Annonce
Horsens

I sommer ville han ud af byrådet - nu vil Bille være borgmester

Jakob Bille (LA) vil være borgmester fra næste byrådsperiode. Arkivfoto: Morten Pape
Jakob Bille (LA) vil ikke bare sidde i byrådet næste periode, han vil sidde for bordenden. Det 48-årige byrådsmedlem fra Liberal Alliance håber at få opbakning fra nogle af dem, som endnu ikke har peget på en borgmesterkandidat.

Horsens: Byrådsmedlem fra Liberal Alliance Jakob Bille vil være borgmester. I august meldte han ellers ud, at han ikke ville fortsætte i byrådet, men efter en tænkepause besluttede han sig alligevel for at genopstille, da den nye spidskandidat trak sig. Og nu vil han altså have de gyldne kæder om halsen.

- Vi har haft en s-borgmester i mange år nu. Jeg tror på, hvis man gerne vil den blå og borgerlig-liberale politik, så skal vi have en blå borgmester, og ham vil jeg rigtig gerne være, lyder det fra kandidaten.

Tidligere har Liberal Alliance peget på den siddende S-borgmester, og senest er LA heller ikke med i kommunens blå valgforbund, som består af Venstre, Konservative, Nye Borgerlige, Kristendemokraterne og Maren Spliid Gruppen.

Annonce

- Jeg skal ikke gøre mig til herre over, hvad der er rigtig og forkert med et borgerligt liberalt synspunkt. Men der er flere partier, vi i LA bare ikke er enige med. Der har været uoverensstemmelser med det, som V og K definerer som deres blå politik, så jeg synes, vi er lidt for langt fra hinanden, til at vi kan være med i det valgforbund, forklarer han.


Jeg vil gøre op med tendensen at gå efter manden frem for bolden. Hvis man oprigtigt vil borgerne, byen og kommunen, må man tro så meget på sin egen politik, at det er det, man kommer ud med.

Jakob Bille (LA)


Blandt andet deler Jakob Bille ikke Venstres skepsis over for en sydlig omfartsvej eller Nye Borgerliges modstand mod en kattegatforbindelse. Men håbet er som bekendt lysegrønt, og selvom borgmesterkandidaten ikke gør sig nogen forventninger om, at det skulle blive let at tiltvinge sig borgmesterstolen, er han villig til at prøve.

- Det bliver ualmindeligt svært. Men jeg håber, at jeg med min plads kan blive tungen på vægtskålen på valgaftenen, og at de partier, der endnu ikke har bekendt kulør, peger på mig som borgmester. Så kunne det måske godt lade sig gøre.

God tone og bredt samarbejde.

Altså op ad bakke for Jakob Bille, men hvis han fra næste år kan kalde sig byens borgmester, bliver det også med fokus på andet end blå politik.

- Min tilgang er det brede samarbejde og den gode tone. Man skal ikke svine hinanden til. Jeg synes, vi har set eksempler på, at man skubber sig længere væk fra hinanden. Jeg oplever i dagspressen en sommetider hård og ubarmhjertig tone; det klæder ikke nogen politikere, siger han og understreger:

- Jeg vil gøre op med tendensen at gå efter manden frem for bolden. Hvis man oprigtigt vil borgerne, byen og kommunen, må man tro så meget på sin egen politik, at det er det, man kommer ud med. Det er også det, vi kommer længst med i forhold til vælgerne - ikke hvem der vinder en krig i pressen på at sætte de andre i dårligt lys.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Fjerde formodede gerningsmand i Nørretorv-sagen fortsat på fri fod - intet nyt om offers tilstand

Odder For abonnenter

Forældre har fået nok: Vores børn er blevet ødelagt, fordi de ikke har fået den rette hjælp

Sport

Hedensted-spillere ramt af corona

Annonce