Annonce
Læserbrev

I replik til Liselotte Hillestrøm: DF deler ikke din begejstring for integration, men vi vil hjælpe dig med at udføre hjemsendelser

Allan Petersen. Privatfoto

Læserbrev: En utrolig begejstring, som Liselotte Hillestrøm viser for flygtninge og immigranter i vores kommune og land (læserbrevet "Det er altså ikke udgifter det hele" 28. december, red.).

At vi beriger vores land med disse mennesker, det kan hun da ikke mene alvorligt.

Hun glæder sig over dem, der er tilbage, 67 personer ud af de 169, som vi har modtaget i den tre-årige integrationsperiode, men hvor er resten blevet af?

Det bekymrer hun sig åbenbart ikke om.

Om der er rejst 102 flygtninge og immigranter hjem? Nej, næppe, Liselotte, de befinder sig nok i andre kommuner, hvor de nemmere kan gemme sig i det kommunale system.

Vi har stadigvæk 78 flygtninge og immigranter, som vi langtidsforsøger i Hedensted Kommune, alle som er på diverse offentlige ydelser, de bidrager overhovedet ikke til vores samfund.

De penge, som de får, kunne gøre gavn mange andre steder i vores kommune. Der skal for eksempel bruges mange flere penge fremover til vores velfærdsområder, især vores ældreområde er under stort pres.

Vi har i byrådet to socialdemokratiske udvalgsformænd, som sidder på de områder, som skal varetage integrationsområderne. Det er noget betænkeligt, når man ser, hvor lidt de har valgt at have fokus på dette område.

Vi har i flere omgange bedt om, at der bliver arbejdet mere intenst med hjemsendelser, men det sker ikke.

Vi har endda fået tilsagn om, at vi kunne få at se, hvordan disse to udvalg arbejder med hjemsendelser.

Ved de netop overstående budgetforhandlinger blev Dansk Folkeparti lovet en redegørelse, så vi kunne se, hvordan der blev arbejdet med hjemsendelser og tal for, hvor mange hjemsendelser der er sket i Hedensted Kommune.

Samtlige gruppeformænd gav Dansk Folkeparti tilsagn om støtte til dette, men det er bare ikke sket endnu.

Dansk Folkeparti vil have forvaltningen til hvert halve år at udarbejde en redegørelse til os politikere om, hvordan der i forvaltningen har været arbejdet med repatriering.

Vi vil vide, hvor mange der har modtaget rådgivning om repatriering, og hvor mange der er rejst hjem efter rådgivningen, samt hvor mange der har sagt nej tak til denne ordning.

Socialdemokraterne i Hedensted Kommune leverer ikke på dette område, selvom deres moderparti har været med til at vedtage loven om repatriering i Folketinget.

Så kære borgere: Stol aldrig på socialdemokraterne, når det drejer sig om flygtninge- og integrationspolitikken, hverken i vores kommunerne eller på landsplan.

Så Liselotte, Dansk Folkeparti deler ikke din begejstring for integration, men vi vil hjælpe dig med at udføre hjemsendelser af flygtninge og immigranter fra Hedensted Kommune.

Annonce
Dansk Folkeparti vil have forvaltningen til hvert halve år at udarbejde en redegørelse til os politikere om, hvordan der i forvaltningen har været arbejdet med repatriering.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Vi har brug for at stoppe udhuling af dagpengene og få trygheden tilbage for de danske lønmodtagere

Læserbrev: Her i Danmark er vi stolte af "den danske model". Den giver os et samfund med et roligt, reguleret og velfungerende arbejdsmarked. Samtidig bygger den i høj grad på sikkerhed og fleksibilitet. Det betyder, at det er nemt for virksomhederne at hyre og fyre, men de ansatte skal heller ikke gå fra hus og hjem, hvis man bliver ledig. Samtidig er det muligt at uddanne sig hele livet. Det betyder, at de ansatte ikke gror fast i deres job, men søger nye udfordringer. Samtidig giver det plads til nyuddannede, og tilsammen giver det et godt og fleksibelt arbejdsmarked, som er beundret verden over. Den balance er desværre i høj grad ved at tippe. I løbet af de seneste mange år er dagpengenes dækning blevet udhulet mere og mere. Det betyder, at for eksempel en gennemsnitlig industriansat i dag kun får 46 pct. af sin tidligere løn ved ledighed, hvorimod det for eksempel i 2014 var 51 pct. Forringelserne gør, at det bliver sværere for os som fagbevægelse at forsvare de meget lempelige danske regler for at hyre og fyre med, at vi til gengæld har en god forsikringsordning i de danske dagpengeregler. Udviklingen skal stoppes, fordi trygheden er udfordret. Vi skal derfor til at handle, hvis det ikke skal udgøre en økonomisk og social katastrofe at miste sit arbejde. Et trygt dagpengesystem er nemlig forudsætningen for det danske velfærdssystem, og det er samtidig en hjørnesten af den danske model. Vi har brug for at stoppe udhuling af dagpengene og få trygheden tilbage for de danske lønmodtagere. Dansk Metal er derfor gået sammen med fagforbundene 3F, HK og FOA om en kampagne, som skal råbe de danske politikere op. Det er på tide, at Christiansborg forstår, at den danske model og dermed vores gode, fleksible arbejdsmarked er udfordret, og at det er på tide at gøre noget.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];