Brandt var meget rørt, da beboerne på Nørrevang som de første i Horsens Kommune lørdag blev vaccineret mod coronavirus. - Nu kan vi begynde at se fremad efter nogle meget hårde måneder, sagde han. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Pludseligt dyk i populær uddannelse: - Det er mærkeligt, men der skal være plads til svigt

Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Annonce