Annonce
Motorsport

Ib Kragh har brug for et mirakel

Ib Kragh skal håbe på et mirakl i sidste afdeling af DM. Foto: IK Rally Racing
Det danske mesterskab i rally er mere eller mindre afgjort, før sidste DM-afdeling. Kurt Mejer er ved at vinde mesterskabet for historiske biler.

Roskilde: Ib Kragh og Ditte Kammersgaard skal folde hænderne og håbe på en gudsendt gave, når sjette og sidste afdeling af DM-rally køres den 12. oktober.

Efter weekendens afdeling, der blev kørt i og omkring Roskilde, har de to 46 point op til førstepladsen. Der er 60 at køre om i alt. Ib Kragh er allerede i gang med at kigge frem mod den kommende sæson.

- Jeg håber på, at vi til næste år igen kan få et DM-rally til Juelsminde. Og så håber jeg også, at den kommende sæsons løb ikke bliver så tidsmæssigt presset, som tilfældet var ved Rally Roskilde. Selv om vi var draget til Sjælland dagen forinden, måtte vi stå op klokken 4.40 for at kunne være fremme til licenskontrol og teknisk kontrol, inden vi skulle køre noter. Og så var vi først tilbage i Juelsminde igen 21 timer senere, siger Ib Kragh i en pressemeddelelse.

Han blev generel tre'er i Roskilde og to'er i sin klasse.

- Esben Hegelund var tilbage, og han startede i en WRC-bil, og sådan en kan alle vi andre ikke følge, så det var klart, at han skulle vinde. Kristian Poulsen sluttede igen foran mig, men jeg havde en hård kamp med hans bror Roland. Jeg skulle virkelig holde kablet stramt for at slå ham, siger Ib Kragh.

Esben Hegelund var tilbage, og han startede i en WRC-bil, og sådan en kan alle vi andre ikke følge, så det var klart, at han skulle vinde.

Ib Kragh, forsvarende dansk mester i rally

Annonce

Sønnen og faderen

Jesper Bisted fra Horsens blev samlet 10'er og sekser i sin klasse.

- Der skulle køres fire hastighedsprøver inden den første servicepause, og der var jeg mentalt slet ikke, hvor jeg burde have været. Men jeg fandt momentum og farten, og fik sluttet forrygende af på løbets sidste og absolut fedeste prøve: En 17 kilometer rundbane, som havde alt, siger Jesper Bisted i en pressemeddelse.

Heino Mejer fra Horsens og hans codriver Bo Mølgaard kunne sikre sig det danske mesterskab i deres Volvo 242 Turbo, men de blev ramt af uheld. På prøve fem skete der det usædvanlige, at en aksel i spjældhuset knækkede og en skrue derfra blev trukket med ind i motoren, som blev voldsomt beskadiget. Bilen udgik, og det er usikkert, om den kommer ud at køre igen i denne sæson. Den ens død blev den andens brød, for der var succes der for Heinos Mejers far, Kurt Mejer, og hans codriver Steen Bøgelund. De vandt klassen og indtager førstepladsen inden sidste afdeling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AC Horsens

Gemmer: Jeg burde have scoret

Annonce